به گزارش خبرنگار الف؛ دستور قضایی فیلترینگ شبکه پیامرسان تلگرام در 10 اردیبهشت از سوی دادستانی تهران صادر شد. آنطور که در دستور قضایی آمده بود، این فیلترینگ باید بهگونهای باشد که محتوای پیامرسان تلگرام به هیچ نحوی در کشور قابلدسترس نباشد، اما پسازاین مسدودسازی شاهد بودیم که نسخههای فارسی تلگرام بهراحتی فعالیت میکنند که این موضوع موجب شده فیلترینگ تلگرام تا حد زیادی با چالش مواجه شود.
بر اساس این گزارش، پسازاینکه سردار محمدحسین جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتگویی عنوان کرد سرورهای هات تلگرام و تلگرام طلایی در طبقه نهم ساختمان مرکز امام (ره) وزارت ارتباطات قرار دارند (اینجا را بخوانید).
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اطلاعیه عنوان کرد رسانهها میتوانند از طبقه نهم این وزارتخانه بازدید کنند و این اتفاق در روز دوشنبه هفته جاری انجام شد که در بازدید اصحاب رسانه از طبقه نهم مرکز مخابراتی امام خمینی مشخص شد که سرور نسخههای فارسی تلگرام در این طبقه وجود ندارد، اما ابهاماتی همچنان باقی است که به آن پاسخ داده نشد. (اینجا را بخوانید).
طی این بازدید ابعاد مختلف این قضیه را روشن نشد و این شائبه همچنان در ذهن وجود دارد که ممکن است سرور نسخههای فارسی تلگرام در سایر طبقات این ساختمان و یا سایر ساختمانهای مرتبط با این وزارتخانه باشد؛ و یا اینکه تلگرام از سرور شرکتهای خصوصی استفاده میکند. و به همین دلیل وزارت ارتباطات نقش خود را تکذیب میکند.
محمدجواد آذری جهرمی در گفتگو با خبرنگار الف و در پاسخ این ابهامات و اینکه عنوان شد باید کارشناسان بهجای خبرنگاران بازدید میکردند، گفت: در سالن طبقه نهم هیچچیزی نیست؛ حالا چه تفاوتی میکند که کارشناسان بازید کنند یا خبر نگاران ، ما شفاف اعلام کردیم.
وی افزود: وزارت ارتباطات جمهوری اسلامی ایران هیچ امکاناتی را از محل اعتبارات خود در اختیار اینها قرار نداده است؛ حالا میگویند یک شرکتی آمده از شما سرور گرفته، خوب آن شرکت گرفته و پولش را پرداخت کرده است. ما امکانات مجانی در اختیار کسی قرار ندادیم، بعد آقایان عنوان کردند در طبقه نهم است و گفتیم بیاید و از طبقه نهم بازید کنید که روز دوشنبه هفته جاری بازدید انجام شد .
آذری جهرمی با بیان اینکه این دعوا، دعوای سیاسی است، بیان کرد: میفهمم موضوع چیست و شما و مردم هم میدانید که قضیه چیست. یکبار در دیماه سال گذشته توسط مرکز ماهر و بار دیگر در اواسط خردادماه امسال اطلاعیه دادیم و شفاف گفتم که ما سروری در اختیار تلگرام قرار ندادیم، حالا عدهای اصرار دارند که وزارت ارتباطات این کار را انجام داده است و در طبقه نهم گذاشه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: آدرس غلط به مردم میدهند؛ درواقع بگونهای با اطمینان خاطر مسئله را بیان میکنند که تصور میشود که این اتفاق آنطور که بیان کردند، حتماً رخ داد و وجود دارد و به این بزرگی که دروغ نمیگویند.
جهرمی با اشاره به اینکه آقایان میتوانند بروند و طبقه نهم را ببیند که در این سالن جز میز پینگپونگ و فوتبال دستی چیزی نیست، اظهار کرد: چهار ماه است این گروه سیاسی این موضوعات را مطرح می کنند، البته آقای سردار جلالی خودش شخصا چنین نکتهای ندارد و ایشان فرد متدین و غیرتمندی است، ولی گزارش غلط به او دادند و ما میدانیم چه کسی گزارش غلط داده است، ما آن افراد را دقیقاً میشناسیم، دیدگاه فکرشان را هم میدانیم و خط سیاسی آنها را هم میدانیم . وزارت ارتباطات شفاف گفته است من یک سر سوزن امکانات رایگان در اختیار آنها قرار نداده است. پس با مردم و روان مردم بازی نکنیم.
وی گفت: میگویند اینترنت گرفته است، خب اگر گرفته پولش را میدهد و این مکانیزم در این چارچوبها قرار نمیگیرد و هرچه هست حاشیهسازی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اینکه این پشت پردهها و جریان چه کسی است، گفت: مردم میدانند و نیاز به گفتن ما نیست.
*پیگیری برای تشکیل کارگروه ملی برای موضوع پارازیتها
وی در مورد سوال خبرنگار الف مبنی بر اینکه درباره پارازیتها سازمانها اظهار نظرهای متفاوتی دارند و مردم در این مورد سرگردانند لذا به نظر میرسد باید یک «کارگروه ملی» متشکل از دستگاههای مرتبط و تخصصی ایجاد شود و جمعبندی نهایی را به مردم اعلام کنند ، پاسخ داد: به نظرم اگر اندازهگیرها را شفاف نشان دهیم، مابقی موضوع حل خواهد شد و انشا الله این موضوع (تشکیل کارگروه) هم پیگیری خواهد شد.