به گزارش فارس، کاخ سفید با انتشار تصویری از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در حال امضای فرمان اجرایی بازگشت تحریمهای هستهای ایران، بیانیه وی در خصوص بازگشت تحریمها را منتشر کرده است.
در ابتدای این بیانیه به اتفاقات فردا اشاره شده و آمده که از روز ۷ اوت، تحریمهای صنعت خودرو، طلا و ریال ایران اجرایی میشود. مابقی تحریمها هم که نفت و بانک مرکزی ایران را هدف گرفته، از روز ۵ نوامبر (۱۴ آبان) اجرایی خواهد شد.
ترامپ در ادامه بیانیه خود گفته که تراکنشهای مالی دیگر کشورها با ایران را از نزدیک رصد میکنند و «افراد یا نهادهایی که کار با ایران را کاهش ندهند، خود را در معرض عواقبی سنگین قرار خواهند داد.»
رئیسجمهور آمریکا مشخصاً به روند خروج شرکتهای اروپایی از ایران اشاره کرده و گفته: «خرسندم که بسیاری از شرکتهای بینالمللی، قبل از این، از تصمیم خود برای ترک بازار ایران خبر دادهاند و کشورهای متعددی هم گفتهاند که واردات نفت خام ایران را کمتر یا قطع میکنند.»
دونالد ترامپ از کشورهای دیگر خواسته که با ادامه اینگونه اقدامات، ایران را در دوراهی انتخاب بین «تغییر رفتار تهدیدآمیز و ثباتزدا و بازگشت به آغوش اقتصاد جهانی یا ادامه مسیر رو به پایین انزوای اقتصادی» قرار دهند.
ترامپ به امضای فرمان اجرایی بازگشت تحریمها هم اشاره کرده و گفته که این کار را در راستای یادداشت ۱۸ اردیبهشت خود که در آن از خروج از برجام خبر داده بود، انجام میدهد.
ترامپ تعریف خود از برجام را هم ارائه داده و گفته: «برجام توافقی وحشتناک و یک جانبه است که نتوانست به هدف اولیه خود یعنی مسدود کردن همه مسیرهای ایران به سمت بمب اتم، دست یابد.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه ادعاهای بیاساس خود گفته که «ایران امروز تهدیدی است برای آمریکا و متحدان ما؛ آنها نظام مالی بینالمللی را تضعیف و از تروریستها و شبهنظامیان در سراسر جهان، حمایت میکنند.»
ترامپ گزارشی هم از اقدامات ضدایرانی خود داده و گفته که «دولت من تا امروز ۱۷ دور تحریم مرتبط با ایران را اعمال کرده که ۱۴۵ شخص و شرکت را دربرمیگیرد. از روز اعلام خروج ایالات متحده از برجام در مورخ ۸ مِی، دولت من ۳۸ هدف مرتبط با ایران را در ۶ گام مجزا، تحریم کرده است.»
ترامپ بلافاصله در پاراگراف بعدی بیانیه خود، از سرزمین دشمنی و تقابل اقتصادی، راهی سرزمین و به راه افتادن مذاکرات و عکسهای دستهجمعی شده و نوشته: «در عین حال که مسیر اعمال حداکثر فشار اقتصادی را پی میگیریم، من کماکان پذیرای گزینه رسیدن به توافقی جامعتر با ایران هستم؛ توافقی که همه اقدامات شرورانه رژیم ایران را پوشش دهد.»
ترامپ از برنامه موشکی دفاعی ایران به عنوان یکی از محورهای «اقدامات شرورانه رژیم ایران» نام برده است.