وزارت کار، پیرترین وزارت اقتصادی/ میانگین سن مدیران وزارتخانه‌های اقتصادی چقدر است؟

گروه اقتصادی الف،   3970429061 ۲۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
 وزارت کار، پیرترین وزارت اقتصادی/ میانگین سن مدیران وزارتخانه‌های اقتصادی چقدر است؟

به گزارش الف، یکی از انتقاداتی که به دولت روحانی همواره وارد بوده و هست پیر و خسته بودن مدیران دولتی است، آمار سنی مدیران دولت نیز بر این انتقاد صحه می‌گذارد و این نقد را وارد می‌کند. مدیران برخی از وزارتخانه‌ها نیز پیر هستند، ازجمله در رأس این وزارتخانه‌ها، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که میانگین سن مدیران آن 57 سال که پیرترین وزارتخانه اقتصادی ازلحاظ سنی است.

از دلایل استیضاح اسفندماه سال 96 علی ربیعی وزیر کار خسته و پیر بودن بدنه وزارت کار و زیرمجموعه‌های آن است. فریدون حسنوند رئیس کمسیون انرژی مجلس در جلسه کمسیون و قبل از استیضاح ربیعی با ذکر این نکته خطاب به وزیر کار گفت: آقای ربیعی میانگین سنی مدیرانت را بگیر و ببین خروجی این مدیران پیر و خسته چه بوده است، میانگین سنی مدیران وزارت کار یعنی توسعه، تعقل، نظارت و اشتغال تعطیل است، با این مدیران پیر و خسته نمی‌توان کاری کرد.

در جدل زیر نگاهی به سن مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌اندازیم:

 

بعد از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی وزارت صنعت معدن تجارت با میانگین سنی حدود 54 سال دومین وزارتخانه پیر است.

وزارت خانه های راه و شهرسازی با میانگین سنی 51.3 و اقتصاد با میانگین سنی 51.07 به ترتیب در رتبه های سوم و چهارم وزارتخانه های اقتصادی پیر قرار دارند.

این در حالی است که جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و جمشید انصاری معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور از کاهش 8 ساله سن مدیران کشور خبر داده و یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور نیز استفاده از جوانان است.

برای کشوری که متوسط سنی و اصطلاحاً میانگین سنی آن حدود ٣١ سال (سرشماری سال ١٣٩٥) است، این مدیران با شکاف نسلی آشکار و عمیق تلقی می‌شود. نکته مهم دیگر آن است که جوان‌گرایی یا همان نخبه‌گرایی، پدیده‌ای است که تقریباً در تمام کشورهای پیشرفته مدنظر قرار می‌گیرد.

همان‌گونه که در دولت کنونی فرانسه، شاهد آنیم امانوئل مکرون ٣٩‌ساله بر تصدی امور نشست؛ اغلب کارشناسان (البته با پشتوانه نگاه مردمی)، معتقدند در راه توسعه، جوانان تحول‌خواه‌تر و نوگراتر هستند؛ بنابراین می‌توان با استفاده از این ظرفیت و قرار دادن جوانان نوگرا و نخبه در کنار پر تجربه‌ها و مسن‌ترها در دولت‌ها، استفاده تام از ظرفیت‌های نیروی انسانی کرد.

پی‌نوشت: سال تولد افراد نامبرده از رزومه‌ها، مصاحبه‌ها و صفحه ویکی پدیای آن‌ها استخراج شده است.