تکرار دوباره داستان مالباختگان سرمایه‌گذاری‌های وسوسه‌انگیز

گروه اقتصادی الف،   3970630042 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

پرونده جدیدی از اعتمادهای بی‌پایه بر سودآوری حداکثری رو شده و اینبار مالباختگان خریداران آنلاین سکه و طلا هستند، اما آیا دولت باز هم مثل موسسات غیرمجاز،جور این سوءاستفاده را خواهد کشید؟

تکرار دوباره داستان مالباختگان سرمایه‌گذاری‌های وسوسه‌انگیز

به گزارش مهر، هنوز پرونده موسسات اعتباری غیرمجاز بسته نشده و اموال این موسسات به طور کامل به بانک مرکزی به عنوان قیم این موسسات در پرداخت خسارت مالباختگان پرداخت نشده است، که پرونده جدیدی از سوءاستفاده و کلاهبرداری مالی دهها میلیارد تومانی از افرادی رو شده است که به دنبال کسب سود بیشتر آن هم در فضای خاکستری اقتصاد ایران بوده‌اند. این بار اما دیگر صحبت از سپرده‌گذاری در موسسات اعتباری بدون شناسنامه نیست که دهها شعبه در گوشه و کنار این کشور ایجاد کرده بودند؛ بلکه نوع مدرنی از کلاهبرداری شکل داده و بدون اینکه فرد سرمایه‌گذار بداند که طرف معامله‌اش کیست، صرفا با برخی نشانه‌هایی که می‌تواند محلی برای سرمایه‌گذاری سودآور باشد، بده- بستان شکل می‌گیرد.

پشت پرده سرمایه‌گذاری‌های وسوسه‌انگیز

البته بخش دیگری از ماجرا عملا به سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور هم بازمی‌گردد؛ همان سیاست‌هایی که اوضاع را برای بازارهای سرمایه‌گذاری در بسیاری از رشته‌ها سخت و دشوار کرد و سرمایه‌گذاری‌های سرگردان بسیاری را با سودای کسب سود بیشتر و حتی با انگیزه حفظ ارزش دارایی، روانه برخی معاملات سودآور، اما پرریسک کرد.

 با اوج‌گیری تغییرات و نوسانات قیمتی سکه و دلار در بازار، بسیاری از مردم به این فکر افتادند که سرمایه‌های هر چند اندک و در برخی مواقع کلان خود را روانه بازارها و فعالیت‌هایی کنند که علاوه بر اینکه سودآوری مناسبی برایشان داشته باشد، ارزش  سرمایه‌شان را هم حفظ کند؛ غافل از اینکه ممکن حرکت‌های سوداگرایانه در بازار طلا و ارز، نه تنها ارزش پولشان را حفظ نکند و برایشان سودآور نباشد، بلکه کل دارایی‌شان را هم بر باد دهد.

نکته حائز اهمیت در این میان، عدم توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران به اعتبار آن دسته از سرمایه‌پذیرانی است که در این شرایط نابسامان اقتصادی، سودهای غیرمتعارف را به آنها پیشنهاد می‌دهند که برخی از آنها، عملا پایدار نیست و ریسک بالایی را به همراه دارد. به این معنا که بسیاری از سرمایه‌گذاران در پرونده خرید و فروش آنلاین سکه و طلا که اکنون هم با مشکل مواجه شده‌اند و تا حدودی مالباخته به شمار می‌روند، بدون توجه به برخی فاکتورهای اصلی اعتماد به طرف دوم سرمایه‌گذاری‌ که عملا سرمایه‌پذیر نامیده می‌شود، اقدام به انتقال وجوه مالی کرده‌اند.

شاید وجه مشترک این پرونده هم با موسسات اعتباری غیرمجاز تنها در مواردی کوچک خلاصه شود که توانسته اعتماد سرمایه‌گذاران و مردم را جلب کند. در موسسات اعتباری غیرمجاز تعداد شعبی که به صورت آشکارا و با وجود تعداد بالای دستگاههای نظارتی و ناظری قوی همچون بانک مرکزی هر روز از صبح زود مطابق با روال ادارات دولتی و بانکها کرکره‌های خود را بالا می‌دادند و با پایان ساعات اداری و بعضا بیشتر، چراغ کسب و کار خود را خاموش می‌کردند و به فعالیت روزانه خود پایان می‌دادند.

تکرار پرونده موسسات اعتباری غیرمجاز در معاملات آنلاین سکه

مردم هم اغلب بی‌توجه به هشدارهایی که نهادهای سیاستگذاری همچون بانک مرکزی اعلام می‌کردند، تنها به سوالات کوچکی از شعب بابت کسب اعتماد بیشتر بسنده کرده و در مقابل این پاسخ را دریافت می‌کردند که مشکلی وجود ندارد و در حال طی مراحل قانونی برای اخذ مجوزهای لازم از بانک مرکزی هستند؛ برخی از همین موسسات هم که بعضا با نام‌های مقدسی برای جلب اعتماد هر چه بیشتر مردم شکل گرفته‌ بودند، خود را تحت نظارت بانک مرکزی می‌دانستند، در حالیکه نه سپرده قانونی نزد بانک مرکزی داشتند و نه به تعهدات موسسات اعتباری مجاز و بانکها برای سپرده‌گیری از مردم، نزد سیاستگذار پایبند بودند.

در هر حال داستان هر چه که بود، ارایه سودهای موهومی به مردم و برخی سرمایه‌گذاری‌های همین موسسات در بازار ملک و املاک سبب شد که آنها یکی پس از دیگری اعلام ورشکستگی کرده و صاحبانشان متواری شوند؛ یا در حالت خوشبینانه، سرپرستی آنها برای ساماندهی به سایر بانکها و موسسات اعتباری مجازی سپرده شود تا بلکه سامان بگیرند؛ به خصوص اینکه بسیاری از افرادی که سمت هیات مدیره این موسسات را یدک می‌کشیدند، نه علم مدیریت مالی می‌دانستند و نه به قواعد و قوانین سرمایه‌گذاری آن هم از نوع بانکداری آشنا بودند، بلکه آنها فقط ولع کسب سرمایه بیشتر از مردم را داشته و با طرح درصدهای بالا برای نرخ سود بانکی، سرمایه‌گذاران را اغوا می‌کردند.

اما تمام آرزوها و آمال سرمایه‌گذاران این موسسات، به یکباره نقش بر آب شد و نه تنها دیگر خبری از نرخ‌های سود بالا برای سپرده‌ها وجود نداشت، بلکه حتی بازگشت اصل سپرده‌ها هم با اما و اگرهای بسیار مواجه بود. حال همان داستان و سناریوها البته در سطح کوچکتر خود، دوباره تکرار شده است. این بار اما نه برای نرخ سود بانکی، بلکه برای خرید و فروش آنلاین سکه و طلا.

مالباختگان خرید و فروش آنلاین سکه از وضعیت امروزشان می‌گویند؟

هستند تعداد زیادی از افرادی که سرمایه‌های خرد و کوچک خود را برای خرید و فروش آنلاین سکه و طلا اختصاص داده و اکنون با متواری شدن صاحب سایت، صدها میلیون تومان سرمایه شان برباد رفته است.

یکی از مالباختگان این موسسه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برای حفظ ارزش دارایی خود در نوسانات اخیر سکه و ارز به این سایت مراجعه کرده و خرید و فروش آنلاین سکه داشته‌ام؛ اما به یکباره فعالیت سایت متوقف شده و خبر  متواری شدن صاحب سایت شنیده شده که این خبر مرا تا مرز سکته کردن پیش برده است.

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که با چه معیارهایی به سرمایه‌گذاری در این سایت اعتماد کردید و آیا راجع به آن تحقیق نکردید، گفت: متاسفانه این سایت دارای نماد اعتماد الکترونیکی از وزارت صنعت بود که یکی از عوامل مهم در خرید و فروش‌های آنلاین است. منهم اعتماد کردم، چراکه این سایت از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز تجارت الکترونیک دارای نماد اعتماد کسب و کار  بود که نشان می داد این سایت درگاهی حفاظت شده برای معاملات آنلاین است.

او ادامه داد:البته تبلیغات زیادی توسط این موسسه در فضای مجازی و به خصوص خبرگزاری‌های رسمی انجام می شد که همین امر، بسیاری از مردم را در اعتماد به سرمایه‌گذاری در آن بیش از هر چیز دیگری مصمم کرده بود؛ اما به هر حال اکنون نه تنها خبری از سود سرمایه‌گذاری‌های ما نیست، بلکه بازگشت اصل سپرده نیز با اما و اگرهای بسیاری مواجه است.

یکی دیگر از مالباختگان در گفتگو با خبرنگار مهر اظها رکرد: بعد از پیگیری مالباختگان خرید و فروش آنلاین سکه ، نماد اعتماد الکترونیکی از روی صفحه این سایت برداشته شد و اتحادیه نیز دستور پلمب داد، در حالیکه از مدیران قبلی این مرکز خرید و فروش حتی در اتحادیه تقدیر هم به عمل آمده بود. متاسفانه تا پیش از این، هیچ هشداری در این رابطه به صورت عمومی و گسترده داده نشده بود تا مردم بدانند که این چنین معاملاتی از پشتوانه نظارتی برخوردار نیست.

وی افزود: مرکز توسعه تجارت الکترونیک که ارایه دهنده نماد اعتماد الکترونیکی به این سایت بوده باید پاسخگو باشد؛ ضمن اینکه به هر حال مردم هم به فکر حفظ ارزش دارایی خود هستند؛ اگرچه شاید باید دقت بیشتری می‌کردیم.

خرید و فروش آنلاین سکه و طلا ممنوع است؟

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که مطابق با قوانین بانک مرکزی، خرید و فروش آنلاین سکه و طلا ممنوع است و مجوز چنین کاری به هیچ مرجعی داده نشده است. این در حالی است که اتحادیه طلا و جواهر هم هشدار داده است  که به هیچ سایتی برای خرید و فروش آنلاین سکه و طلا مجوز نداده است، بنابراین مردم باید در این رابطه، دقت کافی را به عمل آورده و استعلامات لازم را قبل از هر گونه سرمایه‌گذاری در این خصوص انجام دهند.

بر اساس ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی کشور، نظارت بر معاملات طلا و ضرب مسکوکات طلا از وظایف بانک مرکزی است؛ گزارش ها حاکی است به غیر سایت معاملات سکه و طلای ثامن که فعالیت ان متوقف شده است، تعداد زیادی سایت دیگر در این زمینه مشغول به کار هستند که  بسیاری از آنها به عنوان یک شرکت در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و هیچ مجوزی هم برای انجام معاملات سکه طلا از بانک مرکزی ندارند.

آنگونه که آمار غیررسمی نشان می‌دهد، بیش از سه هزار نفر از سایت خرید و فروش آنلاین ثامن که اکنون به  تخلف در معاملات آنلاین متهم است و صاحبان آن نیز متواری هستند، معامله انجام می‌داده اند که برخی از آنها، رقم‌های میلیاردی در این زمینه هزینه کرده و اکنون مال خود را از دست داده‌اند.

ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر البته در این رابطه اعلام کرده که دو ماه قبل نسبت به معاملات این سایت به اماکن نامه زده بود و خواستار پلمب آن شده بود، اما اماکن این هشدار را جدی نگرفته بود و شاید اگر این سایت همان دو ماه قبل پلمب می‌شد، تعداد مالباختگان امروز بسیار کمتر بود. 

به هر حال به نظر می‌رسد در این فضای مه‌آلوده اقتصادی، مردم نباید به راحتی سرمایه‌های خود را وارد سرمایه‌گذاری‌های به ظاهر سودآور اما بی پایه و پرریسکی کنند که نه تنها سودی نصیبشان نمی‌کند، بلکه اصل سرمایه‌هایشان را هم به باد می‌دهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۵۶۳۷۶۱۰:۰۸:۴۰ ۱۳۹۷/۶/۳۰
نمی دانم چرا سیف بدلیل این سومدیریتها محاکمه نمی شود؟؟!؟!؟!؟!
منم من تقریبا هیچ۵۵۶۷۰۵۱۶:۴۴:۴۸ ۱۳۹۷/۶/۳۰
به مشاور منتخب 23 میلیون نفر توهین نکن
ناشناس۵۵۶۸۰۱۱۸:۱۴:۴۹ ۱۳۹۷/۶/۳۰
مشکلات از اول به وجود امدن بشر تا کنون همش تقصیر دولت نهم و دهم هست. این احتمالا پاسخ مسئولین به این مسائل هست.
ناشناس۵۵۶۳۷۷۱۰:۱۰:۲۹ ۱۳۹۷/۶/۳۰
وقتی خود وزارت صنایع ثبت سفارش غیر قانونی خودرو می کنند شما چطور به نماد آن اعتماد می کنید...
کلاهبرداری۵۵۶۳۸۱۱۰:۱۵:۳۴ ۱۳۹۷/۶/۳۰
ببینید نه نماد اعتماد نه اتحادیه میتونه جلوی کلاهبرداری رو بگیره من فروشگاهی رو دیدم ۴ سال نماد اعتماد داشت و جز صنف هم بود اما بعد چهار سال تو سه روز جمع کرد و الفرار خوب تو سه روز چه کاری از دست اتحادیه بر میاد عملا هیچ اما مردم هم سعی کنن یکم تو سرمایه گذاری دقت کنن من خودم به شخصه نه پول تو موسسه اعتباری میگذارم و نه گول این سایتهای انلاین خرید و فروش ارز اما یک عده اگر بقال سرکوچه بگه سود ۴۰ درصد میدم درجا دار و ندارشون میدن بهش اما نمیپرسن تو این شرایط مگه میشه طرف سود ۴۰ درصد بده
ناشناس۵۵۶۴۰۰۱۰:۴۱:۵۸ ۱۳۹۷/۶/۳۰
معلوم نیست یک نفر بپرسه چطور وقتی اینهمه مشکلات وجود دارد چرا ما وقتی تحریم می شویم همه می گویند تحریم هستیم و هیج چیزی نمی توانیم وارد کنیم ولی وقتی تحریم نیستیم چرا اجازه نمی دهند چیزی وارد شود این دیگه چه وضعیه با کلمات و سخنگوی ...ملت را خسته نکنید تا حالا چقدر خبر مثبت برای این ملت ..اعلام شده تا امید و اعتماد سرجای خودش دنده عقب نزنه
ناشناس۵۵۶۴۴۱۱۱:۳۳:۰۸ ۱۳۹۷/۶/۳۰
هدف اینها فقط ضربه زدن به کسب و کارهای اینترنتی . به علت کلاه برداری یک نفر همه رو محکوم نکنید
ناشناس۵۵۶۴۵۰۱۱:۴۶:۱۰ ۱۳۹۷/۶/۳۰
این موسسات غیر قانونی و بدون مجوز به کجا وصل هستند ؟! پول مردم را بالا میکشن بعد هم اعمال فشار به دولت برای پرداخت پولهایی که اونها دزدیده اند .
ناشناس۵۵۶۴۶۴۱۲:۱۷:۰۸ ۱۳۹۷/۶/۳۰
خود دولت مصبب هست چرا مجوز داده
کاکتوس۵۵۶۴۷۴۱۲:۲۹:۱۳ ۱۳۹۷/۶/۳۰
در عرصه تجارت (در ایران، مابقی دنیا را نمی دانم!)، هر موقع دیدید همه چیز خیلی خوب پیش می رود، سود بالا می دهند، قیمت فلان چیز مُفت است و ... شک نکنید که یک جای کار می لنگد و خود را فرد خوش شانسی ندانید که آن موقعیت نصیب تان شده است - در بهترین حالت دارید خواب می بینید و اگر هم در عالم بیداری باشید دیر یا زود از خواب غفلت بیدار خواهید شد با پرداخت تاوانی سنگین ... درک کنید! زندگی فیلم هندی نیست که قرار باشه همه چیز به خوبی و خوشی و با حرکات موزون و آواز تمام بشه ... استدلال کنید، محاسبه کنید و ببینید روی کاغذ همچو چیزی امکان پذیر است چه برسد در عالم واقع... و نگذارید طمع، قوه منطق شما را سرکوب کند... "اهدنا الصراط المستقیم .... والضالین"
ناشناس۵۵۶۵۰۱۱۳:۰۱:۳۸ ۱۳۹۷/۶/۳۰
وقتی یک شاخ در فضای مجازی ظرف 24 ساعت دستگیر و ظرف 48 ساعت به رسانه ملی جهت عرض غلط کردم آورده میشود؛ چگونه است که بدون مجوز فعالیت، کلاهبردان میتوانند در این ابعاد وسیع و برای مدت طولانی پول و سرمایه مردم را جمع و سپس هاپولی کنند. ؟؟
ناشناس۵۵۶۵۰۳۱۳:۰۴:۵۲ ۱۳۹۷/۶/۳۰
دولت با چاپ اسکناس پول مردم را بالا میکشد. اینها هم پس از در اختیار گرفتن پول مردم از پس دادن آن خودداری میکنن.
ناشناس۵۵۶۵۱۸۱۳:۳۲:۴۱ ۱۳۹۷/۶/۳۰
دست همه دزدها را باید قطع کنید تا برای همیشه داستان اختلاس و دزدی و کلاهبرداری تمام شود والا این قصه ادامه دارد..
خریدار سکه از بانک مرکزی۵۵۶۵۳۴۱۴:۰۲:۲۱ ۱۳۹۷/۶/۳۰
آقا اعتماد به موسسات غیر مجاز چیه؟ !؟!؟!؟!؟ ما از خود بانک مرکزی به صورت کاملا قانونی و شفاف سکه به قیمت قطعی و بدون مالیات خریده ایم الان که دیدن سکه گران شده، یه بار نماینده های مجلس ، یه بار رییس سازمان مالیات و یه بار ...‌ دارند هزار و یک فیلم و کلک در میارند که یا کل سکه ها ما را و یا بخشی از آن را به عنوان مالیات بالا بکشند !!!! ما.. اعتماد کردیم و سرمایه مان را در اختیار قرار داریم هر روز یک استرس هر روز یک مسئله برامون به وجود می آورند بعد شما از اعتماد به موسسات متفرقه صحبت می کنید ؟؟؟؟!!!؟!؟!؟!
ناشناس۵۵۶۵۴۸۱۴:۲۷:۰۹ ۱۳۹۷/۶/۳۰
انگار همیشه و اینجا هم پای وزارت صنعت و معدن در میانه !!!!!
ناشناس۵۵۶۶۱۶۱۵:۲۴:۵۳ ۱۳۹۷/۶/۳۰
فکر کن یک سایت غیرقانونی مدتها به خرید.و فروش سکه و طلا در این مملکت و جلوی چشم نهادهای نظارتی و قانونی مشغول بوده اما هیچکدوم از این دستگاههای مثلا نظارتی هشداری نمیدن یا با گردانندگان سایت برخورد نمیکنند. بعد به یکباره گردانندگان سایت اعلام ورشکستگی میکنند و تازه رییس اتحادیه پیداش میشه و میگه فعالیت سایت غیرقانونی بوده!!! نهادهای نظارتی و اطلاعاتی هم احتمالا منتظر هستند هروقت دزد اموال مردم به سلامت به کانادا رسید در خصوص کلابرداری انجام شده اظهار نظرکنند
ناشناس۵۵۶۷۵۳۱۷:۲۲:۴۴ ۱۳۹۷/۶/۳۰
نام صاحبان این موسسات و ارتباطات آنها را افشا کنید
ناشناس۵۵۷۰۶۴۲۳:۲۱:۳۷ ۱۳۹۷/۶/۳۰
اکثریت مردم فقط به قدر گذران زندگی حتی کمتر از ان درامد دارند و پول اضافی ندارند که دنبال این موارد باشند
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. جابجایی مرزهای وقاحت!

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  6. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  7. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  8. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  9. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  10. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: ظریف تازه متوجه قدرت قانون اقدام‌ راهبردی شده/ سلاح اتمی؛ راه پایان تحریم و تهدید

  18. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  21. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  22.  نماز خواندن خلبان پرواز زنجان-مشهد سوژه فضای مجازی شد

  23. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  24. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  25. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

پربحث‌های هفته

  1. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  2. یارانه‌ها واریز شد

  3. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  4. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  5. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  6. هجوم تهرانی ها به این منطقه برای خرید مسکن/ واحدهای کوچک هم نایاب شد  

  7. یارانه آبان واریز نشد/زمان واریز؛ نامعلوم!

  8. خودروسازی ایران؛ از دست ایلان ماسک هم کاری ساخته نیست !

  9. همتی: معتقد به اقتصاد دستوری نیستیم

  10. تصمیم اخیر دولت، قیمت خودروهای ایرانی را نجومی‌تر کرد + جدول قیمت

  11. جزئیات جدید از دلیل عدم واریز یارانه آبان ماه

  12. تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

  13. افزایش نرخ عوارض ۵ آزاد راه کشور از اول آذر+ نرخ جدید 

  14. قیمت‌های جدید محصولات ایران خودرو و سایپا ابلاغ شد

  15. رونمایی از یک نامه جنجالی/ قیمت خودرو را ۸۰ درصد گران کنید  

  16. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  17. موافقت کمیسیون تلفیق با کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد

  18. گرانی ۴۰ درصدی بنزین، خبر قطعی یا تشویش اذهان عمومی؟

  19. آقای همتی! بالاخره نقدینگی کم است یا زیاد؟

  20. وضعیت پرداخت مفسده‌انگیز حق مأموریت ارزی، به دوران قبل از شهید رئیسی برگشت!

  21. کارمندان دولت حتما بخوانند/ میزان افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارمندان ۳۰ درصد می‌شود؟  

  22.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  23. قالیباف: همه در کشور برای خلق ثروت جدید تلاش کنیم

  24. فرزین: ۱۲۰۰ همت خلق پول جدید داشتیم

  25.  امکان تک نرخی کردن ارز با توجه به شرایط جامعه وجود ندارد

آخرین عناوین