تلگرام و دانشجویانم

دکتر علی دارابی، گروه اجتماعی الف،   3970202092 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار
تلگرام و دانشجویانم

شبکه پیامرسان تلگرام توسط دو برادر روسی تبار در سال ۱۳۹۲ به بازار ایران وارد شد و در مدت کوتاهی توانست طبق آمار رسمی از ۲۰۰ میلیون کاربر، ۴۰ میلیون کاربر ایرانی را از آن خود کند.

برابر آمار منتشره ۳۵% مطالب علمی، ۳۲% گروههای خانوادگی، ۲۸% اخبار و تحلیل، ۲۴% طنز و جوک، ۱۶% آشپزی، ۱۴% موسیقی و ورزش، ۱۲% مطالب دینی و... را مردم در این شبکه جستجو و دنبال میکنند.

 گروه های سنی ۱۸ تا ۲۹ سال با۸۱% بالاترین و گروه های سنی ۵۰ سال به بالا با ۲۵% کمترین گروه های سنی در تلگرام را در بر میگیرد. براساس همین آمار که مرکز افکار سنجی دانشجویان (ایسپا) منتشرکرده است. ۷۶% مجرد و ۵۴% متاهل و ۸۴% دارای تحصیلات دانشگاهی و ۴۴% دارای دیپلم و زیر دیپلم مجموعه ای از کاربران آن را تشکیل می دهند.

 در سایه غفلت و کم توجهی مدیران و مسئولان ایرانی برای سرمایه گذاری از پیامرسان های داخلی و حمایت از آن، تلگرام در کنار سایر پیامرسان های خارجی در سالیان اخیر در کنار ارائه خدمات مختلف توانست در پرکردن #اوقات_فراغت کاربران ایرانی نقش مهمی را ایفا کند. با توجه به سیاست های درست مسئولان و جبران خطای گذشته مقرر گردید که به دلیل عدم همکاری تلگرام، این #پیام_رسان مسدود و سایر پیامرسان های داخلی تقویت شوند.

 این موضوع را در کلاس درس دانشجویان "ارتباطات" در مقطع کارشناسی ارشد مطرح کردم و جویای نظر و دیدگاه آنان شدم. دانشجویان حمایت از پیامرسان های داخلی، پاسداشت از منافع ملی، مقابله با انحصار پیام رسان خارجی و رونق کسب و کار را مورد تایید قرار دادند اما آنچه که با آن نتوانسته اند کنار آیند "همانا عدم اعتماد به پیامرسان های داخلی" است. علت این امر را از دانشجویان پرسیدم گفتند: ما از اینکه پیامرسان های خارجی چگونه از اطلاعات شخصی کاربران سوءاستفاده میکنند اطلاعی نداریم. اما از اینکه پیام رسان های داخلی حتماً اطلاعات کاربران را در اختیار نهادهای امنیتی و اطلاعات قرار می دهند، مطمئن هستیم. دیدم چگونه "اعتماد درونی" را دیگران فرو ریخته اند و "اعتمادزایی بیرونی" ایجاد کرده اند؟!

 برای دانشجویان توضیح دادم که وقتی مقام معظم رهبری از واژه "حرام شرعی" در سوء استفاده از اطلاعات محرمانه و شخصی کاربران در شبکه های اجتماعی پیام رسانهای داخلی تذکر داده اند و آنها را نهی نکرده اند جای نگرانی ندارد.

دانشجویان همچنین از کوتاهی مسئولان در انجام وظایف محوله گلایه مند بودند و از اینکه پیام رسان های داخلی #کیفیت لازم را هنوز ندارند هم اظهار نگرانی میکردند. اما همه بر اینکه باید به آنچه خود داریم و میتوانیم اتکاء کنیم، تاکید داشتند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۲۹۴۵۱۳:۳۰:۴۱ ۱۳۹۷/۲/۲
زمانی می تونین انحصارو بشکنین که 1- از همه محصول قابل قبول و رقابت تولید کنید 2- آزادی بیان توش وجود داشته باشه (یاداوری می کنم به زمانیکه مسئولین بلاگفا و نرمافزارهای اینچنینی بازداشت شدند) 3- آزاد بودن در انتخاب نمی تونین مردم را با دروغ و زور وادار به استفاده از محصولی بکنین در حال حاظر فقط و فقط باید به زیرساخت و امکانات برسید باید برای رقابت چیزی برای عرضه داشته باشید صرف حمایت از کالای داخلی نتیجش پراید میشه که نه کیفیت داره نه امنیت 90% بازا کشور و هم به خودش اختصاص داده هیچ نفعی هم نداره
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. انتخاب دشوار غرب؛ ایران هسته ای با سلاح یا بدون سلاح؟!

  2. بدل کردن امر مقدس به امر مبتذل!

  3. قانون عفاف و حجاب/ ۱۵ میلیون تومان جریمه برای دو بار پیامک «بی حجابی» در فضای حقیقی و مجازی/ جریمه ۱۶۵ میلیون تومانی در چه شرایطی اعمال می‌شود؟

  4. توهین به قالیباف فقط به‌خاطر یادآوری قانون/ جنجال پسر پزشکیان/ دعوت مدام به چالش با رهبری نظام

  5. وزیر کشور:‌ دیگر توان پذیرایی از اتباع خارجی را نداریم‌

  6. جنگ در سوریه شعله‌ور شد / کنترل مناطق درگیر در سوریه با چه کسانی است؟

  7. سخنان علی جنتی علیه بشار اسد/ وفاق، اسم رمز باج‌گیری نیست/ فعال شدن گروه فشار رسانه‌ای برای تحمیل سازش

  8. پاسخ محکم ایران به اقدام اروپایی ها

  9. چند درصد دانشجویان علوم پزشکی‌ شاهد و ایثارگر هستند؟

  10. پزشکیان: نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود

  11. وقتی نقاب از چهره می افتد...

  12. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  13. رسائی : ظریف هرهر می خندد و مجلس را مسخره می‌کند و می‌گوید قرار است من را عزل کنند!

  14. مجوز برای بی‌مجوزها / دست پزشکیان را بگیرید/ مذاکره برای منافع ایران نه اروپا

  15. دروغی که خود صهیونیست ها هم باور ندارند

  16. کلاهتان را قاضی کنید آقای میرسلیم !

  17. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  18. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  19. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: برجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره تامین نمی‌شود/ اگر فردوسی‌پور استاد موقعیت‌شناسی است، صدا و سیما هم استاد موقعیت‌سوزی است

  20. چرا صحبت‌های قالیباف بر مذاق اصلاح‌طلبان رادیکال خوش نیامد؟

  21. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  22. قالیباف: انتصاب ظریف غیرقانونی است/ دولت تدبیر کند

  23. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  24. مخالفت آیت الله جوادی آملی با قانون عفاف و حجاب ؛ مساله حجاب با بگیر و ببند حل نمی شود

  25. جنگ در سوریه و معمای شانتاژ رسانه ای

آخرین عناوین