شناخت و مقایسه انواع لوله های پلاستیکی

گروه اقتصادی الف،   3970118130 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
شناخت و مقایسه انواع لوله های پلاستیکی

تاریخ استفاده از لوله های پلاستیک به سال های 1930 باز می گردد. برای اولین بار از لوله های پلاستیکی برای انتقال فاضلاب در اروپا استفاده شد. البته در آن زمان، هنوز هم لوله های فلزی و سیمانی در تاسیسات به کار می رفت، اما به مرور زمان معایب این لوله ها مشخص شدند و بنابراین لوله های پلاستیکی جایگزین آن ها شدند.

با ابداع روش های جدید سنتز پلیمرها موادی نوین برای تهیه لوله های پلاستیکی مورد استفاده قرار گرفتند؛ پلیمرهایی که برای ساخت لوله مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی وینیل کلراید کلرینه شده (CPVC)، پلی اتیلن (PE)، پلی پروپیلن (PP)، اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) و پلیمرهای اصلاح شده با الیاف شیشه ای (GRP).

انواع لوله و اتصالات پلاستیکی که از این پلیمرها ساخته می شوند در موارد خاص کاربرد دارند. هر یک از پلیمرهای فوق، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مخصوص به خود را دارند و از این جهت برای تهیه لوازم مخصوص پلیمری مورد استفاده قرار می گیرند. لوله و اتصالات پی وی سی، لوله پلی اتیلن، انواع لوله های پلی پروپیلن و بسیاری تجهیزات دیگر از این مواد تهیه می شوند.

کاربرد لوله های پلاستیکی

1-لوله پی وی سی: یکی از پرکاربردترین لوله های پلاستیکی که از زمان های قدیم نیز استفاده می شده است، لوله های PVC است. این لوله های پلیمری بسیار مقاوم هستند و اشتعال پذیری پایینی دارند. برخی از معایب لوله PVC مانند یخ زدگی در دماهای زیر صفر، موجب شد این لوله ها جای خود را به لوله های پلی اتیلنی بدهند.

2-لوله CPVC: لوله CPVC همانند لوله های PVC است با این تفاوت که در ساختار ترکیب اولیه آن اتم های کلر وجود دارند. وجود اتم کلر در لوله CPVC موجب افزایش مقاومت لوله ها در برابر مواد اکسید کننده و اشتعال می شود. از این لوله ها با اطمینان بالا می توان در تاسیسات انتقال آب گرم استفاده کرد.

3-سایر لوله های پلاستیکی: یکی دیگر از انواع لوله پلیمری، لوله های پلی پروپیلن است. این نوع از تجهیزات مقاومت بالایی دارند. لوله های پلاستیکی که از بوتادین استایرن ساخته می شوند، به مراتب در فشارهای بالا کارایی دارند . این لوله ها در برابر عوامل خارجی محیطی نظیر سایش، ترک خوردگی و حرارت بسیار مقاوم هستند. درصد مصرف کل لوله های اکریلونیتریل بوتادین استایرن در جهان کمتر از 10 درصد است، با این حال هنوز هم محصولات با اهمیتی وجود دارند که از این مواد شاخته می شوند.

لوله پلی اتیلن، پرکاربردترین لوله صنعتی

تمام معایب لوله های قدیمی با ظهور لوله های پلی اتیلن برطرف شدند. این لوله ها در برابر فشار، ترک خوردگی، شکست، تنش و ارتعاشات زمین مقاومت خوبی دارند. لوله های پلی اتیلن به سه دسته اصلی لوله پلی اتیلن تک جداره، دو جداره و لوله کاروگیت تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این لوله ها کاربردهای مخصوص به خود دارند.

مرغوبیت لوله و اتصالات پلی اتیلن موجب شده است بسیاری از صنایع از این لوله ها در تاسیسات خود استفاده کنند. در حال حاضر صنایع کشاورزی، نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت آب و فاضلاب، بسته بندی مواد غذایی و ... مصرف کنندگان لوله پلی اتیلن هستند.

خرید لوله و اتصالات

برای اینکه بتوان برای تاسیسات ساختمانی بهترین لوله و اتصالات را انتخاب نمود باید چند عامل را مورد توجه قرار داد. اول آنکه نوع کاربری خط لوله باید به دقت مشخص شده باشد. سایز و ابعاد لوله پلی اتیلن در این مورد اهمیت زیادی دارد. دوم، آگاهی داشتن از مشخصات فنی لوله های پلی اتیلن است؛ فشار اسمی، رشد آرام ترک، قطر خارجی و ... مهم ترین مشخصات لوله ها هستند. بهترین لوله صنعتی لوله ای است که بتواند در برابر عوامل مخرب پایدار بماند و دوام و طول عمر بالایی داشته باشد.

"گروه صنعتی ایران پایپ" ارائه دهنده بهترین و با کیفیت ترین لوله های صنعتی و اتصالات می باشد. قیمت های رقابتی انواع لوله در بازار به همراه تامین سریع و خدمات پس از فروش لوله، از امتیازات ارزشمند شرکت ایران پایپ می باشد. برای دریافت قیمت لوله پلی اتیلن و مطالعه مقالات مرتبط با لوله و اتصالات می توانید به سایت شرکت به آدرس http://www.hdpe.ir مراجعه کرده و از خدمات مشاوره کارشناسان این مجموعه بهره مند شوید.