معمار تالار وحدت که بود؟

گروه فرهنگی الف،   3970614042

معماران پیشکسوت ایرانی ضمن معرفی و یادی از یوگینا آفتاندیلیانس- معمارتالار رودکی(وحدت)- بر لزوم راه‌اندازی راسته یا پاتوق فرهنگی در تهران و اطراف تالار وحدت و تئاتر شهر تاکید کردند.

معمار تالار وحدت که بود؟

به گزارش ایسنا، علی وجدانی- معمار و طراح شهری-در نشست و گفت و گو پیرامون «معماری تالار رودکی» به معماری برخی تالارها در انگلیس از جمله ساختمان رویال فستیوال هال در لندن اشاره کرد.

او ادامه داد: ساختمان رویال فستیوال هال نخستین ساختمان مدرن و سفید رنگ در لندن است که تا حد زیادی از معماری مدرن کشورهای اروپای شمالی گرفته شده است. در سال، دو هزار بلیت برای برنامه هایی که در این ساختمان اجرا می شود، فروش می رود و به همین تعداد بازدید کننده از برنامه های خیابانی که اطراف این ساختمان اجرا می شود، به صورت رایگان بازدید می کنند.

این معمار اظهار کرد: این پتانسیل در خیابان انقلاب به واسطه دانشگاه ها و مراکز فرهنگی اطراف آن وجود دارد. ما می توانیم یک راسته یا پاتوق فرهنگی در تهران و اطراف تالار وحدت، تئاتر شهر داشته باشیم. باید به این فکر کرد چطور می توانیم طرحی که آفتاندیلیان انجام داد را بسط دهیم.  

وجدانی در پاسخ به یکی از حاضران که اظهارکرد در حال حاضر از فضای تالار وحدت برای مراسم تشییع هنرمندان و مراسم‌های غمگین استفاده می کنند، روی صحنه آن ماشین می برند و از مقابل گروه کنسرت در حال اجرا گربه رد می شود یا از آن برای مراسمی که در خور تالار نیست استفاده می شود که رسالت این مجموعه را زیر سوال برده است، گفت: امروزه نهادهای مدنی و NGO ها که نسبت به ساختمان های ارزشمند یا ثبت ملی شده حساس هستند، حساسیت هایی در این زمینه در شبکه های اجتماعی ایجاد می‌کنند. در شرایطی که کاری از دست ما ساخته نیست این نهادها می توانند افکار عمومی را نسبت به این موضوع حساس کنند. از طرفی ثبت های ملی و فرهنگی این بناها می توانند در این زمینه موثر باشند.  

بیژن شافعی- معمار- نیز در این نشست که ۱۳ شهریورماه در «مرکز نبشی» برگزار شد، درباره تاثیر ساختمان های قدیمی، از جمله تالار وحدت و ابعاد اجتماعی آن اظهار کرد: زمانی اطراف تئاتر شهر حصار فلزی داشت که آن را برداشتند و صحن و جلو خان مقابل آن ایجاد شد تا به فضای خیابانی تبدیل شد. بعدها ایستگاه مترو که جایش آنجا نبود، شکل گرفت. اگر حصار دور تالار وحدت را هم بردارند و آن را در اختیار مردم قرار دهند، ابعاد اجتماعی اطراف آن نیز شکل می گیرد.

او ادامه داد: در خیابان اطراف تالار رودکی و تئاتر شهر معماری هایی وجود دارد که ارزش دارند، تخریب نشوند و می توان از آنها به خوبی استفاده کرد. چرا نشود راسته فرهنگی را در این بخش عملی کرد؟گرچه گویا بحث هایی در این زمینه مطرح شده است.

طراح توسعه و بازسازی فضای خانه هنرمندان اظهار کرد: خانه هنرمندان توانست در اطرافش تاثیر بگذارد. ده ها گالری در اطراف آن شکل گرفت. محیط های مسکونی از لحاظ فرهنگی ارتقاء پیدا کردند. وجود چنین فضاهایی می تواند در شرایطی مثل حالا فشار روانی را کم و جامعه را بهبود ببخشد.  

آرماند درور- معمار-  نیز به عنوان سخنران دیگر این مراسم درباره یوگینا آفتاندیلیان- معمارتالار رودکی(وحدت) -بیان کرد: کمی بیشتر از ۵۰ سال از افتتاح تالار رودکی می گذرد. رودکی تنها تالار فاخر شهر برای اجرای برنامه های صحنه ای، موسیقی، تئاتر و اپرا بود و می توان به معمار آن لقب پرکارترین معمار معاصر را اعطا کرد.

او ادامه داد: این معمار دفتری در کوچه لولاگر در خیابان فرانسه داشت وپروژه های بی شماری در  آنجا طراحی کرد. زمینه پروژه های او آنقدر متعدد است که گاهی آدم تعجب می کند که همه ی این پروژه ها در آن شکل گرفته است، گرچه این اتفاقات در همان دفتر اتفاق افتاده است.  آفتاندیلیان از مهاجرانی بود که از روسیه وارد تبریز شد و اسم کوچکش هم روسی است. او در فرانسه تحصیل کرد و بعد از آنکه به ایران آمد در دانشکده فنی استخدام شد و اجازه تدریس در دانشکده هنرهای زیبا را پیدا کرد.

این معمار و طراح صنعتی اضافه کرد: آفتاندیلیان در سال ۱۳۳۲ یا ۱۳۳۳ به درجه استاد تمامی رسید. همچنین بعد از فروغی ریاست این آتلیه را بر عهده می گیرد. پروژه تالار رودکی نیز از سال ۱۳۳۶ شروع می شود و حدود ۱۰ سال زمان می برد. معماری ساختمان هایی که او انجام داده بسیار متنوع است از جمله ساختمان موزه ملی ایران، باشگاه امور وزارت خارجه در نیاوران، ساختمان وزارت فرهنگ، سالن اجتماعات حسینیه ارشاد، ۹ مدرسه از جمله دبیرستان رضا شاه، موزه کلیسای وانک در اصفهان، سینما گلدن سیتی(سینما فلسطین فعلی) و اجرای ترمینال فرودگاه مهرآباد را شامل می شود. تالار وحدت نیز بدون حصارکشی و دیوار بوده است.     

محمدرضا قدوسی نیز که گرداننده این جلسه بود، اظهار کرد: زمانی که تالار رودکی افتتاح می شود، نامی از معمار آن آورده نمی شود به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم این برنامه را با معمار این تالار شروع کنیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  15. یارانه‌ها واریز شد

  16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

آخرین عناوین