علی مطهری: «حصر» رسماً در شورای عالی امنیت ملی به رأی گذاشته شود

گروه سیاسی الف،   3960701322

مطهری با اشاره به حساسیت رئیس‌جمهور به مسأله حقوق بشر و آزادی‌های اساسی گفت که بسیاری از افرادی که روی ادامه حصر خانگی اصرار داشتند امروزه به این نتیجه رسیده‌اند که ادامه این وضعیت به نفع منافع ملی کشور نیست.

علی مطهری: «حصر» رسماً در شورای عالی امنیت ملی به رأی گذاشته شود

به گزارش ایسنا، علی مطهری در مصاحبه با مجله لوپوئن فرانسه در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات ترامپ در سازمان ملل متحد و طرح تهدیداتی علیه ایران، اظهار کرد: همیشه یک احتمال وجود دارد، حتی اگر ضعیف باشد، و آن اینکه اقدامات آقای ترامپ، حرکت به سوی پایان توافق هسته‌ای را تشویق می‌کند یا حداقل به وجود آوردن نوعی مشکل در آن را؛ اما به‌طور بسیار روشن، آنچه آمریکایی‌ها در پی آن هستند، این است که ایران را به‌سوی عدم رعایت این متن (توافق) بکشانند و بر این اساس خودشان بتوانند بهانه‌ای برای نقض توافق هسته‌ای بدست آورند.

در چند روز به توانایی هسته‌ای غیرنظامی پیش از توافق می‌رسیم

وی افزود: اما مطمئن باشید که ایران در این تله نخواهد افتاد و هرگز اولین کشوری که برجام را نقض می کند نخواهد بود. ما همه تلاش خود را برای آنکه توافق به راه خود ادامه دهد انجام خواهیم داد. آنچه که ما خواهان آن هستیم، این است که کشورهای اتحادیه اروپا، و بخصوص آن هایی که با ایران توافق هسته ای را انجام داده‌اند (مانند فرانسه، انگلیس، آلمان) استقلال خود را نشان دهند، این توافق را رعایت کنند و راه آمریکایی‌ها را پیش نگیرند. برای ما، تنها چند روز لازم است تا به توانایی هسته‌ای غیر نظامی پیش از امضای توافق، برسیم.

آمریکا بازنده نقض توافق هسته‌ای خواهد بود

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه آیا اظهارات ترامپ، موضع و جایگاه روحانی را تضعیف می‌کند، ادامه داد: هنگامی که این مسأله مربوط به منافع ملی ایران می شود، محافظه کاران و اصلاح طلبان، دقیقا یک دیدگاه دارند و در یک جبهه قرار می گیرند. اگرچه محافظه کاران ایران، انتقادات فراوانی نسبت به توافق هسته ای انجام دادند، اما با این حال پذیرفتند که این توافق امضا شود و البته این متن با چراغ سبز رهبر انقلاب امضا شد. با این حال، حتی اگر احتمال بسیار ضعیفی وجود داشته باشد، در صورتی که آمریکایی ها تصمیم بگیرند که توافق هسته ای را نقض کنند، خود آن ها هستند که اولین بازندگان خواهند بود، چرا که آن‌ها در عرصه بین‌المللی منزوی خواهند شد؛ زیرا این مسأله، آثار بسیار منفی بر روابط بین آمریکا و اروپا خواهد داشت.

مطهری یادآور شد:‌ در مورد آنچه که به ما مربوط می شود، تنها چند روز نیاز خواهیم داشت تا به توان و قابلیت هسته‌ای غیر نظامی پیش از امضای توافق هسته‌ای برسیم. یعنی غنی سازی ۲۰ درصدی.

وی درباره تاثیر بازگشت تحریم ها بر اقتصاد ایران نیز گفت: فراموش نکنید که در صورتی که آمریکایی‌ها تصمیم بگیرند که توافق را نقض کنند، همکاری‌های بین آمریکا و اروپا در زمینه بازگشت تحریم ها، مسأله ساده ای نخواهد بود. آمریکایی‌ها هرگز نمی‌توانند دارای همان امکانات لازمی باشند که در دوران قبل از توافق بوده‌اند. امروز ایران کاملا از انزوای سیاسی و به طور نسبی از محدودیت اقتصادی و بانکی مربوط به دوره تحریم‌ها خارج شده است. به همین دلیل است که بازگشت به سوی رژیم تحریم‌ها به طوری که قبلا وجود داشته است، به شدت مشکل می نماید. به ویژه که برخی از کشورهای اروپایی پیشتر نیز با ایران، توافقات و موافقتنامه‌های اقتصادی و تجاری منعقد کرده‌اند.

امضای برجام به یمن سیاست معتدل مقامات و مجلس ایران بود

نایب رییس مجلس تاکید کرد: از این پس، آنطور که آمریکا آرزویش را دارد نیست، و نفع آنها در بازگشت تحریم‌ها نمی‌باشد. هرچه که پیش آید، ما از کشورهای امضاکننده برجام، بخصوص فرانسه، انتظار داریم که همه آنچه را که باید، انجام دهند تا این توافق حفظ شود، توافقی که یک دستاورد در عرصه بین المللی است. فراموش نکنید که در داخل ایران، اشخاص بسیاری وجود دارند که مخالف توافق هسته ای هستند و اگر این توافق امضا و حفظ شده است، به ویژه به یمن سیاست معتدل مقامات و مجلس ایران بوده است. بنابراین به هیچ وجه نباید اجازه داد که این توافق از بین برود و به هرحال ما آغازکننده نقض آن نخواهیم بود.

وی درباره برخی انتقادات به دولت در مورد انتخاب تعداد کمی از اصلاح طلبان و عدم حضور زن در کابینه، گفت: نمی توانیم از یک “ناامیدی” در مورد آنچه در دولت جدید مطرح می شود، سخن بگوییم. در حال حاضر، رئیس جمهور روحانی تصمیم گرفته است تا جایی که امکان دارد، تنش‌های سیاسی با دیگر قطب‌های قدرت ایران را کاهش دهد تا بتواند هر چه سریعتر مشکلات اقتصادی را حل کند و بخصوص سریعا بسوی توسعه گام بردارد. البته با این حال می توان رئیس جمهور روحانی را مورد انتقاد قرار داد و از او برای اینکه نتوانسته است به تمامی قول‌هایی که در مورد تشکیل دولت جدید داده بود عمل کند، انتقاد کنیم. ولی من اطمینان دارم که او به تعهدات حقوق بشری اش و دفاع از آزادی های عمومی عمل خواهد کرد.

مطهری درباره احتمال حصول پیشرفت در زمینه حقوق بشر در دور دوم ریاست جمهوری روحانی اضافه کرد: هنوز دیر نشده است. می بایست منتظر ماند و نتایج اقدام او در دولت جدید را دید. رئیس جمهور همواره بر اهمیت مسأله حقوق بشر و همچنین درباره آزادی‌های اساسی و بخصوص موضوع آزادی بیان تاکید داشته است. من مطمئن هستم که او در این مسائل به قول‌هایش عمل خواهد کرد. ما نمی توانیم تنها با تمرکز بر ترکیب اعضای تشکیل دهنده دولت جدید، یک چنین قضاوتی داشته باشیم و فکر کنیم که رئیس جمهور روحانی به وعده هایش عمل نمی کند. چرا که او در این مسائل بسیار حساس است و واقعا برای پیشرفت در آن اقدام می کند.

امیدواریم موضوع حصر رسما در شورای عالی امنیت ملی مطرح و به رأی گذاشته شود

نایب رییس مجلس درباره موضوع حصر و اعتراض اخیر مهدی کروبی نیز گفت: وقایع اخیر بی نتیجه نبوده اند. برای مثال درخواست های آقای کروبی را در نظر بگیرید که ابراز امیدواری کرده بود ماموران از منزل او بیرون بیایند. همچنین خواسته است که مورد محاکمه علنی قرار گیرد و این کار در حضور رسانه‌ها انجام شود. در این زمینه نیز دولت وعده‌ای به وی داده است.
در زمینه پایان دادن به حصر خانگی آنها ضرورت دارد یادآوری شود که این موضوع در شورای عالی امنیت ملی ایران به طور غیررسمی مطرح شده است. اعضای این شورا روی اینکه مهم است برای این موضوع راه حلی یافت شود توافق دارند. ما امیدواریم که این مسأله سریعا در شورای عالی امنیت ملی به طور رسمی مطرح و به رأی گذاشته شود و بتوانیم راه حلی بیابیم. مقصود این است که یا تصمیم آزادی آنان گرفته شود و یا اینکه در باره محاکمه علنی آنان تصمیم گیری شود. البته باید اتهامات طرف مقابل نیز رسیدگی شود.

وی در ادامه درباره اهمیت موضوع حصر نیر خاطرنشان کرد: اوضاع کنونی با آنچه که در چند سال پیش وجود داشت فرق کرده است. برای مثال بسیاری از افرادی که روی ادامه حصر خانگی اصرار داشتند امروزه به این نتیجه رسیده اند که ادامه این وضعیت به نفع منافع ملی کشور نیست. این احتمال هست که این مسأله حل شود. به هر حال، حتی از نظر منطق و عدالت نیز، اگر این دو نفر خطایی کرده باشند می‌توان اینطور در نظر گرفت که با هفت سال حصر خانگی، آنها مجازات خود را سپری کرده‌اند.

ممکن است نظر رهبری درباره حصر تغییر کرده باشد

نایب رییس مجلس در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه نیز درباره نظر رهبری درخصوص حصر گفت: دو سال پیش وقتی من با ایشان در این باره صحبت کردم، مخالف بودند. ولی اوضاع عوض شده است. آقایان موسوی و کروبی با مشکل سلامتی مواجه هستند. آنها سالخورده هستند و ممکن است نظر رهبری هم تغییر کرده باشد.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره حضور زنان سوری در ورزشگاه در جریان مسابقه تیم ملی فوتبال ایران و سوریه یادآور شد: در ایران رویه‌ای هست که بر اساس آن در زمان مسابقه میان تیم ملی ایران و یک کشور خارجی، اتباع این کشورها یعنی مردان و زنان می توانند دسترسی آزادانه ای به ورزشگاه‌های محل بازی داشته باشند. این همیشه وجود داشته است. چیز جدیدی نیست. در باره عدم حضور زنان ایرانی در ورزشگاه ها باید این را دانست که برخی از علمای روحانی بر این باور هستند که این کار می تواند از این جهت اشکال داشته باشد که مطابق اسلام یک زن مجاز نیست بدن عریان مرد بیگانه را، غیر از سر و گردن و دست‌ها تا حد معمول، نگاه کند، همان طور که درباره نگاه مرد به بدن زن بیگانه قانونی وجود دارد. البته در مورد فوتبال این مشکل وجود ندارد چون بازیکنان پوشیده هستند.

ورود زنان به ورزشگاه‌ها قابل حل است

مطهری اضافه کرد: مسأله دیگری وجود دارد و آن فضای کلی استادیوم ها است در حالی که این مسأله نیز می‌تواند حل شود. می توان کاملا این تصور را داشت که محلی ویژه برای حضور زنان در نظر گرفت و ورودی و خروجی جداگانه برای آنها وجود داشته باشد.

وی درباره وضعیت حجاب نیز گفت: به طور کلی، وضع حجاب اسلامی در ایران رضایت بخش است اگر از چند مورد حاشیه‌ای و جزئی که شما هم اشاره کردید بگذریم. حجاب اسلامی نوع پوششی است که زنان ایرانی آن را انتخاب کرده‌اند. برای مثال، اگر شما به مناطق دور افتاده یا در جاده‌های دور دست، جایی که هیچ نظارتی وجود ندارد، بروید می‌بینید که زنان حجاب دارند. این یعنی امروزه در ایران، سختگیری خاصی در این باره نمی‌بینید. در عوض، ما انتقاد بسیار فراوانی از «برهنگی» که در اروپا هست، داریم. ما فکر می‌کنیم که وزن مجموعه تبلیغات اینجا آنقدر زیاد است که زنان را به برهنگی تشویق می‌کند. زیرا شما اگر به اروپای حدود هفتاد سال قبل نگاه کنید، اوضاع کاملا متفاوت بود و زنان پوشیده بودند. اگر این فشار ناشی از تبلیغات را برداریم، در نتیجه به طور خودکار، شاهد آن خواهیم بود که اروپا به سمت اوضاع سابق باز می‌گردد و زنان به طور طبیعی و فطری به سوی نوعی از لباس پوشیدن خواهند رفت که بسیار پوشیده‌تر است.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  6. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  7. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  8. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  9. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  10. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  11. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  15. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  18. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  19. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  20. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  21. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  22. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  23. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

آخرین عناوین