به گزارش تسنیم، استان لرستان در منطقهای کوهستانی واقع شده است، این سرزمینی زیبا با آب و هوای دلپذیر و محصور در میان کوههای مرتفع و صعبالعبور از کهنترین مناطق کشور محسوب میشود.
دره خزینه از شگفتیهای طبیعت ایران به شمار میرود که در اثر سالها فرسایش به وجود آمده، دره خزینه نام جاذبهای منحصر بهفرد است که در میانههای جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد.
بلندترین پل معلق خاورمیانه در لرستان
در کنار نقش و نگارهایی که بر دیوارههای دره خزینه به چشم میخورد، این دره میزبان پلی معلق است که از آن با عنوان بلندترین پل معلق ایران و حتی خاورمیانه یاد میشود؛ عبور رودخانه کرخه از میان دره خزینه جلوهای خاص به آن بخشیده و این دره شباهت بسیار زیادی با گرندکانیون آمریکا دارد.
یکی از جاذبههای مهم این دره وجود پلی به طول 112 متر، ارتفاع 85 متر و عرض دهانه 80 متر است؛ این پل معلق کابلی بر فراز رود کرخه قرار دارد و در منطقهای درهای و صخرهای واقعشده است.
یکطرف پل معلق دره خزینه در لرستان قرار دارد و طرف دیگر آن به استان ایلام میرسد که به این وسیله دو سوی دره به هم متصل شده است، این پل با استفاده از چهار طناب کابلی و اتصال چوبهای روسی ساختهشده که بسیار مستحکم و زیبا به نظر میرسد، در کنار این پل معلق دو پل کوچک و بزرگ معلق دیگر نیز وجود دارد.
جاذبه طبیعی بینظیر و بکر دره خزینه
پیشازاین پل معلق در مشکینشهر اردبیل بهعنوان بزرگترین پل معلق شناخته بود که پل معلق دره خزینه با 5 متر ارتفاع بیشتر توانسته در ردهبالاتر قرار گیرد؛ ارتفاعات موجود سبب شده تا کوهنوردان و صخرهنوردان حضور یابند و صعودی متفاوت را برای خود رقم بزنند.
وجود بلندترین پل معلق خاورمیانه در کنار جاذبههای بینظیر و بکر شهرستان پلدختر دل هر گردشگری را به هیجان، شورونشاط وامیدارد بهطوریکه با قدم زدن روی این پل میتوان زیباییهای طبیعت را در کنار رودخانه و منطقه پایین پل نظارهگر شد.
ساکنان این منطقه در سنوات گذشته بهوسیله گرگر تردد میکردند که از سال 82 این پل معلق توسط وزارت نیرو بهمنظور تردد و انتقال گروه مطالعاتی و کارکنان سد کرخه بر روی رودخانهی سیمره احداث شد.
لذت و هیجان قدم زدن روی پل معلق
دیدن بلندترین پل معلق خاورمیانه بسیار جالب و شگفتانگیز است و قدم زدن روی پل لذتی بسیار بالا و توصیف نشدنی دارد؛ عبور از این پل چوبی در ابتدا برای گردشگران ترسناک به نظر میرسد بهطوریکه زمانی باد میوزد کاملاً میتوان تکان خوردن آن را احساس کرد و ترس از رفتن روی پل را چندین برابر میکند.
وجود این پل معلق در شهرستان پلدختر میتواند ظرفیت جدیدی را برای رونق گردشگری در جنوبیترین منطقه لرستان فراهم کند و با ایجاد سایت ورزشهای هیجانی، تامین زیرساختهای لازم و افزایش تاسیسات رفاهی و امکانات گردشگری در این مکان در ایجاد اشتغال، اقتصاد، جذب گردشگران و سرگرمی برای جوانان نیز موثر باشد.