نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 103367
در تفاوت مسئولان ژاپنی و ایرانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۳
سیدعبدالجواد موسوی

 

تلویزیون خودمان نشان داد؛ در اخبار ساعت هشت‌ونیم شبکه دو. جمعی از مسئولان ژاپنی در جمع مردم حضور پیدا کردند. مردم انتقاداتشان را بیان کردند. با توپ و تشر هم این کار را کردند و در نهایت مسئولان ژاپنی به متواضعانه‌ترین شکل ممکن سر خم کردند و از مردم عذرخواهی کردند. صحنه زیبایی بود و برای من که تا به حال چنین چیز عجیب و باورنکردنی‌ای ندیده بودم، سخت شوق‌برانگیز و راستش را بخواهید گوشه چشمم خیس هم شد.



شک ندارم هیچ‌کدام از آن بزرگواران ژاپنی که مقابل مردم کشورشان سر خم کردند و از کوتاهی خود عذرخواهی، در چشم معترضان خوار و خفیف که نشدند هیچ، بلکه شأن و مرتبه‌شان فزونی یافت.

درست حدس زدید، می‌خواهم آنچه را دیده‌ام ربط دهم به رفتار مدیران خودمان. توقع زیادی ندارم وگرنه رفتار مدیران و وزیرانی را مثال می‌زدم که با کوچک‌ترین خبط و خطایی که از آنان افشا می‌شود، دلیرانه از پست و مقام خود استعفا می‌دهند و می‌روند پی کارشان.



چون می‌دانم در چه سرزمینی زندگی می‌کنم و امکان‌ها و محدودیت‌ها و معذوریت‌های تاریخی قوم ایرانی را تا حدودی می‌شناسم، خیال‌پردازی نمی‌کنم و توقع نامحدود و بی‌جا از کسی ندارم اما فکر نمی‌کنم توقع عذرخواهی مسئولان آن هم مقابل فجایع دهشتناکی که رخ می‌دهد، زیاده‌خواهی باشد.



فی‌المثل چه ایرادی دارد وزیر محترم بهداشت پس از انتشار خبر رها کردن بیماران در بیابان‌های اطراف تهران توسط پرسنل رسمی یک بیمارستان دولتی از مردم عذرخواهی کند؟ اگر وزیر از مردم عذرخواهی کند، ممکن است در بدترین حالت مردم او را به کم‌کاری و یا ناتوانی در اداره بیمارستان‌های دولتی متهم کنند اما وقتی موضوع را منکر می‌شود و یا آن را توطئه‌ای علیه وزارتخانه متبوع خود می‌خواند، اتهاماتی که متوجه‌اش می‌شود، به مراتب بیش از آن چیزی است که در قبال عذرخواهی نصیبش خواهد شد.



مشکل اصلی البته در نحوه تلقی ما از مدیریت و ریاست و وکالت و وزارت است. ما برخلاف آنچه در شعر و شعار مدعی می‌شویم، رسیدن به قدرت را نه برای خدمت که برای تحقق بخشیدن به بسیاری از رؤیاها و آرزوهای کودکی‌مان می‌خواهیم. از همین‌رو گمان می‌کنیم عذرخواهی و پذیرفتن اشتباه از سوی ما به جایگاه رفیع و مقدس‌مان صدمه خواهد زد. خب، پس با این اوصاف باید دیدن صحنه‌ای شبیه آنچه در اخبار هشت‌ونیم شبکه دو را دیده‌ایم آن هم از سوی مسئولان ایرانی به گور ببریم.



فکر می‌کنم اگر قرار باشد منتظر آن تغییر و تحول عظیم فرهنگی باشیم که عذرخواهی مسئولان از مردم را امری ناپسند به شمار نیاورد، بنده که چه عرض کنم، نوادگان بنده هم آرزوی دیدن چنین صحنه‌ای را باید به گور ببرند اما آیا نمی‌توان تا آن روز چنین امری را به عنوان یک وظیفه به مسئولان تحمیل کرد؟ مصنوعی است؟ باشد. مگر همه اعمال ما طبیعی و از روی اختیار است؟ عذرخواهی از مردم کمترین حسنش این است که تا حدودی رنج و مصیبت مردم را کاهش می‌دهد و همچنین اندکی فرعونیت نفس فرادستان را خدشه‌دار می‌کند. ما به همین مقدار راضی هستیم. مصنوعی یا طبیعی‌اش چندان مهم نیست.

 

 
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۱:۴۹:۲۳
ایکاش وزیر محترم بهداشت مثل سایر مسئولین قاصر فقط عذرخواهی نمیکرد.
ایشان بااستفاده از تاکتیک فرار بجلو خود را شاکی هم میداند. (441418)
 
دوست
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۳:۱۶:۵۱
سلام
اگر با این منطق بخواهیم به مسولان نگاه کنیم که پشت هر خطایی از مجموعه زیر دست مدیر استعفا کند که ما روزانه مدیر ، وزیر ، روزنامه نگار و نشریه ، و ریس جمهور باید استعفا کنند (441472)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۵:۱۶:۱۰
آب در هاون می کوبید . (441570)
 
خليل آذري
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۵:۳۸:۰۳
شعار رايج در تشكيلات دولتي چنين است.
حق با ماست. مردم عددي نيستند و فقط اجازه سكوت دارند. (441583)
 
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۶:۵۴:۵۸
عزیزی ماموریت داشت به ژاپن رفته بود میگفت هر چه میگفتم مامور هتل نفهمید به مدیر گروه گفتم که این بابا چقدر خنگه گفت ما ژاپنیها بر خلاف شما ایرانیها با هوش نیستیم از هر ده نفر یکیمان با هوشیم نه نفر با هوش کم ان یکی را رئیس میکنیم بقیه باد مطیع او باشند اما شما ایرانیها نه نفر باهوش داریم یک خنگ او را رئیس میکنید بقیه هم به حرفش نمیکنند (441615)
 
علی علیپور
۱۳۹۰-۰۲-۱۹ ۱۹:۳۷:۵۸
نباید به خودمان با دیده ی حقارت آمیز بنگریم . ملت ما و مسئولان ما امت رسول الله ص هستند و اصلا قابل قیاس با دیگر ملتها و مسئولان شان نیستند این قیاس جفائی است بر همه ی مسئولانمان و بر همه ملت بزرگ و با فرهنگ و تمدن کهن ایران زمین . (441716)
 
علي
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۰۹:۳۹:۱۱
تعداد وزرا و انهائي كه ميتوانند وزيز شوند محدود است . تنها راه جابجائي انهاست . وزير بازرگاني بشود وزير بهداشت . وزير بهداشت بشود وزير ارشاد و قص علي هدا (441913)
 
شیخ صادق
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۰:۵۷:۵۵
اسلام یعنی همین، یعنی تسلیم در برابر خداوند و اینکه همانند مسئولان کشور ژاپن، هر لحظه او را شاهد و ناظر بر اعمال بدانیم، چه زیبا فرمود امام راحل : عالم محضر خداست، در محضر خدا گناه نکنیم. (441978)
 
۱۳۹۰-۰۲-۲۰ ۱۲:۱۲:۳۳
اگر قرار بر اعتراف کردن اشتباهات مسولان باشد که هر روز مسئولین کشور باید جلوی در تلویزیون برای اعلام اعتراف صف ببندند! (442053)
 
علی علیپور
۱۳۹۰-۰۲-۲۱ ۱۱:۵۹:۲۴
ما عادت داریم به غریبه ها و اجنبی ها نه ایده ی شان و نه مرام و مسلک شان با ما همخوانی دارند بزرگنمائی شان کنیم و به خودمان که رسیدیم از بخل و حسادت و اغراض درونی با اتهامات رنگارنگ تخریبشون کنیم .توسعه و پیشرفت کشور را بنگرید در این چند سال از کجا تا کجا رسیده ایم از لحاظ مسکن و سد سازی تولید برق - مخابرات و بهداشت و درمان آموزش و پرورش و اینتر نت و راه و تکنولوژی فناوری علمی و صنعتی و پزشکی و تولید علم توسعه بخش کشاورزی و دامداری بطو ر کلی در تمامی موارد روز مره داریم خودمان را در عرصه بین المللی مطرح می کنیم ولی یک مشکل جدی داریم که عوامل پشت پرده با هزینه های کلان دارد این همه خدمات ارزنده ی مجلس و دستگاه قضا و دولت را در سطح جامعه خنثی و کم ارزش جلوه می دهند .این ها بدونند آفتاب همیشه در پشت ابر نخواهد ماند و پر تو آن از لابلای این ابر های سیاه به اقصی نقاط کشور و جهان خواهد تابید و بر کالبد هر ایرانی با وجدان و طن پرست روح و جان تازه ای خواهد بخشید و رو سیاهی به ذغال خواهد ماند . (442820)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.