به گزارش طبنا از مدیکالاکسپرس، دستگاه کمکی بطن چپ (LVAD)، نوعی پمپ قلب مصنوعی است و به طور موقت برای آن دسته از بیمارانی استفاده میشود که دچار نارسایی قلب و منتظر اهدای قلب هستند. اکنون محققان بریتانیایی، پمپ قلب مصنوعی جدیدی ساختهاند که برخلاف پمپ فعلی، کوچکتر و برای پیوند مناسبتر است.
ویژگی اصلی این دستگاه این است که برای قرار دادن آن در بدن به جراحی سنگینی نیاز ندارد و تنها با برشی کوچک در حد «جاکلیدی» روی دیواره قفسه سینه میتوان آن را در بدن کار گذاشت.
مزیت دیگر پمپ جدید این است که لازم نیست آن درون قلب قرار بگیرد و به همین دلیل از خطر عفونت و ایجاد لخته خون کاسته میشود. این فناوری میتواند بیماران قلبی سراسر دنیا را نجات دهد و کیفیت زندگی آنها را بالا ببرد.
اگر کسی دچار حمله قلبی شدیدی شود و وضعیت جسمانی او به دلیل از کار افتادن پمپاژ قلب رو به وخامت بگذارد، نمیتواند بیهوشی و جراحی قلب باز را تحمل کند و احتمال مرگ او بسیار زیاد خواهد بود. در اینگونه مواقع به ابزاری نیاز است که از راه پوست به او متصل شده و وضعیت قلب او را کنترل کند. از این نوع ابزارها معمولا در مراکز مراقبت از بیماران مبتلا به حملات قلبی وجود دارد و در مواقع ضروری از آنها استفاده میشود.این ابزارها با باتری کار میکنند و هر چه اندازه آنها کوچکتر باشد، مصرف باتری آن هم کمتر میشود. در عین حال وزن دستگاه و باتریهای آن هم کم میشود و به راحتی روی پوست قرار میگیرند.
جالب اینحاست که دستگاه کمکی بطن چپ جدید به وسیله دو محقق از علوم پزشکی و سازمان فضایی ساخته شده است. در واقع فرود پرسهزن روی مریخ، کار بسیار سختی است و این سختی به اندازه قرار دادن ابزاری درون قلب است. بنابراین تولید ابزار فشردهای که بتواند در محیطهای سخت و مشکل به خوبی کار کند، ضروری به نظر میآمد.
این محققان قصد دارند دستگاه جدید خود را تا دو سال و نیم دیگر در انسان آزمایش کنند و در صورت موفقیت، برای کمک به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در اختیار جامعه پزشکی قرار دهند.