دکتر حسین سلیمی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه زیرساخت های لازم در دانشگاه علامه طباطبایی به منظور ایجاد جهش علمی طی سالهای گذشته فراهم شده است، افزود: در طول چهار سال گذشته با وجود مشکلات و موانعی که وجود داشت توانستیم حدود ۵۰ هزار متر مربع که ساختمان چهار دانشکده جدید، کتابخانه جدید، مسجد، ساختمان معاونت فرهنگی و معاونت دانشجویی دانشگاه را در بر میگیرد، ساخته و مورد بهره برداری قرار دهیم.
بازگشت استادان اخراجی به دانشگاه علامه
وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه علامه طباطبایی فاقد امکانات لازم برای تحصیل بود و در کنار ساختسازهای انجام شده، ساختار هیات علمی این دانشگاه طی سالهای اخیر تقویت شده است . بر این اساس توانستیم تمامی استادانی که از دانشگاه به صورت اخراجی، تعلیق و یا بازنشستگی زودتر از موعد رانده شده بودند را به دانشگاه بازگردانیم و بدین ترتیب ۳۰ استاد به دانشگاه بازگشته و فعالیتهای خود را از سر گرفتند. ضمن این که حدود ۱۳۵ نفر نیز از طریق فراخوان و با درنظر گرفتن صلاحیت علمی در کسوت هیات علمی جذب دانشگاه شدند.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین تاکید کرد: تاسیس و راه اندازی دفتر همکاری بین المللی به منظور گسترش ارتباطات بینالمللی با دانشگاههای دیگر، از جمله اقداماتی بودکه در سالهای اخیر صورت گرفته که بر اساس آن یک جهش علمی قابل توجهی برای دانشگاه رقم خورد.
ارتقاء رتبه علمی دانشگاه علامه از ۶۰ به ۱۲
دکتر سلیمی ارتقاء علمی دانشگاه علامه طباطبایی از ۶۰ به ۱۲ را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه طی سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: دانشگاه علامه طباطبایی در بین دانشگاههای دولتی در نیمه پایین جدول رتبه بندی قرار داشت اما با تلاشی که صورت گرفت این دانشگاه که در بین دانشگاههای رتبه اول در حوزه علوم انسانی بهشمار میرود و توانسته رتبه خود را از رتبه ۶۰ به ۱۲ ارتقا دهد.
وی همچنین با تاکید بر این که دانشگاه علامه طباطبایی دومین رتبه را در عرصه تولیدات پژوهشی حوزه علوم انسانی از آن خود کرده است، خاطرنشان کرد: این دانشگاه بعد از دانشگاه تهران بالاترین رتبه را در عرصه تولیدات پژوهشی علوم انسانی به خود اختصاص داده و بیشترین تعداد نظریه پردازی در این دانشگاه اتفاق میافتد.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص میزان قراردادهای پژوهشی این دانشگاه با موسسات اجرایی گفت: خوشبختانه میزان این قراردادها از ۳۰۰ میلیون تومان چهار سال گذشته به ۸ میلیارد تومان ارتقاء پیدا کرده است. خوشبختانه این جهش، موفقیت بزرگی برای دانشگاه علامه طباطبایی به شمار میرود که بعد از آماده شدن برخی زیرساختها اتفاق افتاده است اگر چه معتقد هستیم که این میزان پیشرفت کافی نیست و باید ما همچنان نیازمند تقویت ساختار هیات علمی ، ایجاد جهش در حوزه مطالعات بین المللی و گشترش فعالیتهای کارآفرینی در دانشگاه هستیم.
دکتر سلیمی راهاندازی اولین مرکز رشد تخصصی علوم انسانی در دانشگاه علامه را یک موفقیت بزرگ توصیف کرد و گفت: با راهاندازی این مرکز شرکتهای دانش بنیان در آن مستقر می شوند. البته این طور نیست که شرکتهای دانش بنیان مختص رشتههای فنی باشند بلکه می توانند در زمینه رشتههای انسانی نیز وارد شوند و ما معتقد هستیم این موفقیتها، هستههای اولیه برای حرکت دانشگاه برای رسیدن به اهداف عالی به شمار میروند.
ارائه آموزشهای مهارتی به دانشجویان علامه از سال تحصیلی جدید
وی همچنین به راهاندازی مرکز هدایت شغلی در دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: یکی از نوآوری های جدیدی که در حوزه آموزش دانشگاه اتفاق افتاده این است که مرکزی با عنوان "مرکز هدایت شغلی" راهاندازی شده که بر اساس آن امسال علایق شغلی تمامی ورودی های جدید سنجیده خواهد شد و افراد در کنار واحدهای درسی عادی ، دورههای مهارتی متناسب با علایق شغلی خود را میگذرانند. اگر چه این طرح سالگذشته به صورت پایلوت اجرا شد و امسال دور اول آن با هزینه دانشگاه برای دانشجویان جدید الورود اجرا و دورههای بعدی با هزینه دانشجویان برگزار میشود که امیدواریم بتواند بخشی از دغدغههای دانشجویان در حوزه اشتغال ر ا پوشش دهد.
هیچ دانشجوی دانشگاه علامه به دلیل فعالیتهای سیاسی کمیته انظباطی نشده است
رییس دانشگاه علامه طباطبایی همچنین تبدیل فضای امنیتی این دانشگاه به فضای شاد عادی را از دیگر موفقیتهای سالهای اخیر عنوان کرد و ادامه داد: در کنار فعالیتهای خود خوشبختانه توانستیم در طول سالهای گذشته چندین گام در عرصه فعالیتهای دانشجویی برداریم به طوری که فضای امنیتی در دانشگاه از بین رفت و طی این سالهای حتی یک دانشجوی علامه به دلیل فعالیتهای سیاسی به کمیته انظباطی احضار نشده و یا اینکه هیچ دانشجویی به خاطر فعالیت سیاسی از طریق نهادهای دانشگاه مورد فشار قرار نگرفته است.
دکتر سلیمی به راهاندازی شورای صنفی دانشجویان در دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت:حدود ۱۰ سال بود که دانشگاه علامه طباطبایی شورای صنفی نداشت که خوشبختانه انتخابات شورای صنفی در این دانشگاه برگزار شد و به جز برخی مراکز که انتخابات به آن حد نصاب نرسید بقیه مراکز دارای شورای صنفی هستند و ما بنا داریم از این دانشجویان برای برنامه ریزی امور دانشگاه استفاده کنیم.
به گفته وی، در حوزه انجمن فعالیتهای سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در زمان مدیریت قبلی یک انجمن اسلامی در دانشگاه فعال بود آن هم به دلیل تغییر در اساسنامه به صورت کاملا محدود فعالیت داشته و فقط افراد خاص با شرایط خاص می توانستند در آن فعالیت کنند. اما طی چندین سال اخیر سه انجمن شامل انجمن اسلامی آزاد اندیش، انجمن اسلامی و انجمن مستقل دانشگاه (اصلاح اساسنامه) که دو انجمن اصلاح طلب و یکی اصولگرا است در دانشگاه فعالیت میکنند.
رییس دانشگاه طباطبایی همچنین تاکید کرد: خوشبختانه فعالیت انجمنهای فوق در دانشگاه طی چند سال گذشته سه برابر شده است و اکثر برنامههای برگزار شده از سوی این انجمنها بدون حاشیه بوده و دانشجویان با درایت و پختگی خاصی فعالیتهای خود را انجام میدهند و در کنار آن انجمن بسیج دانشجویی در دانشگاه فعال است و کارهای بزرگی مانند راهیان نور و راهپیمایی اربعین را انجام میدهند.
افزایش بیش از دو برابری تعداد انجمنهای علمی و فرهنگی
هیچ نشریه توقیفی نداشتیم
رییس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: خوشبختانه تعداد انجمنهای علمی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی ۲/۵ برابر نسبت به دوره قبل افزایش پیدا کرده و تعداد نشریات دانشجویی دوبرابر شده و ما هیچ نشریه توقیفی در دانشگاه علامه نداشتیم و حتی نشریهای به حوزه عملکرد و مدیریت دانشگاه نقد داشت نویسنده این نشریه به عنوان یکی از برگزیدگان جشنواره نشریات دانشجویان انتخاب شد.
دکتر سلیمی ادامه داد: فضای دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در سالهای اخیر فعالتر و نسبت به گذشته مطلوبتر شده است اگرچه من طرفدار فضای آزادتری برای دانشجویان هستم اما جامعه دانشگاهی ما مشغول فعالیتهای دیگری است و روی مسائل دیگری تمرکز کرده است. به همین دلیل ما مجبوریم به گونهای حرکت کنیم که دانشجویان فعال در این فضا کمترین لطمه را بخورند.
بازگشت تمامی دانشجویان ستاره دار دانشگاه علامه
رییس دانشگاه علامه طباطبایی از بازگشت تمامی دانشجویان ستارهدار به دانشگاه طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: تمامی دانشجویانی که در دوره قبل ستاره دار بودند طی سالهای اخیر به تحصیل برگشتند. به جز دو نفر از این دانشجویان که مشکل آنها در گزینش سازمان سنجش رفع نشده است خوشبختانه در حال حاضر بسیاری از این دانشجویان بدون حاشیه فارغ التحصیل شده و از افرادی هستند که ما به آینده علمی آنها امید داریم .
ایجاد فضای آزاد و پویا در دانشگاهها دشوار است
دکتر سلیمی تاکید کرد: فضای فعالیتهای دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی هنوز مطلوب بنده نیست چرا که دانشجویان مستحق فضای بهتری هستند بنابراین باید فضای بازتری برای فعالیت دانشجویان در دانشگاه فراهم شود تا زمینه برگزاری برنامههایی نظیر کرسیهای آزاد اندیشی که مورد تایید رهبری است در دانشگاه فراهم شود. اما باید گفت فراهم کردن این فضا تنها تصمیم رییس دانشگاه نیست بلکه نیازمند هماهنگیهای دشواری است که امیدواریم امسال این وضعیت بهتر شود.
در زمینه میزان مقالات بینالمللی ضعف داریم
وی با تاکید بر این که فعالیتهای پژوهشی و ارتباطات بین المللی دانشگاه علامه طباطبایی در سال جاری گسترش مییابد اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در سال جاری تعداد مقالات بین المللی خود را افزایش دهیم متاسفانه در حال حاضر در زمینه میزان مقالات بینالمللی ضعف داریم اگرچه در حوزه علوم انسانی این کار دشوار به نظر می رسد اما امیدواریم تسهیلات ایجاد شود تا دانشجویان دکتری و اساتید دانشگاه مقالات بیشتری ارائه دهند .
رییس دانشگاه علامه طباطبایی وضعیت این دانشگاه در حوزه رفاهی و دانشجویی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه خوابگاههای سلامت و همت دانشگاه علامه که جمعیت بیش از ۲۱۰۰ نفر از دانشجویان خوابگاهی را در خود اسکان دادهاند با الگوی خوابگاههای سطح یک کشور طراحی شدهاند و این خوابگاهها از امکاناتی نظیر سالنهای ورزش، کتابخانه، اینترنت رایگان پرسرعت و غیره مجهز هستند.
ساخت مجمتمع خوابگاهی ۸۰۰ نفری در دانشگاه علامه طباطبایی
وی در ادامه از برنامه دانشگاه علامه طباطبایی برای ساخت مجتمع خوابگاهی دانشگاه خبر داد و گفت: کلنگ ساخت این مجمتمع با ظرفیت ۸۰۰ نفر از دانشجویان تا پا یان سال جاری زمین زده میشود و با ساخت این خوابگاه بتوانیم برخی از خوابگاهها که استانداردهای لازم را ندارند جمع آوری کنیم.
برای تصدی وزارت علوم پیشنهاد رسمی نداشتهام
رییس دانشگاه علامه طباطبایی در پایان در خصوص برخی زمزمههای مطرح شده برای معرفی او به عنوان وزیر علوم آینده گفت: در این خصوص برخی مشاورههایی با بنده صورت گرفته اما تاکنون هیچ کدام از مقامات ریاست جمهوری در این زمینه با من صحبتی نکرده است و فرض من این است که در چارچوب مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی امور را دنبال خواهم کرد.