به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، یافتههای دو پژوهش که روز سهشنبه در نشریه پزشکی «لنست» منتشر شد، حاکی است که سرطان جای بیماریهای قلب و عروق را گرفته و اصلیترین علت اصلی مرگومیر در کشورهای ثروتمند به شمار میآید.
بنا بر این پژوهشها، در صورتی که این روند ادامه پیدا کند سرطان طی دهههای آینده بزرگترین قاتل در جهان خواهد شد.
بیماریهای قلب و قرون همچنان اصلیترین عامل مرگ و میر میانسالان به شمار میآید اما در کشورهای ثروتمند این مساله تغییر کرده و سرطان جای بیماریهای قلبی را گرفته است. در حال حاضر، سرطان دو برابر بیماریهای قلبی باعث مرگ و میر بزرگسالان در کشورهای ثروتمند میشود.
«ژیل داگنه» استاد دانشگاه «لاوال» در ایالت کبک کانادا گفت: تحقیقات ما نشان میدهد که سرطان در سال ۲۰۱۷ دومین بیماری مرگبار در دنیا بوده و ۲۶ درصد از مرگ و میر بزرگسالان بر اثر آن بوده است.
وی افزود: درحالی که آمار مرگ بر اثر بیماریهای قلبی رو به کاهش است احتمال میرود که سرطان طی دهههای آینده به عامل اصلی مرگ و میر تبدیل شود.
داروهای کاهش کلسترول و کنترل فشار خون در کشورهای ثروتمند باعث شده تا آمار مرگ بزرگسالان بر اثر بیماریهای قلبی کاهش پیدا کند. اما آمار مرگ ناشی از بیماریهای قلب و عروق در کشورهای کمدرآمد به دلیل کیفیت پایین خدمات بهداشتی همچنان بالاست.
کشورهایی که در این دو پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتهاند عبارتند از آرژانتین، بنگلادش، برزیل، کانادا، شیلی، چین، کلمبیا، هند، ایران، مالزی، پاکستان، فلسطین، فیلیپین، لهستان، عربستان، آفریقای جنوبی، سوئد، تانزانیا، ترکیه، امارات متحده عربی و زیمبابوه.