رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد

گروه جهان الف،   3970302148

پس از مشخص شدن تکلیف کرسی‌های پارلمان جدید لبنان، ‌اولین جلسه این نهاد امروز(چهارشنبه) برگزار و «نبیه بری» با ۹۸ رای برای ششمین بار متوالی به عنوان رئیس پارلمان انتخاب شد.

رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد

به گزارش الف به نقل از فارس، پس از کش و قوس‌های فراوان سرانجام انتخابات لبنان بر اساس نظام تناسبی در 6 ماه می 2018 (16 اردیبهشت 97) برگزار و تکلیف 128 کرسی پارلمان این کشور معلوم شد؛ پارلمان جدید امروز (چهارشنبه/23 می) اولین جلسه خود را برگزار کرد.  

ریاست جلسه امروز پارلمان را «میشل المر» (86 ساله) مسن‌ترین نماینده بر عهده دارد. دو نماینده از کم سن‌ترین نمایندگان یعنی «سامی فتفت» (29 ساله) و «طونی فرنجیه» (31 ساله) به عنوان معاونان میشل المر در این جلسه هستند.

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان، طبق تشریفات، پیش از شروع جلسه به منزل میشل المر رفت و او را تا پارلمان همراهی کرد.

قرار است در جلسه امروز رئیس پارلمان جدید انتخاب شود و گمانه‌زنی‌های رسانه‌های مختلف لبنان حالی از آن است که نبیه بری با آرای  بالا، بار دیگر این پست را نصیب خود خواهد کرد؛ نبیه بری تنها کاندید امروز برای ریاست پارلمان است و نمایندگان بین نوشتن نام وی یا رای سفید مختار هستند.

بر اساس قوانین لبنان، ریاست پارلمان را باید یک «شیعه مذهب» بر عهده بگیرد. رئیس‌جمهور این کشور باید یک مسیحی مارونی و نخست‌وزیر باید یک سنی مذهب باشد.

***********************

جلسه امروز با سخنرانی میشل المر آغاز شد و وی در ابتدا از نبیه بری به خاطر اینکه 26 سال ریاست پارلمان را به دوش داشته، قدردانی کرد و افزود: بری بر وحدت لبنان و همزیستی اصرار دارد و مانع از فتنه و تفرقه شده است.

وی ادامه داد: باید در راستای نجات لبنان از بحران‌ها تلاش کنیم و زندگی کریمانه و امنیت و ثبات را برای لبنانی‌ها محقق کنیم.  

پس از سخنرانی المر، نمایندگان آرای خود برای انتخاب رئیس پارلمان را به صندوق انداختند و نام هر نماینده‌ای که رای خود را به صندوق انداخت، قرائت شد.


انتخاب نبیه بری به ریاست پارلمان برای ششمین بار

نبیه بری 80 ساله امروز برای بار ششم به صورت متوالی و با 98 رای از مجموع 128 رای به عنوان رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد. 29 نماینده رای سفید دادند و یک رای «باطل» اعلام شد. 

 او از سال 1992 یعنی 26 سال است که این پست را در اختیار دارد و دادن لقب «سرسلسله روسای پارلمان» به وی صحیح به نظر می‌رسد.

نبیه بری کیست؟

نبیه بریِ شیعه مذهب، متولد 28 ژانویه 1938 در سیرالئون است و ریاست جنبش امل (حرکه افواج المقاومه اللبنانیه) را نیز بر عهده دارد. او صریح‌اللهجه است و حتی در جلسه‌های عمومی پارلمان و در برابر رسانه‌ها از گفتن عقیده و نظرش دریغ ندارد. بری در سال 1970 به جنبش امل که توسط «امام موسی صدر» تاسیس شده بود، پیوست و 2 سال پس از ربایش امام موسی صدر یعنی در سال 1980 ریاست این جنبش را بر عهده گرفت.

زمانی که نبیه بری متولد شد خانواده وی از جنوب لبنان به سیرالئون مهاجرت کرده بودند و در تجارت الماس فعال بودند. او تحصیلات ابتدایی خود را در لبنان گذراند و در سال 1963 موفق به دریافت مدرک حقوق از دانشگاه لبنان شد.

وی پدر 9 فرزند از 2 ازدواج است و به گفته خودش، هیچ کدام از اعضای خانواده اش در فکر به ارث بردن کارهای سیاسی او یا به تعبیر دیگر وارد شدن به عرصه سیاست نیستند.

اولین سخنرانی نبیه بری در پارلمان جدید

نبیه بری برای ایراد اولین سخنرانی خود در پارلمان جدید پشت تریبون رفت و  در ابتدا از همه نمایندگان قدردانی کرد. 

وی افزود: برگزاری موفق انتخابات، بهترین هدیه به ملت لبنان بود و در راستای حفظ این دستاورد تلاش خواهیم کرد.  بری از ملت لبنان برای مشارکت در انتخابات قدردانی کرد. 

رئیس پارلمان لبنان ادامه داد: انتخاب دوباره من ، مسئولیتم را به مراتب سنگینتر کرده تا حافظ پارلمان و لبنان باشم. 

وی همچنین بر حمایت از فلسطینی‌ها و حق آن در بازگشت به سرزمین خود و ایجاد دولت مستقل با مرکزیت قدس تاکید کرد. بری همچنین ابراز امیدواری کرد جامعه بین‌المللی به رژیم صهیونیستی اجازه ندهد تهدیدکننده صلح بین‌الملل باشد.

«ایلی الفرزلی» معاون رئیس پارلمان شد

پس از پایان سخنرانی نبیه بری، روند رای‌گیری برای انتخاب معاون رئیس پارلمان آغاز شد و نمایندگان آرای خود را به صندوق انداختند.

«ایلی الفرزلی» نزدیک به جریان 8 مارس  با 80 رای به عنوان معاون نبیه بری انتخاب شد. رقیب اصلی الفرزلی یعنی «انیس نصار» 32 رای کسب کرد. 8 نفر رای سفید دادند، 2 رای باطل اعلام شد، یک رای متعلق به «پولا یعقوبیان» بود و 4 رای به «نقولا نحاس» رسید. «نهاد المشنوق» در زمان انتخاب معاون رئیس پارلمان در جلسه حضور نداشت.

ایلی الفرزلی

ایلی الفرزلیِ مسیحی مذهب، در سال 1992 به عنوان نماینده پارلمان لبنان انتخاب شد و تا 2004 منصب معاون رئیس پارلمان را بر عهده داشت. وی در دولت «عمر کرامی» و تا زمانی که این دولت در سال 2005 استعفا داد، وزیر اطلاع‌رسانی بود.

نبیه بری در گفت‌وگو با روزنامه «الجمهوریه» ابراز امیدواری کرده بود ایلی الفرزلی به عنوان معاونش انتخاب شود و درباره دلیل آن گفته بود: وی باتجربه است و می‌تواند در روند فعال‌سازی پارلمان موثر واقع شود.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. یک یادآوری مهم به ظریف

  2. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  3. باز هم در باغ سبز !

  4. جابجایی مرزهای وقاحت!

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  7. سندورم ALS اپوزیسیون

  8. معاون رئيس جمهور: قانون عفاف و حجاب جزو اولویت‌های دولت نیست

  9. ترس و ناامیدی در پیام اخیر نتانیاهو

  10. افتتاح کلینیک ترک بی‌حجابی؟!

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. پزشکیان می‌داند که با چه کسی دیدار کرده؟/ زمزمه‌هایی درباره ممنوعیت دوباره واردات آیفون/ سایه تهدید رسایی بالای سر یک وزیر دولت

  13. عیان‌شدن ماهیت انقلاب ژینا توسط نتانیاهو/ افشاگری قاضی پرونده عباس پالیزدار/ مگر میزی برای مذاکره با آمریکا وجود دارد؟

  14. چطور ترازش کنیم؟!

  15. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  16. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  21. درد بیمار و ناز طبیبان !

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

آخرین عناوین