آمریکا صدور انواع ویزا برای کشورهای آفریقایی و آسیایی را متوقف می‌کند

گروه جهان الف،   3960622212

وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، ایالات متحده از امروز (چهارشنبه) صدور روادیدهای خاص برای اتباع اریتره و مقام‌های کامبوجی، سرالئونی و گینه‌ای را متوقف می‌کند چرا که آنها از پذیرش شهروندان دیپورت شده، خودداری کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا می‌تواند براساس قوانین فدرال صدور انواع و یا برخی از ویزاها را برای برخی از کشورها متوقف کند.

وزارت خارجه آمریکا معمولا از اعمال محدودیت ویزا خودداری می‌کند زیرا کشورهایی که تحت تاثیر قرار می‌گیرند غالبا از طریق تدابیر تلافی‌جویانه شهروندان و مقام‌های آمریکایی را تحت فشار قرار می‌دهند. محدودیت‌های جدید به این دلیل اعمال شده که آنها از پذیرفتن شهروندان اخراج شده خودداری کرده بودند. این اقدامات پیشتر تنها دو بار علیه گامبیا و گایانا انجام شده بود.

سفارت آمریکا در اریتره در بیانیه‌ای گفت: صدور ویزاهای گردشگری و تجاری برای اتباع اریتره متوقف می‌شود و استثناهای محدودی دارد. مقام‌های اریتره در این رابطه اظهارنظری نکردند. کشورهای شرق آفریقا منبع اصلی مهاجرانی هستند که می‌گویند از سیستم خدمت اجباری در ارتش فراری هستند؛ سیستمی که مکررا از سوی سازمان ملل متحد و گروه‌های حقوق بشر مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

در بیانیه سفارت آمریکا در گینه آمده است که این محدودیت جدید برای صدور ویزای تجاری، گردشگری و دانشجویی تنها مقام‌های دولتی و خانواده درجه یک آنها را در برمی‌گیرد.

در کامبوج، محدودیت‌ها برای ویزاهای تجاری و گردشگری علیه مقام‌های وزارت خارجه و با پست‌های مدیرکلی به بالا و خانواده آنهاست. در سیرالئون، محدودیت‌ها برای ویزای تجاری و گردشگری علیه مقام‌های وزارت خارجه و مقام‌های مهاجرتی خواهد بود.

از سوی دیگر،‌ دادگاه عالی در آمریکا با درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر لغو محدودیت‌های اعمال شده در زمینه دستور منع سفر از برخی کشورهای اسلامی و عربی موافقت کرد. به طوریکه دادگاه به امضای قاضی آنتونی کنیدی به لغو موقت حکم دادگاه استیناف حکم داد که دولت را از ممنوعیت سفر پناهجویان که تضمین‌های رسمی قبلی برای ورود به کشور نداشتند، منع می‌کند.

این حکم شامل تمام پناهجویانی می‌شود که تضمین‌های رسمی قبلی دارند یا شامل برنامه پذیرش پناهجویان از سوی آمریکا می‌شوند.

این حکم به دولت ترامپ اجازه خواهد داد تا بخشی از فرمان اجرایی مورد بحث ترامپ را که در ابتدای روی کار آمدنش صادر کرد اجرایی کند فرمانی که طبق آن ورود پناهجویان به مدت ۱۲۰ روز به آمریکا ممنوع می‌شد علاوه بر اینکه شهروندان شش کشور مسلمان نیز شامل این ممنوعیت می‌شدند.

دادگاه عالی آمریکا به ترامپ اجازه داد ممنوعیت گسترده ورود پناهجویان از سراسر جهان به آمریکا را اجرا کند.

دادگاه با درخواست ترامپ با لغو اجرای حکم دادگاه استیناف فدرال موافقت کرد.

حکم دادگاه عالی پیروزی جزئی برای ترامپ است در حالی آماده است در اکتبر در قانونی بودن این فرمان جنجالی ترامپ بازنگری کند.