توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 95389
سخنان محسن رضایی در برنامه دیروز امروز فردا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۰۱:۲۱
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در برنامه "دیروز، امروز، فردا" به بیان خاطرات خود از دوران ابتدای انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی و همچنین بیان دیدگاه درباره مسائل مختلفی همچون فتنه 88، تحولات مصر و آینده کشور پرداخت.
 
به گزارش الف به نقل از واحد مرکزی خبر متن این سخنان به شرح زیر است:
 
جوانهای زیر سی سال مرا چهره ای اقتصادی می دانند تا نظامی. محسن رضایی در برنامه دیروز، امروز، فردا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما دوست دارید به عنوان چهره فعال سیاسی شناخته شوید یا نظامی؟ افزود: من مبارزات سیاسی خود را از سال 1350 آغاز کردم، سال 1358 هم وارد سپاه شدم اطلاعات سپاه را تشکیل دادم و افراد بالای سی سال اکنون مرا نظامی می بینند اما جوانترها مرا چهره ای اقتصادی می دانند.
 
وی گفت: البته این مسائل خیلی مهم نیست و سرباز ملت ایران بودن برایم مهم است. رضایی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه جنگ سخت، سخت تر است یا جنگ نرم؟ گفت: به هر حال جنگ نرم عرصه دیگری است و مسائل اخیر خاورمیانه نیز به نوعی انقلاب نرم محسوب می شود.
  
  دوران جنگ سخت تمام شده است
این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه ماهیت تهدیدها تغییر کرده است گفت: جنگ های شبیه قرن بیستم از این پس کمتر رخ خواهد داد و حملات آقای بوش آخرین سناریوهای قرن بیستم بود.
 
وی افزود: در جنگ سخت، کشورها اشغال می شوند اما در جنگ نرم به اعتقادات، ارزش ها، فرهنگ ها و نظام های اجتماعی تهاجم صورت می گیرد.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به راحتی نمی توان گفت که جنگ نرم سخت است یا جنگ سخت و این مساله به آمادگی های ما بستگی دارد.
 
رضایی افزود: اکنون که چند سالی است در شرایط آغاز جنگ نرم هستیم هر چه جلوتر برویم توانایی لازم برای مقابله با این نوع جنگ را در خود ایجاد خواهیم کرد.

 
اعتماد امام (ره) به جوانان 
مجری برنامه دیروز امروز فردا در ادامه از محسن رضاییی پرسید: "چطور شد که امام به شما در سن 27 سالگی اعتماد و شما را به عنوان فرمانده سپاه منصوب کرد و چطور شما این بار سنگین را قبول کردید؟" که محسن رضایی در پاسخ گفت: این سؤال را باید از امام پرسید. وی گفت: امام معمولاً به جوان ها اعتقاد و اعتماد داشت و در خرداد 42 فرمودند سربازان من در گهواره هستند.
 
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: قبل از اینکه فرمانده سپاه شوم در سال 58 که اطلاعات سپاه را ایجاد کردم در تمام حوادث رخ داده پس از انقلاب اشراف داشتم.
 
رضایی گفت: از همان ابتدای تشکیل اطلاعات سپاه مسائل را با امام در میان می گذاشتم و حتی در سال 58 که امام در بیمارستان بستری بود و دکتر عارف پزشک امام به هیچ کدام از مسئولان اجازه حضور در بیمارستان را نمی داد اما من به امام نزدیک می شدم و اطلاعات را در گوش امام می گفتم و دکتر عارف می گفت سالها در ذهنم این سؤال بود که این جوان چه به امام می گفت.
 
وی در ادامه به حوادث سال 58 اشاره کرد و گفت: در این سال که اوج درگیری با کودتاچیان و گروهک فرقان بود، مسائل عجیبی در کردستان و سیستان و بلوچستان رخ داد که در این زمان ها رابطه ام با امام زیادتر شده بود و برخی اوقات که امکان ملاقات نبود حوادث را خدمت ایشان می نوشتم.
 
رضایی افزود: من آمادگی فرماندهی سپاه را داشتم و برای پیشبرد جنگ، ایده هایی در ذهنم بود که دوست داشتم آن را عملیاتی کنم.
 
وی گفت: در شهریور سال 60 که فرمانده سپاه شدم یک سال از جنگ گذشته بود و عملیات موفقی تا آن روز به دست نیاورده بودیم. رضایی به حوادث داخلی پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: در هفت اسفند سال 57، دموکراتها به پادگان مهاباد حمله کردند و توپخانه پادگان را بردند و شهر را بمباران کردند که این اتفاق سرآغاز درگیری هایی بود که پنج سال طول کشید.
 
وی به حوادث بعدی رخ داده در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: در خوزستان به لوله های نفت حمله کردند و در گنبد کاووس حوادثی رخ داد و سال 57 در چهار گوشه کشور درگیری هایی رخ داد.
 
رضایی افزود: در اردیبهشت 58 گروهک فرقان شهیدان مطهری، مفتح و تعداد زیادی از مسئولان را به شهادت رساندند که دی ماه 58 توانستیم یازده خانه تیمی از گروه فرقان را شناسایی و گودرزی رهبر فرقان را دستگیر کنیم.
 
وی گفت: ما در آن زمان به دلیل وجود ساواک، خلأ داشتن یک سازمان اطلاعاتی قوی را داشتیم و جوانانی چون شهیدان حسن باقری، مهدی زین الدین و آقای رشید از نیروهای اطلاعاتی ما بودند که خلأ های موجود را پر می کردند.
 
رضایی سال 58 را از نظر ترور و شورش ها، سالی پر از زد و خورد دانست و گفت: با آغاز سال 59، کودتاها طراحی شد به نحوی که در تیر و مرداد این سال پیش از اینکه جنگ آغاز شود بنی عامری و رکنی از سران این کودتا در جلسه ای با اویسی (فرمانده نیروی زمینی شاه) سازمان دهی مفصلی کردند تا بتوانند از طریق هواپیماهای عراقی، هواپیماهای ما را منهدم کنند که مجال بسط این موضوع در برنامه نیست.
 
وی در ادامه به فعالیت منافقین به سرکردگی مسعود رجوی در سال 60 اشاره کرد و گفت: منافقین در خرداد سال 60 با اسلحه به خیابان ها می ریختند و تیغ های موکت بری را در شکم مردم فرو می کردند و این اتفاقات در شرایطی بود که ارتش عراق از پنج استان ما عبور کرده و به نزدیکی اهواز رسیده بود و ایران یکپارچه آتش بود. رضایی افزود: سال 60 تمام شهرهای ایران بدون استثناء درگیر زد و خورد بود و موتور نیروهای انقلاب در این سال روشن شد.
 
وی گفت: در این سال واقعاً نمی دانستیم که آیا باید با عراقی ها بجنگیم یا تهران را نگهداریم چرا که در تیر سال 60 از یک طرف با کمبود اسلحه در جنگ تحمیلی مواجه بودیم و از یک طرف خیابان های تهران و مجاور مجلس و قوه قضائیه در آماج بمب و انفجارات بود.
 
سال 60 ، سخت ترین سال جنگ
محسن رضایی با اشاره به اینکه سال 60 سخت ترین سالی بود که بر انقلاب گذشت افزود: اگر قدرت پروردگار و عنایات امام زمان (عج) نبود انقلاب به اینجا نمی رسید. وی گفت: در آن شرایط منافقین را در ماه های تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال 60 تقریباً جمع کردیم؛ منافقینی که 17 هزار عضو و 70 هزار هوادار داشتند منهدم کردیم و انواع سلاح ها از قبیل آر پی جی و تیربار از آنها به دست آوردیم که حتی در دانشگاه تهران اسلحه خانه داشتند.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ملت ایران ظرفیت های بسیار بزرگی دارد که این ظرفیت ها در شرایطی مثل انقلاب و سالهای پس از آن به ظهور رسید.
 
محسن رضایی در ادامه سخنان خود در برنامه دیروز امروز فردا افزود: مردم ما هم اکنون نیز در مقابله با تحریم سکوت نخواهند کرد و به نظر می رسد باری دیگر به راه خواهند افتاد.
 
حسن باقری را رهبری معرفی کرد
رضایی افزود: در آن شرایط آدم های گمنام و با استعدادی می جوشیدند که هر کدام بخش مهمی از مشکلات را به دوش می کشیدند.
 
وی گفت: در سال 59 که مقام معظم رهبری در حزب جمهوری بودند، جوانی به نام افشردی را به من معرفی کردند تا کار اطلاعاتی کند و وقتی با وی قرار گذاشتم به این نتیجه رسیدم که چقدر فردی مستعد و معتقد است و گویی سالها کار اطلاعاتی می کند.
 
رضایی افزود: اسم وی را حسن باقری گذاشتیم و این اسم مستعار او شد و او در چهار ماه توانست بخش مهمی از مسائل سلطنت طلبان را به دست آورد و گزارش دهد و به محض اینکه جنگ شد اطلاعات عملیات جنگ را راه اندازی کرد. افرادی چون خرازی، دقایقی، بقایی، زین الدین، باقری و باکری به تنهایی یک لشکر بودند و هم اکنون نیز مشابه این آدم ها در جامعه هستند و نباید کاری کنیم که فقط در شرایط سخت به صحنه بیایند چرا که باید مدیریت ها به گونه ای باشد که آنها در شرایط غیر از جنگ نیز بتوانند استعدادهایشان را به فعلیت رسانند.
 
رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه درسهایی از دوران دفاع مقدس و حوادث پس از انقلاب آموختید؟ افزود: نخستین عاملی که موجب شد معجزاتی در انقلاب شکل گیرد بستر فرهنگی و ارزشی جامعه است و ملت ایران فقط در بسترهای بزرگ می تواند توانایی های خود را بروز دهد.
 
باید در بستری فرهنگی به جوانان آزادی عمل بدهیم
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: اگر محیط اجتماعی ما از نظر فرهنگی ضعیف شود، ملت ما کوچک می شود و در شرایط کنونی اگر بخواهیم باکری ها و همت ها را داشته باشیم باید به ارزش ها و فرهنگ جامعه توجه کنیم. وی دادن آزادی عمل به جوانان و توجه به کار جمعی را از الزامات حال حاضر خواند و افزود: باید جوانان را در عین دادن آزادی، مراقبت کرد.
 
 خواص نباید بلغزند
رضایی گفت: مسأله مهم دیگر اینست که آنهایی که در سابقه انقلاب بودند نباید بلغزند و چهره شکست خورده ای از انقلاب را به نسل بعدی نشان ندهند.
 
وی افزود: مایی که اینهمه شهید و جانباز دیده ایم نباید امروز از خودمان ضعف نشان دهیم چرا که این بدترین ضد تبلیغ است.
 
رضایی گفت: آنهایی که در سابقه انقلاب بودند باید امروز بگویند کجای این انقلاب هستند؛ آیا در انقلاب آدرس خود را حفظ کرده اند یا از آن خارج شده اند.
 
وی با اشاره به اینکه پیشگامان انقلاب باید ارزش های انقلاب را حفظ کنند افزود: اگر ارزش های ما تغییر کند دیگر نمی توانیم جوانان را جذب کنیم و جوانان به این نتیجه خواهند رسید که آنها را فریب می دهیم و خودمان چیز دیگری شده ایم و از آنها چیز دیگری می خواهیم.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر این چنین شد آثار منفی خواهد گذاشت و جوانان ما را از انقلاب و دین دور می کند.
 
وی افزود: البته جوانان ایران هوشمندند و می دانند که مسیر سعادت آنها جمهوری اسلامی است.
 
 حوادث اخیر ناشی از بیداری اسلامی است
رضایی در بخش دیگری از سخنانش به حوادث اخیر جهان اسلام اشاره کرد و گفت: در سال ها و روزهای اخیر چندین موج بیداری در جهان اسلام به وجود آمد که هر موج بیداری که به انقلاب اسلامی نزدیکتر بود پیروز شد و موج هایی مانند القاعده و طالبان که از انقلاب ما فاصله گرفتند شکست خوردند.
 
وی افزود:‌ در داخل هم اگر از جمهوری اسلامی فاصله بگیریم شکست خواهیم خورد و اگر خود را تطبیق دهیم پیروزی بیشتری بدست می آوریم.
 
رضایی گفت: پایداری نسل گذشته در انقلابی کردن نسل امروز مؤثر است و جوانان ما این را به خوبی می فهمند. وی افزود: البته خیلی از جوانان ضعف های ما را به حساب انقلاب و جمهوری اسلامی نمی گذارند و آن را به حساب خود ما می گذارند.
 


این مطلب به مرور تکمیل می شود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.