فارس نوشت: ماجرا از یک قتل پر سر و صدا و حاشیهدار آغاز شد، قتل میترا استاد توسط همسرش محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران که باعث شد هم طیفیهای نجفی برای کاستن از جرم او، بلندگوهای تبلیغاتی خود را روشن کرده و اتهام پرستو بودن مرحومه «استاد» را در سطح وسیعی توزیع کنند.
این موضوع که توسط فعالان اصلاحطلب در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی مطرح میشد، به سرعت بعنوان خط تخریبی بر علیه «میترا استاد» و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور و البته برای تبرئه محمدعلی نجفی در دستور کار قرار گرفت و حتی برخی از اصلاحطلبان علاوه بر اینکه صراحتا «استاد» را به پرستو بودن متهم کردند، مدعی ارتباط نزدیک او با یکی از دستگاههای اطلاعاتی کشور برای تحت فشار قرار دادن نجفی نیز شدند.
فضاسازی اصلاحطلبان تا جایی پیش رفت که حتی وزرات اطلاعات را نیز مجبور به واکنش کرد و دستیار ویژه وزیر اطلاعات پیرامون این موضوع اعلام کرد: همسر دوم محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران هیچگونه ارتباط و همکاری با وزارت اطلاعات نداشته است.
دستیار ویژه وزیر اطلاعات البته هشداری به شایعه سازان نیز داد و تاکید کرد که پخش این گونه ادعاهای کذب موجب تشویش افکار عمومی و قابل پیگیری قضائی است.
**هجمه به دستگاههای امنیتی هدف اول اصلاحطلبان
از سویی این سناریو آنچنان بی مبنا به نظر رسید که حتی واکنش برخی از نظریهپردازان اصلاحطلب را نیز در پی داشت تا آنجا که عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب طی یادداشتی که در روزهای گذشته منتشر کرد، با اشاره به سناریوی پرستو سازی در ماجرای قتل میترا استاد، توسط محمّدعلی نجفی نوشت: «متأسفانه این رفتار غیراخلاقی و ناجوانمردانهای است که حتی توهین به شعور و فهم آقای نجفی هم هست. این برداشت، محصول نگاه سیاسی است».
عبدی در ادامه یادداشت خود تاکید کرده است: این برداشت در درجه اول هدفش لکهدار کردن دستگاههای اطلاعاتی است ولی پیش از آن یک زن را متهم کرده که عملی به غایت غیراخلاقی است.
پرده برداری از هدف درجه یک اصلاحطلبان در ماجرای قتل «میترا استاد» توسط عبدی به خوبی مشخص کرد که خط تخریب دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور کماکان بعنوان یک اولویت توسط این طیف سیاسی دنبال میشود.
**پرستو در ایران؛ واقعیت یا خط تخریب؟
اما شبههای که توسط اصلاحطلبان در خصوص فعالیت دستگاههای اطلاعاتی کشور وارد شد، این سوال را در اذهان ایجاد میکند که آیا پدیده «تله جنسی» یا آنگونه که در ادبیات سیاسی ایران مشهور شده است، «پرستو» در دستگاه اطلاعات و امنیت کشور وجود دارد؟
یک کارشناس مسائل فقه اطلاعاتی که فارس امکان انتشار نامش را نداشت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در پاسخ به سوالی پیرامون امکان استفاده ابزاری از زنان در دستگاههای اطلاعاتی، گفت: استفاده ابزاری از زنان در سوژههای مدنظر دستگاههای اطلاعاتی که در ادبیات سیاسی به «پرستو» شهرت یافته است، روشی صهیونیستی است که دستگاههای اطلاعاتی صهیونیستی و استکباری مانند موساد و سیا در بهرهبرداری از آن پیشتاز هستند.
وی افزود: موارد بسیاری در خصوص استفاده ابزاری این دستگاهها از زنان برای جاسوسی و یا اجرای طرحهای مدنظرشان برای ضربه زدن به فرد یا جریانی در طول تاریخ وجود دارد.
**ممنوعیت استفاده از روشهای غیراخلاقی در دستگاههای اطلاعاتی کشور
این کارشناس مسائل فقه اطلاعاتی در پاسخ به این سوال که آیا این روش در دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشورمان نیز استفاده میشود؟ خاطرنشان کرد: نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای اجرای ماموریتهای خود متکی به مبانی فقهی هستند که از آن بعنوان «فقه الامن» یاد میشود و بر اساس فقه اطلاعاتی شیعه و مکتب امنیتی جمهوری اسلامی که برخاسته از اسلام ناب است، استفاده از روشهای غیراخلاقی به منظور پیشبرد اهداف مجاز نیست.
وی ادامه داد: استفاده از چنین روشهایی ریشه در تفکرات ماکیاولیستی و گفتمان «هدف وسیله را توجیه میکند» دارد؛ درحالی که در اسلام به طور کامل این تفکر رد شده است، کما اینکه شهید مطهری نیز در رد این تفکر، اثبات میکنند که هدف مقدس هم نمیتواند توجیهگر ابزار نامقدس باشد و ما همانطور که باید هدفمان مقدس باشد، وسایلی که برای این هدف استخدام میکنیم نیز باید مقدس باشد.
این کارشناس مسائل فقه اطلاعاتی با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران، «اسلاممحور» است، تاکید کرد: اصول اسلامی و اخلاقی، مرکزیت این مکتب را تشکل میدهد و در نتیجه مراجع اطلاعاتی و امنیتی نیز از این تفکر پیروی میکنند.