ارتباط جنگ تعرفه‌ای ترامپ با برجام و تحریم‌های ایران چیست؟/ وحشت از جنگ تجاری پس از تعرفه‌های آمریکا

گروه جهان الف،   3970311042 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

خروج آمریکا از برجام و اعمال تعرفه بر فولاد وارداتی از اروپا به آمریکا، در ظاهر دو اتفاق مجزا از هم هستند، اما کارشناسانی هستند که این دو موضوع را به هم مرتبط می‌دانند. رئیس‌جمهور آمریکا امیدوار است بتواند از تهدید به اعمال تعرفه بر واردات فلزات به عنوان یک اهرم فشار برای جلب همکاری کشورهای اروپایی در زمینه افزایش سهم بودجه‌ دفاعی ناتو و تحریم‌های ایران استفاده کند.

ارتباط جنگ تعرفه‌ای ترامپ با برجام و تحریم‌های ایران چیست؟/ وحشت از جنگ تجاری پس از تعرفه‌های آمریکا

به گزارش الف، به نقل از رسانه‌ها؛ آمریکا روز پنج‌شنبه در اقدامی که انتظار می‌رود واکنش تند متحدان واشنگتن را در پی داشته باشد، اعلام کرد که از این پس بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا تعرفه اعمال می‌شود. این خبر را «ویلبر راس» وزیر بازرگانی آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد. این در حالی است که اتحادیه اروپا در ماه‌های گذشته تلاش کرده بود از آمریکا معافیت دائم تعرفه‌ای دریافت کند، اما راس گفت اتحادیه اروپا هم باید مانند چین این تعرفه‌ها را بپذیرد و آن‌ها را بپردازد.

آمریکا پیش از این برای کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک معافیت تعرفه‌ای در نظر گرفته بود، اما به گفته راس این معافیت‌ها دیگر تمدید نمی‌شود و از شب گذشته بر فولاد وارداتی از این کشورها 25درصد و بر آلومینیوم وارداتی 10 درصد تعرفه اعمال می‌شود.

این تصمیم که واکنش تند اروپایی‌ها را به همراه داشته و در صورت اجرایی شدن می‌تواند اثرات قابل توجهی بر اقتصاد کشورهای غربی داشته باشد، یک ماه پس از آن اتخاذ می‌شود که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا رسما خروج این کشور از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد.

هرچند این دو رخداد در ظاهر مجزا از هم به نظر می‌رسند، اما برخی کارشناسان معتقدند فشار ترامپ به اروپا در عرصه اقتصادی، با هدف امتیازگیری در زمینه امنیتی و سیاسی صورت می‌گیرد و در واقع تعرفه‌گذاری بر محصولات وارداتی اتحادیه اروپا، گروکشی واشنگتن برای مجبور کردن اتحادیه اروپا در موضوعاتی مانند بودجه ناتو و تحریم‌های ضدایرانی است.

پایگاه «اکسیوس» نوشته است که اقدام دولت آمریکا می‌تواند مانند یک «گلوله برف» عمل کرده و به مرور ابعاد بزرگ‌تری به خود بگیرد. به عنوان نمونه، اقدام تلافی‌جویانه اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی، می‌تواند دیگر اعضا را هم به اعمال تعرفه بر اقلام وارداتی از آمریکا وادارد. 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از احتمال اعمال تعرفه 25 درصدی بر خودروهای وارداتی از اتحادیه اروپا خبر داده است. علاوه بر اتحادیه اروپا، اعمال تعرفه واردات فلزات از مکزیک و کانادا مذاکرات آمریکا با این دو کشور درباره پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) را نیز در معرض خطر قرار دهد.

 

 

رویترز در این باره نوشت: پس از این‌که ایالات‌متحده در راستای وضع تعرفه فلزات بر وارداتی از کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا، گام برداشت و واکنش‌هایی تلافی‌جویانه را در برخی از شرکای تجاری خود ایجاد کرد، سهام آمریکا افت کرد.

مکزیک با اعمال تعرفه‌هایی بر محصولات کشاورزی و صنعتی پاسخ آمریکا را داد؛ مکزیک در این اقدام گوشت خوک، سیب، انگور و پنیر و همچنین فولاد را هدف قرار داده است. کانادا هم اعلام کرده است تعرفه‌هایی تلافی‌جویانه بر ۱۲.۸ میلیارد دلار از صادرات آمریکا وضع خواهد کرد و تحت توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی و سازمان تجارت جهانی از آمریکا به علت تعرفه‌هایش شکایت می‌کند. شاخص غذا و گوشت بسته‌بندی شده اس‌اندپی ۱.۸ درصد سقوط کرد و تمام ۱۱ زیرشاخص مربوط به آن در منطقه قرمز قرار گرفتند.

اختلافات تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری آن، بازارهای مالی را از ماه مارچ، که ترامپ طی تصمیمی تعرفه‌های فلزات را اعلام کرد، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. مسائل تجاری، داده‌های اقتصادی خوب آمریکا را، که نشان می‌داد هزینه‌کردهای مصرف‌کننده افزایش یافته است، تحت تاثیر خود قرار داد.

میانگین صنعتی داوجونز ۲۳۲.۸۸ واحد یا ۰.۹۴ درصد افت کرد و به ۲۴۴۳۴.۹ واحد رسید. اس‌اندپی ۵۰۰ هم ۱۶.۱۹ واحد یا ۰.۵۹ درصد از ارزش خود را از دست داد و در رقم ۲۷۰۷.۸۲ واحد تثبیت شد. کامپوزیت نزدک ۱۴.۵۵ یا ۰.۱۹ درصد افت کرد و در ۷۴۴۷.۹۱ واحد بسته شد. شاخص فولاد اس‌اندپی که امروز سود کرده بود، پس از اقدام تلافی‌جویانه مکزیک، سودهای خود را از دست داد و در نهایت با ۰.۱ درصد ضرر به کار خود پایان داد.سهام غول‌های صنعت آمریکا، بوئینگ و کاترپیلار، به ترتیب ۱.۵ درصد و ۲.۱ درصد افت کرد.

 ارتباط تنش تعرفه‌ای آمریکا و اروپا با برجام چیست؟

شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به بررسی ارتباط جنگ تعرفه‌ای آغاز شده از سوی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با توافق هسته‌ای برجام و تحریم‌های ایران پرداخته است. رسانه آمریکایی با اشاره مذاکرات طرف‌های آمریکایی و اروپایی برای رسیدن به یک توافق بر سر تعرفه فلزات نوشته است: «اما به نظر نمی‌رسد یک توافق تجاری متعارف چیزی است که کاخ سفید ترامپ در واقع به دنبال آن است. واشنگتن، در عوض به دنبال مبادله صلح در تجارت در ازای اخذ امتیازهای امنیتی و سیاست خارجی است.»

بلومبرگ نوشته است: «این روشی بدیع - و احتمالاً تنش‌آمیز- از سوی یک رئیس‌جمهور آمریکا برای تجارت با نزدیک‌ترین متحدانش است، اما روشی است که در کوتاه مدت می‌تواند نتایجی به همراه داشته باشد تا ترامپ با توجه به انها اعلام کند به پیروزی دست پیدا کرده است.» مطابق این گزارش، امید ترامپ احتمالاً این است که می‌تواند از تهدید به اعمال تعرفه بر واردات فلزات به عنوان یک اهرم فشار برای جلب همکاری کشورهای اروپایی در زمینه افزایش سهم بودجه‌ دفاعی متحدان ناتو و تحریم‌های ایران استفاده کند. 

بلومبرگ در تایید این گزاره به اظهارات اخیر «استیون منوشین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا اشاره کرده که در مصاحبه با سی‌ان‌بی‌سی گفته بود ترامپ میزان سهم کشورها در تامین بودجه ناتو را در مالیات 25 درصدی برای فولاد وارداتی و مالیات 10 درصدی آلومینیوم وارداتی در نظر خواهد گرفت.

 «ملوین کراس» کارشناس شناخته‌شده اندیشکده «هوور» در این مورد در پایگاه «بلومبرگ»، نوشته است: «به نظر نمی‌رسد آنچه کاخ سفید ترامپ در نظر دارد، یک توافق تجاری متعارف باشد. بلکه او می‌خواهد مصالحه تجاری را با امتیازات سیاست خارجی و امنیتی مبادله کند. این روشی بدیع از یک رئیس‌جمهور آمریکا در برخورد با متحدان نزدیک این کشور است. اما به نظر می‌رسد، این روش در کوتاه مدت نتایجی به بار آورد که ترامپ بتواند با استناد به آن‌ها اعلام پیروزی کند.»

نشانه‌هایی برای تایید این تحلیل درباره ارتباط میان تنش تعرفه‌ای آمریکا و اروپا و مسئله بودجه ناتو و تحریم‌های ایران هم وجود دارد. در واقع آمریکا از کشورهای اروپایی عضو ناتو می‌خواهد قانون تخصیص حداقل 2درصد بودجه به مسائل نظامی را رعایت کنند تا از تعرفه فلزات معاف شوند. نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه فشارهای آمریکا اثراتی نیز داشته است. به عنوان نمونه، گفته می‌شود که آلمان به ناتو اعلام کرده قصد دارد سهم بودجه دفاعی از کل بودجه را تا سال 2025 از رقم 1.2 درصد فعلی به 1.5 درصد افزایش دهد.

 رگه‌های دیگر این رویکرد ترامپ را می‌توان در موضوع تحریم‌های ایران دید. «ریچارد گرنل»، سفیر آمریکا در آلمان در مصاحبه‌ای با نیویورک‌تایمز گفته بود که ترامپ آماده است در صورت همکاری اتحادیه اروپا با امریکا در موضوع ایران، اعضای این اتحادیه را برای همیشه از تعرفه‌های تجاری معاف کند.

بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای «برجام» و آغاز فرایندها برای بازگشت تحریم‌ها کشورهای اروپایی از قصد خود برای مقابله با تحریم‌های فرامرزی این کشور و محافظت از شرکت‌های در حال تجارت با ایران خبر داده‌اند. تهدیدهای آمریکا بیش از 20 میلیارد دلار تجارت سالانه اتحادیه اروپا و ایران و همچنین قراردادهای شرکت‌های بزرگی مانند «توتال» و «رنو» را در معرض خطر قرار می‌دهد. مهم‌تر از آن، این تهدیدها مزایای اقتصادی ایران از «برجام» و به‌تبع آن، توان حفظ این توافق را به‌خطر می‌اندازند.

ماهیت فراسرزمینی قوانین آمریکا که شرکت‌های خارجی در حال تجارت با دلار آمریکا و حتی فعالیت‌های شعب غیرآمریکایی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد مقام‌های آمریکایی را قادر کرد سال 2014 بانک فرانسوی «بی‌ان‌پی پاریبا» را با رقم بی‌سابقه 9 میلیارد دلار جریمه کنند. هراس از اعمال همین جریمه‌ها است که باعث می‌شود شرکت‌های بین‌المللی عطای تجارت با ایران را به لقای مخاطرات آن ببخشند. کشورهای قاره سبز بعد از خروج آمریکا از برجام گفته‌اند قصد دارند با تحریم‌های آمریکا مقابله کنند. 

به نظر می‌رسد آمریکا تلاش می‌کند از موضوع تعرفه به عنوان یک اهرم فشار به اروپا استفاده کند تا این کشورها را به تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و احیای تحریم‌های ضدایرانی وادارد تا «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران، اجرایی شود.

مشخص نیست که راهبرد تجارت در برابر تبعیت امنیتی و سیاسی تا چه حد در آینده موفق باشد، اما نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه دستکم در کوتاه‌مدت این راهبرد به رئیس‌جمهور آمریکا امکان اعمال فشار بیشتر بر اروپا را خواهد داد.

دیدگاه کاربران

حسن۳۶۸۷۴۶۱۰:۵۳:۴۳ ۱۳۹۷/۳/۱۱
ترامپ تاجر زیرکی است با وضع این تعرفه ها امتیازات تجاری و سیاسی از جمله تحریم ایران توسط اروپا و چین وهند را می گیرد و می داند به دلیل قدرت و نفوذی که دارد آنها با وجود نارضایتی مجبورند تسلیم شوند.
نوشهر زیبا۳۶۹۰۶۵۱۶:۳۳:۴۱ ۱۳۹۷/۳/۱۱
جالبه هم آمریکا و هم اروپا با عمل به ما نشان دادند برجام تمام شد امید نداشته باشید اما اندکی در داخل هنوز مردم و اقتصاد را معطل بازی سیاسی و جناحی خود کردند و حقیقت را قبول نمیکنند متاسفانه
ناشناس۳۶۹۱۹۴۱۹:۰۹:۳۹ ۱۳۹۷/۳/۱۱
راهکارتون چیه؟
ناشناس۳۶۹۳۲۶۲۱:۵۶:۱۰ ۱۳۹۷/۳/۱۱
پیمانهای پولی دو و چند جانبه
ناشناس۳۶۹۴۰۴۰۰:۱۵:۰۶ ۱۳۹۷/۳/۱۲
راهکار تقریبا هیچ !
شیرازیان۳۶۹۴۵۳۰۱:۳۶:۰۸ ۱۳۹۷/۳/۱۲
راهکار؟ اول اعلام مرگ برجام و پایان بلاتکلیفی اقتصاد دوم توجه به تولیدکننده داخلی نه فرانسوی و چینی سوم مبارزه واقعی با قاچاقچیان حتی ژن خوبها که البته از این دولت انتظار انجامشان نیست
ناشناس۳۶۹۶۱۹۰۹:۲۱:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۱۲
آقا مرگ برجام رو در همین لحظه اعلام می کنم، لطفا تولید کننده ایرانی ماشینی بهتر از پراید تولید کند
ناشناس۳۶۹۸۱۰۱۱:۴۳:۵۰ ۱۳۹۷/۳/۱۲
فساد و رانت کم نمیشه و تولید و اقتصاد آزاد و رقابتی شکل نمیگیره چون یک عده میترسند که ..
ناشناس۳۶۸۷۷۶۱۱:۲۸:۴۰ ۱۳۹۷/۳/۱۱
این حرفارو تو تو کپین تبلیغاتشم هم میگفت هیچ ارتباطی نداره به فکر کشور و مردمه
ناشناس۳۶۹۱۳۲۱۷:۳۷:۰۷ ۱۳۹۷/۳/۱۱
ببینید کلا تحریمها کاغذ پاره ای بیش نیست و اثری ندارد نباید واداده باشیم اثر نداره
بورامینی۳۶۸۷۸۶۱۱:۴۰:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۱۱
سیاست بحران ساز وتنش زایی که رییس جمهور فرانسه در مورد ترامب در قضیه برجام بیش بینی کرده بود که بی میل نیز نسبت به ان نبود اکنون همه جانبه دامنگیر اروبا را نیز شده است بازی جدید است که ترامب با اهداف اقتصادی وسیاسی اغاز کرده وتصور نمی شود بایان خوشی برای امریکا داشته باشد
ناشناس۳۶۸۷۹۲۱۱:۴۹:۳۲ ۱۳۹۷/۳/۱۱
زمان آن رسیده که هوش تجاری ترامپ تحسین شود ، او بدون ظاهر سازی در حال پیشبرد برنامه های خود است ، شاید کمی اخم و ناراحتی را به جان بخرد ، آما در آخر اقدامات او اجرایی می شوند ، موجودیت اروپا وابسته به امریکاست و قدرت تجاری امروز چین مدیون اجازه تجارت با امریکاست
ناشناس۳۶۹۱۲۳۱۷:۲۸:۴۹ ۱۳۹۷/۳/۱۱
ضعیف ترین دولت ایران در برابر زرنگ ترین دولت امریکا قرار گرفته . و این خیلی بده
ناشناس۳۶۸۸۵۷۱۳:۲۰:۳۹ ۱۳۹۷/۳/۱۱
تحریمها که اثری نداره بع خود جان کری هم گفته بود که خود تحریمها داشت از هم فرو میپاشید یعنی اینکه کلا با برجام یا بدون اون تحریمها از بین رفته بودند الان هم که هیچ اثری بر زندگی ما ندارند
ناشناس۳۶۸۸۷۰۱۳:۴۵:۰۸ ۱۳۹۷/۳/۱۱
اگه من جای این کشورها بودم . با ایجاد یک اتحاد بین اروپا و روسیه و چین و کانادا و مکزیک و در مقابل امریکا می ایستادم . اوضاع اقتصادی امریکا را ترامپ خوب نکرد ‌. از سال ۲۰۰۸ که امریکا در یک رکود سنگین قرار گرفت ‌. فدرال رزرو و جانت یلن رییس ان با کاهش نرخ سود بانکی از ۵ درصد به صفر و افزایش بازدهی اوراق قرضه و با افزایش تورم به ۲ درصد توانستند اقتصاد امریکا را تا حدی از رکود خارج کنند تا جایی که هم در بخش خدمات و هم در بخش صنعت و هم در بخش خصوصی و کشاورزی توانستند بیش از ۲ میلیون شغل در سال ایجاد کنند تا جایی که نرخ متقاضیان حقوق بیکاری را به زیر ۴و نیم درصد رساندن همچنین اندیکس دلار به ۱۰۵ درصد و قیمت طلا از ۱۹۰۰ به ۱۱۰۰ دلار برسانند . ترامپ فقط کنار یک سفره اماده نشسته است . این اقدامات ترامپ در کاهش مالیات و تعرفه گذاری قطعا در اینده تاثیرات منفی بر اقتصاد امریکا خواهد گذاشت . تا جایی که کارشناسان وال استریت افزایش شاخص های بورس را حباب دانسته اند .
ناشناس۳۶۹۰۶۴۱۶:۳۳:۳۱ ۱۳۹۷/۳/۱۱
واقعا متاسفم وقتی می بینم یه عده از این رفتار ترامپ بیشترین چیزی که به ذهنشون میرسه هوش بالای تجاری و یا عملگری بودن این فرد هست!! به نظرم رفتار ترامپ داره به بهترین شکل در عمل نشون میده که امپراطوری ثروت و قدرت و خودخواهی و منفعت طلبی تا چه حد می تونه مشمئز کننده باشد. اینکه هر کس پول و قدرت بیشتری داشته باشه به خودش حق بده هر بلایی سر ضعیف تر بیاره و تنها به منافع خودش فکر کنه اصلا افتخار نیست .
ناشناس۳۶۹۱۴۳۱۷:۵۲:۳۷ ۱۳۹۷/۳/۱۱
کشور های جهان ناچار اند به خواسته های ترامپ در خصوص ایران تن در دهند وگر نه با بحران اقتصادی در کشور هایشان روبرو خواهند شد
بورامینی۳۶۹۱۶۶۱۸:۲۹:۱۸ ۱۳۹۷/۳/۱۱
چنانچه اروبا با کمک چین وهمراهی روسیه بتوانند برای جلب رضایت ایران کاری انجام بدهند ودر تعازض با امریکا نقش سیاسی برتری را نسبت به امریکا در منطقه وجهان ایفا کنند اروبایی ها هرچند با اسراییل میانه خوبی دارند وبرخی اوقات نیز تعصب بیشتری نسبت به امریکا درمورد موجودیت اسراییل داشته اند ولی موافق بایتختی رزیم اشغال گر بر بیت المقدس نیستند ونظارت بین المللی را تجویز میکنند بهر حال در احقاق حقوق فلسطینیان میتوانند یک برگ برنده برای ایران محسوب شوند در رصد دید گاه هردو حزب امریکا بنظر می رسد موافقت چندانی با احقاق حقوق فلسطین ندارند ویک نقش حاشیه ای وتحت حد اکثرتسلط بر انها از سوی اسراییل قایل هستند
ناشناس۳۶۹۲۲۵۱۹:۴۱:۵۱ ۱۳۹۷/۳/۱۱
کارهای اینجوری به نتیجه نمی رسد . به هرحال خدایی هم داریم .
محمد۳۶۹۳۳۳۲۲:۱۸:۳۳ ۱۳۹۷/۳/۱۱
هم خدا داریم هم نبی داریم و هم علی داریم اما مدیر دلسوز نداریم
ناشناس۳۶۹۶۵۵۰۹:۵۷:۳۶ ۱۳۹۷/۳/۱۲
تحلیل کاملا غلط.اروپا متقابلا بر روی شلوار جین و کره بادام زمینی و گوشت های وارداتی از آمریکا تعرفه بست.
ناشناس۳۶۹۶۶۱۱۰:۰۴:۰۶ ۱۳۹۷/۳/۱۲
مبارزه اقتصادی اروپا با امریکا یعنی ضعیف شدن تدریجی امریکا و انزوای امریکا. یعنی موفقیت مضاعف برجام. البته این ربطی به تکیه به نیروهای داخلی نداره، این یه اصلی است که ما هیچ وقت جدی دنبالش نرفتیم! تکیه داخلی یعنی این که اینقدر با هم دعوا نکنیم . یه جریان سیاسی جریان دیگه را 30 سال سرکوب نکنه. آیا واقعا ما مرد اینکار هستیم؟ تا حالا که فقط شعار بوده. تا حالا کسی اراده واقعی برای اعتماد به مردم نداشته. جلوی رشدمردم همواره گرفته شده. یا رد صلاحیت شدند. یا مایوس و دلمرده شدند و رفتند خارج. یا تهدید و ارعاب شدند و یا استعدادهاشون با سیاستهای الکی نابود شد. تکیه به داخل! تکیه به داخل! این لوازمی می خواد که من فکر نمی کنم کسی عزمی برای جور کردنش داشته باشد. تا حالا که نبوده..
ناشناس۳۷۰۴۹۷۱۹:۳۱:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۱۲
حالا فکر میکنید تعرفه فولاد در ایران چنده 20 درصد.که موجب چاقی فولاد مبارکه شده وبد بدختی صنایع زیر دستی به جای جنگ زرگری آمریکا به فکر خودمان باشید
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  2. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  3. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  4. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  5. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  6. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

  7. ضربه سوم!/ جزئیات پاسخ جدید ایران به رژیم صهیونیستی

  8. درخواست همسر خانمی که در علوم و تحقیقات حاشیه ساز شده بود

  9. ترامپ و هریس؛ هر دو بازنده !

  10. پوشش جلوه‌گرانه! / جنجال‌‌هایی که دامن مجریان و برخی مهمانان تلویزیونی را گرفته

  11. ادعای یک روزنامه عربی درباره «بزرگ‌ترین حمله» ایران علیه رژیم صهیونیستی

  12. پزشکیان: ایران تجاوز به حریم و امنیتش را بی‌پاسخ نمی‌گذارد          

  13. موساد دست و پا نزند! انتقام قطعی است

  14. وزیر نفت: دولت به دنبال راهی برای افزایش قیمت بنزین است

  15. ایران کی به اسرائیل حمله می‌کند؟

  16. نتایج آخرین نظرسنجی انتخابات آمریکا/ چه کسی رئیس جمهور آمریکا خواهد شد؟

  17. حضور مولوی عبدالحمید بعد از ۲ سال و نیم غیبت!

پربحث‌های هفته

  1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

  2. بستن تنگه هرمز؛ چگونه؟

  3. شروین حاجی‌پور و ذهنیت استعماری

  4. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

  5. واقعا عقب نشینی کردیم؟!

  6. نمایشی تازه از مدعیان شعار زن، زندگی، آزادی/ برهنگی یک دانشجو در دانشگاه!

  7. اظهارات قابل تامل مولوی عبدالحمید در معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

  8. عملیات انتحاری ۱۸ تبعه تاجیک ـ افغان در قالب سوخت‌بر

  9. سردار رادان: طرد اتباع غیرمجاز بر کاهش جرم تأثیر دارد

  10. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

  11. رامبد جوان: از تلویزیون دلخورم/ نهادهای امنیتی هم درباره خندوانه نظر می دادند!/ سال ۹۸به اجبار «خندوانه» را ســاختم/ می خواستم بدانم «شریعتمداری» چگونه شادی می کند؟

  12. صندلی خالی برخی رشته‌های تخصصی پزشکی/ حال درس خواندن نیست یا درس خواندن نمی صرفد؟!

  13. با کمک سپاه، محله «هرندی» ساماندهی می‌شود

  14. سنجه ای که رئیس‌جمهور به آن نیازمند است

  15. هويت جديد ايران

  16. انتقاد تند و تیز کیهان از مرعشی/ سلبریتی‌هایی که برای برهنگی بسیج شدند/ وقتی آخوندی نگران سخنان سردار کوثری می‌شود

  17. توضیح روابط عمومی دانشگاه آزاد در پی اقدام منافی عفت یک دانشجو

  18. در انتظار روشن‌شدن موتور تورم

  19. موج سواری سیاسی یا سلامت روان دانشجویان؟

  20. لاریجانی یا هاشمی‌شاهرودی؛ روایت درست درباره جلیلی و موسوی چیست؟

  21. درخواست رئیس جمهور از وزیر دادگستری برای دو مجرم امنیتی

  22. نظرات برگزیده مخاطبان الف: بستن تنگه هرمز مثل سابق مهم نیست/ با حمله پیش‌دستانه به اسرائیل بازدارندگی ایجاد کنیم/ بنزین ارزان اما حقوق‌ها بسیار پایین است

  23.  خرازی: احتمال تغییر دکترین‌ نظامی در بخش هسته‌ای وجود دارد

  24. ماموریت ایجاد تورم در پوشش حمایت از دولت/ روایت لاریجانی پیرامون رد صلاحیت خود در انتخابات

  25. مهم واردات آیفون بود که شکر خدا حل شد!

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. تهدید بورل به اقدام علیه ایران در پی اعدام سرکرده تروریست‌ها

    2. درز صحبت‌های محرمانه نتانیاهو: از پهپادها می‌ترسم

    3. صهیونیست ها به دنبال آزادی عمل در آسمان ایران

    4. پیغام فوری آمریکا به ایران درباره حمله اسرائیل

    5. صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان کیفری بین‌المللی ۵ ماه به تعویق افتاد

    6. حریف یمن نیستند!

    7. "چهارچوب های ادراکی"؛ عرصه ای مهم در نبرد با رژیم صهیونیستی

    8. اشک صهیونیست ها در جنوب لبنان درآمد!

    9. ترامپ و هریس؛ هر دو بازنده !

    10. اعدام شارمهد؛ آلمان ایران را تهدید کرد

    11. وضعیت عجیب رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا

    12. وال‌استریت‌ژورنال: ایران می‌تواند آسیب شدیدی به اسرائیل وارد کند

    13. ادعای رسانه عبری: کابینه اسرائیل حمله دیگری را به ایران بررسی می کند

    14. واشنگتن: ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نمی‌کند

    15. ادعای آمریکا علیه ایران در پی اعدام سرکرده گروه تروریستی «تندر»

    16. انتخاب شیخ «نعیم قاسم» به‌عنوان دبیرکل حزب‌الله

    17. پنتاگون: در حین حمله به ایران با اسرائیل در ارتباط بودیم  

    18. اعزام ناوشکن‌ها و بمب‌افکن‌های تهاجمی آمریکا به منطقه

    19. جدال لفظی دیپلمات‌ها در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تجاوز رژیم اسرائیل به ایران

    20. یحیی السنوار سه روز را بدون غذا گذراند

    21. آمریکایی‌های نگران !

    22. نتایج آخرین نظرسنجی انتخابات آمریکا/ چه کسی رئیس جمهور آمریکا خواهد شد؟

    23. کاخ سفید خواستار پاسخ ندادن ایران به حمله رژیم اسرائیل شد

    24. ادعای آمریکا: برای پایان جنگ بر اسرائیل فشار می‌آوریم

    آخرین عناوین