یک درس اقتصادی از ایستگاه‌های صلواتی

گروه اقتصادی الف،   3970702116 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

استکان‌های شیشه‌ای، جای لیوان‌های یک بار مصرف را گرفت. بشقاب‌های رویی ( همان روحی خودمان) جای ظرف‌های یک بار مصرف را گرفت.

یک درس اقتصادی از ایستگاه‌های صلواتی

عصر ایران نوشت: این روزها بسیاری از هم می‌پرسند با گرانی‌های اخیر چه کنیم؟ خیلی‌ها راهکار را در خریدن می‌دانند. آنها زیاد خرید می‌کنند و انبار خود را پر از کالاهای مختلف می‌کنند و این را پاتکی به تک‌های گرانی می‌دانند.  برخی‌ها هم می‌سوزند و می‌سازند چون راه دیگری ندارند.

مراسم محرم امسال اما شاهد یک اتفاق ویژه در برخورد با گرانی‌ها بودیم. قیمت ظروف یک‌بار مصرف در آستانه محرم به شدت افزایش یافت. کسانی که ایستگاه صلواتی راه انداخته بودند یا می‌خواستند نذری بدهند، زانوی غم بغل نگرفتند و به سرعت راهکاری مشخص برای این گرانی پیدا کردند.

استکان‌های شیشه‌ای، جای لیوان‌های یک بار مصرف را گرفت. بشقاب‌های رویی ( همان روحی خودمان)  جای ظرف‌های یک بار مصرف را گرفت. این ابتکار را به شخصه در 10 یا 15 ایستگاه صلواتی در تهران و کرج دیدم.

یک درس اقتصادی از ایستگاه‌های صلواتی

شرایط کشور چه بخواهیم و چه نخواهیم غیر عادی و ویژه است. مسوولان کشور هم نشان داده‌اند فعلا نمی‌توانند به سرعت این وضعیت را کنترل کنند و باید خودمان را با این اوضاع غیر عادی هماهنگ کنیم.

خریدن، خریدن و خریدن راه حل مقابله با این وضعیت نیست. خریدن تنها باعث می‌شود قیمت‌ها هر روز بالاتر رود چون آنهایی که دستی بر این آتش دارند، به فکر من و شما نیستند و تنها به سود زندگی خود فکر می‌کنند. برخی از این افراد برای سود بیشتر از خانواده خود می‌گذرند چه برسد به ما.

ما به عنوان کسانی که استخوان‌هایمان در حال خرد شدن در زیر چرخ اقتصاد است باید کار کنیم. اولین گام، نخریدن است و گام دوم جایگرین کردن درست مانند کاری که ایستگاه‌های صلواتی انجام دادند.

شاید در نگاه اول پیشنهاد استفاده از کهنه به جای پوشک خنده دار به نظر می‌رسید اما اگر بخشی از پدران و مادران بچه‌های خود را کهنه می‌کردند و پوشک روی دست صاحبان پوشک باد می‌کرد آنها مجبور بودند با قیمت پایین آن را به بازار عرضه کنند.

وقتی ما دوان دوان به سمت خرید کالاهای مختلف می‌رویم و از هر کدام چندتا هم می‌خریم، آنهایی که دستی بر آتش دارند به ویژه محتکران تلاش می‌کنند از این عطش بیشترین سود را ببرند.

واقعا وقتی ما برای ثبت نام خودرو سر و دست می‎‌شکنیم، نمی‌شود انتظار داشت قیمت‌ها سیر نزولی داشته باشد. باور کنید ماشین‌های شرکت‌های خودروساز تا سال‌ها نمی‌تواند در انبار خاک بخورد، بالاخره آنها مجبور می‌شوند آنها را به بازار عرضه کنند.

باید باور کنیم ما هم در بوجود آمدن این شرایط کم تقصیر نداریم. کسانی که کالا احتکار می‌کنند به خوبی ما را شناخته‌اند. آنها می‌دانند وقتی کالایی کم می‌شود، مردم به هم رحم نمی‌کنند و بسیاری به دنبال خریدن بیشتر کالایی هستند که کم است.

کالا کم عرضه می‌کنند ما هم کم بخریم تا ببینم بالاخره در این میان چه کسی کم می‌آورد. ما یا آنها.

دیدگاه کاربران

ناشناس۵۶۰۹۶۷۱۴:۱۹:۴۸ ۱۳۹۷/۷/۲
واقعا همینطوره
وحید۵۶۱۰۷۲۱۵:۱۳:۱۳ ۱۳۹۷/۷/۲
من توصیه میکنم کسانی که موعد منزل اجاره ای شان نردیک است زانوی غم بغل نگیرند ..زود بروند میدان سپاه یک دانه چادر بخرند و تو چادر زندگی کنند . وقتی میتوان با قیمت یک ماه اجاره یا شاید هم کمتر یک دانه چادر اعلی تهیه کرد مگر مرض داریم پولمان را بریزیم تو جیب مالک از خدا بی خبر ؟؟؟!!!
ناشناس۵۶۱۴۱۰۱۹:۱۴:۰۳ ۱۳۹۷/۷/۲
همیشه یکی که از شدت بی نمکی یا شوری حال آدم رو بد کنه پیدا میشه.
علی۵۶۱۱۰۹۱۵:۲۴:۴۴ ۱۳۹۷/۷/۲
کاملا درسته
ناشناس۵۶۱۱۲۶۱۵:۳۴:۲۱ ۱۳۹۷/۷/۲
معلومه ما کم میاریم -چون پولدارها روز به روز پولدلر شدند و مردم عادی مرتب وضعشون بدتر میشه -وزرا همه میلیاردر و پورشه سوارند و ما شب از قیمتهای رو به بالای ارزاق خوابمون نمی بره -
ناشناس۵۶۱۱۲۷۱۵:۳۴:۳۱ ۱۳۹۷/۷/۲
بلاخره تغییر ذایقه و خواسته ها و نوع نیازها مردم که طی شرایط اجتماعی و اقتصادی سالیان اخیر رخ داده، به سرعت امکان پذیر نیست. و طی این دوران می بایست با تدبیر و پیش بینی و زمینه سازی لازم توسط دولت انجام میشد که نشده است. نقش دولت را در تامین نیازهای فعلی و تغییر فرهنگ مصرف در زمان آتی نمی بایست فراموش نمود و همه بار روانی شرایط حاضر را نمی بایست به گردن ملت انداخت.
ناشناس۵۶۱۱۵۴۱۵:۵۹:۱۹ ۱۳۹۷/۷/۲
این ابتکارها را مردم خودشان بلدند ولی سوال این است که این سختی را به بهای چه چیزی باید تحمل کنند ؟ عدم کارآیی مسئولان؟
ناشناس۵۶۱۲۳۸۱۶:۴۹:۴۱ ۱۳۹۷/۷/۲
بحث بهداشت پیش می اید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بحث مصرف اب ؟؟؟؟؟؟؟؟ در یکی از این ایستگاهها شیر اب دائما باز بود تا استکانها شسته شود . امروز دلار رفته بالای 15. سیب زمینی و گوجه فرنگی تو میدون نیست شده . پوشک و نوار بهداشتی که داستان داشت لوازم یدکی خودرو سر به فلک کشیده اگر پیدا بشه . و......... از فردا بشینیم واسه هرکدوم جایگزین پیدا کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۵۶۱۴۱۲۱۹:۱۵:۵۳ ۱۳۹۷/۷/۲
برای هرکدوم نمیشه, برای بعضیهاشون هم نمیشه!!؟؟
ناشناس۵۶۱۲۶۸۱۷:۰۳:۲۷ ۱۳۹۷/۷/۲
چه می گویید حاجی؟ قبول کنید دلار بازار آزاد که بالا برود و سه برابر شود ، مواد اولیه وارداتی هم حتی اگر با ارز دولتی وارد شده باشد به صورت ظاهری سه برابر می شود ، قیمت مواد اولیه که بالا برود تولید گران در می آید ، شرایط روانی جامعه و سودجویی تولید کننده و واسطه و بازاری را هم اضافه کنید نتیجه می شود این که پوشک بسته ۲۴ هزار تومانی را می کنند ۸۰هزار تومان.
ناشناس۵۶۱۲۷۲۱۷:۰۴:۵۱ ۱۳۹۷/۷/۲
مردم کهنه و پارچه برای بچه هایشان استفاده کنند تا مسیولین همچنان بتوانند ژست مبارزه با استکبار را بگیرند در حالیکه فرزندان همان مسئولین در کشورهای اسکتباری هستند؟
ناشناس۵۶۱۴۱۳۱۹:۱۷:۲۷ ۱۳۹۷/۷/۲
مردم کهنه و پارچه برای بچه هایشان استفاده کنن بعلاوه اینکه مسئولین بهتری انتخاب کنن.
ناشناس۵۶۱۴۱۵۱۹:۱۹:۰۹ ۱۳۹۷/۷/۲
شما بهتره همون پوشک استفاده کنی 10 بسته هم اضافه بگیر شاید گرون شد. اگر در آینده هم قصد بچه دار شدن داری از الان به فکر اون هم باش.
ناشناس۵۶۱۳۸۸۱۹:۰۱:۳۰ ۱۳۹۷/۷/۲
ما انتخاب کردیم که جور دیگر "زندگی" کنیم!
yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

    2. باز هم در باغ سبز !

    3. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

    4. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

    5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

    6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

    7. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

    8. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

    9. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

    10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

    11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

    12. درد بیمار و ناز طبیبان !

    13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

    14. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

    15. یارانه‌ها واریز شد

    16. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

    17. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

    18. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

    19. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

    20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

    21. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

    22. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

    23. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

    24. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

    25. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

    آخرین عناوین