در جلسه ماهانه دیده‌بان مطرح شد؛ احمد توکلی خبرداد: دستور وزیر اقتصاد در مورد توقف واگذاری آلومینیوم المهدی/ پیگیری شکایت دیده‌بان شفافیت و عدالت در مورد پرداخت رشوه توتال به یک مقام سابق ایرانی

گروه اقتصادی الف،   3970928033 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت از دستور وزیر اقتصاد برای توقف واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی خبر داد و گفت: شکایت دیده‌بان در مورد پرداخت رشوه توتال به یک مقام سابق ایرانی را پیگیری خواهیم کرد و قرار است در این مورد دیداری با آقای اژه‌ای و منتظری داشته باشم. سابق ایرانی

احمد توکلی خبرداد: دستور وزیر اقتصاد در مورد توقف واگذاری آلومینیوم المهدی/ پیگیری شکایت دیده‌بان شفافیت و عدالت در مورد پرداخت رشوه توتال به یک مقام سابق ایرانی

به گزارش خبرنگار الف، پانزدهمین جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت و عدالت عصر روز گذشته (سه‌شنبه ۲۷ آذر ماه) در محل دیده‌بان و با موضوعات مرتبط با مفاسد اقتصادی و شفافیت برگزار و با حضور احمد توکلی برگزار شد.

احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در این جلسه، در مورد واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی و هرمزال اظهار کرد: اقدامات و کارمان در مرحله اول در مورد واگذاری این شرکت به نتیجه نرسیده بود تا اینکه قرارداد فسخ شود و چند ماه پیش شکایت جدیدی علیه آقای محمد علیمحمدی خریدار آلومینیوم المهدی و آقای علی‌اشرف عبدالله‌پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی سازی انجام شد و نشان دادیم به دلیل عدم رعایت مفاد، قرارداد مستحق فسخ است، البته  آقای پوری حسینی به دلیل عدم انجام وظایف خود که عنوان مجرمانه آن در شکایت آمده و آقای علیمحمدی مستحق تعقیب هستند.

وی افزود: آقای محمد علیمحمدی حتی اماناتی هم که از ایمیدرو نزد او بود، استفاده و حتی پولی هم که در حساب ایمیدرو بوده را هزینه کرده است و شکایت دیده‌بان شفافیت و عدالت به دلیل عدم اجرای قرارداد باعث فسخ آن شد، البته با خبر شدیم می‌خواهند در مدت زمان کوتاهی دوباره آلومینیوم المهدی را واگذار کنند؛ بعداز فسخ قرارداد، سازمان خصوصی سازی ۶ روز وقت تعیین کرد تا مشتری جدید برای خرید شرکت آلومینیوم المهدی بیاید (پیدا شود) که این موضوع را تخلف و خلاف می‌دانیم، زیرا با توجه به زمان تعیین شده دنبال این بودند تا از این طریق امتیاز دیگری به خریدار قبلی دهند.

توکلی با اشاره به نامه خود به فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، گفت: در این نامه اقدامات سازمان خصوصی سازی اشاره کردم و حتی تلفنی با آقای دژپسند صحبت کرده و وزیر اقتصاد دستور توقف واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی صادر کرد و امیدارویم این شرکت به دولت برگردد و سپس واگذاری آن با رعایت قوانین به اهلش سپرده شود.

رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت همچنین در مورد شکایت از شرکت توتال فرانسه بیان کرد: سال گذشته شکایتی در مورد پرونده پرداخت رشوه شرکت توتال طرح کردیم، زیرا آمریکا توتال را به دلیل پرداخت رشوه به یک مقام سابق ایرانی برای قرارداد نفتی و گازی (سال‌ ۱۳۷۶) محکوم کرد و آدرس آن مقام ایرانی دقیق و فقط آقای مهدی هاشمی بود، به همین دلیل شکایتی در این مورد نوشتیم که چرا به این پرونده رسیدگی نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: البته در سال جاری هم فرانسه شرکت توتال را به دلیل پرداخت رشوه محکوم کرد و ما هم در شکایت خود عنوان کردیم که چرا به این موضوع رسیدگی نمی‌شود، که البته قرار است دیداری هم با آقای محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه و هم آقای منتظری دادستان کل کشور داشته باشم و این موضوع را تا رسیدن به نتیجه  پیگیری خواهیم کرد.

بررسی ۶۵ گزارش در دیده‌بان

محسن جلواتی قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت هم در این جلسه گزارشی از اهم عملکرد دیده‌بان در یک ماه اخیر (آذر ماه ۱۳۹۷) ارائه کرد و گفت: در ماه گذشته ۶۵ گزارش به دیده‌بان ارسال شد که در کارگروه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت که یکی از موارد ارسال نامه‌ای به وزیر اقتصاد در مورد واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزال بود و تذکرات لازم داده شد تا از اشتباه مجدد در این موضوع جلوگیری شود.

وی از ایجاد کمیته‌ای تخصصی برای بررسی موضوع نظام مهندسی در دیده‌بان شفافیت و عدالت خبر داد و گفت: موضوع نظام مهندسی گردش مالی زیاد و امضاهای طلایی دارد که اتفاقاتی در حال رخ دادن است که نظارت را به صورت انحصاری برای عده‌ای خاص ایجاد کنند و به همین دلیل نامه‌ای در مورد مطالبات نظام مهندسی نوشته شد.

وی پیگیری اراضی ولنجک، ارسال نامه سوم از سوی دکتر توکلی برای روسای سه قوه در مورد بحران ارزی، بررسی تخلف توتال و ارسال نامه به دادستان کل کشور برای بررسی آن، پیگیری مدیران پروازی وزارت نفت و وزارت کار (شرکت شستا و تامین اجتماعی) در استان خوزستان، بررسی یارانه ۵۰۰ میلیونی یورویی برای دارو و حل مشکلات شرکت‌های دارویی، بررسی پرونده‌های قاچاق کالا و مکاتبه با دادستان تهران برای کمک دیده‌بان به روند بررسی این پرونده‌ها و پیگیری فرار گمرکی شرکت ال جی و سامسونگ را از اهم اقدامات دیده‌بان شفافیت و عدالت در یک ماه اخیر عنوان کرد.

راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان به کجا رسید؟

احمدپور، مدیر سامانه املاک و مستغلات (سامانه کد رهگیری) نیز در این جلسه با موضوع شفافیت در املاک و مستغلات گفت: در دولت نهم و دهم با توجه به افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن، دولت وقت مصوبه‌ای در جهت ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌ای برای مدیریت بازار مسکن تصویب کرد که این سامانه با نام املاک و مستغلات توسط وزارت بازرگانی وقت اجرایی شد که ماموریت زیادی داشت و فقط کنترل قیمت نبود و ساماندهی صنف مشاروان املاک، شفاف سازی قراردادها و شاخت خریدار و فروشنده  و راستی آزمایی اهداف دیگر آن بود.

وی افزود: مجلس در سال ۹۴ مصوبه‌ای تصویب کرد که براساس آن سامانه ملی املاک و اسکان کشور می‌بایست برای شناسایی خانه‌های خالی و شفاف سازی آن و اخذ مالیات از مسکن ایجاد شود، ولی هنوز سامانه ایجاد نشده است و تلاش کردیم، اما این اتفاق رخ نداد و به وقفه‌ای برای ایجاد آن افتاده که باید این سامانه توسط وزارت راه و شهرسازی ایجاد شود، ولی همچنان مسکوت مانده است.

احمدپور با اشاره به گذشته ۱۰ سال از راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات، بیان کرد: این سامانه باعث شفاف سازی مشاوران املاک شد و از فعالیت مشاوران غیرمجاز جلوگیری کرد، همچنین یکپارچه سازی اطلاعات و حتی ایجاد اشتغال را با آن شاهد بودیم اما سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از روز نخست موافقت نکرد با این سامانه همکاری کند و معتقد بودند مشاور املاک یا نباید وجود داشته باشد یا نباید قرارداد بنویسد و فقط وظیفه دارد ملک را به متقاضی خرید نشان دهد و حق خود را بگیرد برود و کنار رود.

مدیر سامانه املاک و مستغلات (سامانه کد رهگیری) تصریح کرد: مشاور املاک کار خود را انجام می‌هد و فقط پیش‌نویس قرارداد را می‌نویسد و فرایند این موضوع در سامانه املاک و مستغلات دیده شده بود و پس از ثبت پیش نویس، دفتر خانه به آن دستررسی داشت و ادامه کار را انجام می‌داد و کد رهیگیری را دفترخانه می‌گرفت؛ همچنین سامانه املاک و مستغلات توانست در حوزه امنیت هم به مردم و هم نهادهای امنیتی کمک کند و در بحث تروریسم، تکفیری‌ها و داعش خیلی کمک کرد و چه بسا گروهک‌ها با اطلاعات آن منحدم کردند، زیرا ۳۲ میلیون اطلاعات اشخاص را در این سامانه وجود دارد و روزانه ۵ الی ۶ هزار قرار داد در آن ثبت می‌شود که اگر از آن استفاده شود می‌توان روزانه ۲۰ الی ۳۰ هزار قرار داد را در آن ثبت کنیم.

وی گفت: همچنین سامانه رهگیری خودرو را تولید و ایجاد کردیم، ولی عملا با آن سلیقه‌ای برخورد و شاید شخصی به آن نگاه شد در حالی که ۲۰ هزار نفر نمایشگاه خودرویی دارای جواز کسب در آن ثبت نام کردند، ولی مصوبه دولت را ندارد، البته حتی آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مورد آن دستور دادند، ولی عملا در لایه‌های پایین‌تر و میانی مدیریت با مشکل مواجه شد و از آن استفاده نشد.

براساس این گزارش در پایان جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت و عدالت از «میلاد گودرزی» به دلیل پرداختن به موضوع قاچاق کالا و ارز با اهدا لوح یادبود تجلیل و تقدیر شد. وی اقدام به تولید ویدئوهایی با عنوان تلویزیون اینترنتی آوانت در مورد قاچاق کالا و فساد اقتصادی کرده بود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۸۳۰۶۴۰۸:۱۳:۴۸ ۱۳۹۷/۹/۲۸
وزیر مملکت دستور توقف واگذاری المهدی و هرمزال رو صادر کرده اونوقت در سایت خصوصی سازی همچنان در لیست فهرست آگهی دارایی و بنگاه های در حال عرضه اسمشون موجوده؟!!!!!!!!!
عتی۶۸۳۱۷۱۰۹:۳۲:۴۹ ۱۳۹۷/۹/۲۸
با تشکر از دیدهبان لطفا در باره قرارداد ارباس وبویینگ هم بررسی کنید
ناشناس۶۸۳۱۹۰۰۹:۴۴:۲۳ ۱۳۹۷/۹/۲۸
جناب اقای توکلی رئیس محترم هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت وعدالت درخصوص فروش سیلوی کرمانشاه به قیمت ناچیز (سه کندو سیلو با تمام تجهیزات در شهرکرمانشاه ،سنقروکنگاور به قیمت حدود 38میلیارد تومان) درخواست داریم صدای ما را به مسئولین برسانید در ضمن مراحل قانونی آن طی شده اما قیمت آن بسیار ناچیز است.
ناشناس۶۸۳۲۴۶۱۰:۱۰:۳۷ ۱۳۹۷/۹/۲۸
توکلی دمت گرم
ناشناس۶۸۳۸۰۶۱۴:۳۹:۵۳ ۱۳۹۷/۹/۲۸
شفافیت سیاسی هیچ ارزش ندارد .
ناشناس۶۸۳۲۹۹۱۰:۴۶:۵۵ ۱۳۹۷/۹/۲۸
خوبه هر روز میگن چرا واگذار نمیکنید وقتی هم واگذاری انجام میشه تمام تلاش اقای توکلی و همکاران جهت فسخ قرارداد.. باید در واگذاریها به بها توجه نشود به نتیجه توجه شود مثلا چنانچه تا ده سال کارگران اخراج شوند یا کار تعطیل شود قرار داد خود به خود فسخ میشود حالا اگر کارخانه را به قیمت هزار تومان هم فروخته‌اند به نفع مملکت است نه اینکه آنقدر گران بفروشند که طرف نیامده ورشکست شود
ناشناس۶۸۳۶۹۵۱۳:۴۷:۰۸ ۱۳۹۷/۹/۲۸
حرکت مثبتی است البته اگر مافیا اجازه کار بدهد
محمد۶۸۳۷۰۰۱۳:۴۸:۴۰ ۱۳۹۷/۹/۲۸
نمی خواهم بد فکر کنم ولی به نظر دوستان ایا حضور اقای جهانگیری و اقای لاریجانی در بندرعباس ظرف این دوهفته که کارخانه در حال نقل و انتقال است منطقی می باشد
yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. «کیا» جان روحت شاد !

  2. تردید یا قاطعیت؟! یک قانون و هزار حرف

  3. چهارنعل رفتن اسب تورم !

  4. تیر خوردن که چیزی نیست، تکه تکه هم شده اند! اما...

  5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

  6. توصیه‌های زیباکلام به پزشکیان/ تصور مردم از فساد مسئولان به روایت باهنر/ بانکی‌پور: فروکنندگان پونز، منتقد قانون حجاب شده‌اند!

  7. فواد ایزدی: سختگیری حجاب نشود، جوانان جلوی تیر نمی‌روند!

  8. وصله پینه کردن تا کی؟!

  9. واشنگتن پست: رفتار امریکا و اسرائیل ایران را به سمت سلاح هسته ای سوق می دهد

  10.  معامله بزرگ بر سر سوریه

  11. اظهارات بهزاد نبوی درباره مسئله مذاکره / روایت انفعال روحانی/ گلایه از گلایه‌های رئیس‌جمهور

  12. سرخوشی ترک‌ها در سوریه

  13. دیگ جوشان و گربه دست آموز!

  14. تخریب قبور شهدای مدافع حرم در جنب حرم حضرت زینب(س)

  15. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

  16. رهبر انقلاب: ریاکاری روش همیشگی استعمارگران و سرمایه‌داران غربی است

  17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

  18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

  19. اسد در سوریه؛ نه دولت_ ملت سازی، نه رفاه!

  20. پزشکیان: اختلافات را کنار بگذاریم/«ما می‌توانیم» مملکت را درست کنیم

  21. میرسلیم از FATF و قانون حجاب می‌گوید/ یک توصیه برای بوسیدن دست پزشکیان!/ ارسال پیام‌های مرموز از تهران به آمریکا

  22. فرزین: گروهی تلاش می کنند با پخش شایعه دل مردم را خالی کنند

  23. عضو هیات رئیسه مجلس توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب را تایید کرد

  24. چرا درباره تحریر‌الشام باید نگران بود؟

  25. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مشکلات اقتصادی مردم سوریه، انگیزه‌های آنان را برای نبرد تضعیف کرد/ آقای «همتی» چه‌ دستاوردی جز گرانی داشته؟!

آخرین عناوین