بمناسبت  ۱۹.۹.۹۹ چهلمین سالگشت تاسیس شورا  چهارپاره ( شورای/ عالی/ انقلاب/ فرهنگی) و چهارگروه "ضدشورا" 

دکتر حسن رحیم پور ازغدی گروه فرهنگی الف،   3990922086 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
 چهارپاره ( شورای/ عالی/ انقلاب/ فرهنگی) و چهارگروه "ضدشورا" 

این نوشتار ، در چهلمین سالگرد تاسیس "شورای عالی انقلاب فرهنگی" ( ۱۹.۹.۹۹ ) بفرمان امام خمینی ، پرده از مخالفان پنهان وآشکار قیود ( شورا)، ( عالی) ،( انقلاب)و( فرهنگی) در داخل وخارج حاکمیت و علت سنگ اندازی ها در برابر پروژه تداوم وتعمیق ارزشهای فرهنگی انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب  برداشته و راه برونرفت  را  به بحث گذارده است:

۱. "شورای عالی انقلاب فرهنگی" ، چهار مانع در درون وبیرون حاکمیت داشته است:

یک) خلط "شوری" با گروه مشاوران 

دو) جایگزینی تدریجی "شورای عادی" بجای "شورای عالی" 

سه ) نگاه لائیک به مسئولیت "دولت" در فرهنگ وآموزش

چهار)  رویکردغیرفرهنگی به "انقلاب" و رویکرد غیرانقلابی به "فرهنگ"

 

یک)  خلط "شورا" با گروه مشاوران :

آنانکه این شورا را "شوری" نمی‌خواهند، نگاهشان به اعضای شورا گرچه همچون سران قوا منصوب رهبری درشورا هستند ، همچون نگاه به اعضای "هیئت دولت" است، به آنان چون کارگزار خود دستور می دهند و از آنان اطاعت می طلبند، اعضای شورا را مشاور یدکی خود، بدون حق نقد و استیضاح دانسته، برای خود، حق وتوی مصوبات، تعریف کرده و  اگر میل نکنند، مصوبات شورا را امضا یا ابلاغ نمیکنند .مواجهه ای تشریفاتی و بدون پاسخگویی بدان حد که بخود اجازه دهند در ملی ترین سیاست های فرهنگی ، به اراده شخصی یا سلیقه جناحی وگاه حتی ازسر انفعال محض دربرابر  تحمیل بیگانگان بدون تصویب یا حتی طرح درشورا و گاه بدون اطلاع رسانی به نهادهای قانونی، بی سروصدا پروژه ای کشوری را به اجرا گذارده ، بودجه بیت المال ،خرج اجرای فرمان دیگران کرده و قانون را دور زنند، مواردی چون ۲۰۳۰ و بعضی دیگر از کنوانسیون های تحمیلی آمریکا و اروپا


دو) تبدیل تدریجی "شورای عالی" به "شورای عادی":

 آنانکه تفاوت "شورای عالی" را با  "شورای غیرعالی" نمیدانند یا مصلحت است که ندانند، این عالی ترین "شورای فرا قوه" در سیاستگزاری علمی وفرهنگی کشور را درعرض شوراهای عادی تحت فرمان قوا،  نشانده و گمان یا تظاهر می‌کنند که حضور سران سه قوه و همه نهادهای علمی و آموزشی و فرهنگی و رسانه‌ای کشور در این شورا  از باب "دید و بازدید" است و سران سه قوه و سایر مدیران و شوراهای پایین تر درحوزه‌های فرهنگی و علمی، همه از پاسخگویی معافند. گردنهای کلفت آموخته اند که چگونه باصدای کلفت ، مدیریت کنند،  بدون عذاب وجدان ، خود را ببخشند و بدون ترس از پیگرد قانون ، تصمیم ها را بگیرند. میدانند که در ایران ، سیستم نظارت ، دنبال دردسر نمی گردد، خجالتی و اهل تعارف است ، "آمد نیامد" دارد و دربرابر ارباب قدرت ، جامیزند. دیدید چگونه دراین سالها دزدی واختلاسها به هزارمیلیارد رسید و رسیدگی نمیشد. ضعیفان عرصه فرهنگ واقتصاد، البته وضع دیگری دارند و اگر صدی صد، قانونمند نباشند قاطعانه وعادلانه مجازات خواهندشد!


 سه ) نگاه  غیر دینی به  "مسئولیت دولت" در فرهنگ و آموزش :

 آنانکه حتی با لفظ "انقلاب فرهنگی"، مشکل دارند ، "شورای عالی انقلاب فرهنگی" را با "شورای عالی فرهنگی" در سایر کشورها اشتباه گرفته‌ و کلمه "انقلاب" را در این میان، زائد، تشریفاتی و محصول جوزدگی دهه ۶۰ دانسته  و معتقدند فرهنگ ،مقوله ای اصولا غیر انقلابی است و جایی برای انقلاب و رویکرد انقلابی در "فرهنگ" نیست، نه "ارزش" های انقلابی و توحیدی و نه "روش" های انقلابی و کارآمد ، هیچ نسبت فامیلی با فرهنگ ندارند.  پچ پچ هایی هم شد که کلمه "انقلاب"، کم کم باید از عنوان شورا، حذف و به یک "شورای عالی فرهنگی" ازنوع عادی با رویکردی بی ربط با انقلاب اسلامی و صرفاً در حد یک دبیرخانه برای هماهنگی های روتین تبدیل شود. این جماعت در دولتهای گوناگون در این ۴۰ سال، انقلاب را مقوله ای اورژانسی و اضطراری و بنابراین،  مقطعی، دفاعی و دفعی می دانند نه یک  فرهنگ فراگیر و پروژه ای ملی و تاریخی ( بلکه فراملی وفراتاریخی ) در جهت برداشتن گام دوم تمدن سازی.


 چهار) عدول از "انقلاب فرهنگی"  به "فرهنگ غیر انقلابی" و انقلاب غیر فرهنگی":

 آنان که نه تنها انقلاب فرهنگی و فرهنگ انقلابی را بلکه اساساً جنس "فرهنگ" را امری بی‌ربط با حکومت و حکومت را عاری از هر گونه مسئولیت نسبت به شعور اجتماعی و فرهنگ عمومی وخرده فرهنگها در سبک زندگی اجتماعی میدانند ،گرایش لائیک دارند و صدایش را فعلا درنمیاورند، "لائیسیته" را با "مسلمانی" در یک ماهیتابه، بمقدارکافی حرارت داده وترکیب کرده اند، فرهنگ را "کالایی اقتصادی" و صرفاً تابع "قانون عرضه و تقاضا" می دانند که باید چون سایر بازیچگان ، وارد بازی بازیگران حرفه ای شود. "دولت بی مسئولیت و بلاتکلیف" را با پوشش شعار "دولت بی طرف" ، تئوریزه میکنند و عملاً حتی بیطرف نیستند و بودجه بیت‌المال را به جای گسترش فرهنگ اسلامی و ملی ، حتی مصرف کارگزاران داخلی غربیان یافرهنگ‌نمایی جناحی و حتی تبلیغ شخصی می‌کنند.  چه بایدکرد که کاسبان فرهنگ ، وقتی کاتولیک تر از "پاپ" ولیبرال تر از "لاک" شدند که حتی دولتهای قبله غربی نیز علیرغم این شعار "عوام رنگ کن" ، بی کم وکاست درخدمت فرهنگ "سرمایه داری" و کارگزار "ایدئولوژی لیبرال" و حتی مفتش لامذهبی وبی اخلاقی شده و درهیچ قلمرویی، بی طرف نیستند.

 تا اینجا عنوان چهار کلمه ای "شورای عالی انقلاب فرهنگی" با چهار دسته مانع تراش در بیرون و درون حاکمیت مواجه است که از اثرگذاری  شورا باصفت "عالی" ، "انقلابی" و "فرهنگی"  به اشکال گوناگون تا توانسته اندجلوگیری کرده اند .

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۲۹۹۲۷۱۵:۵۱:۳۰ ۱۳۹۹/۹/۲۲
ایشون از کجا و در چه رشته ای دکترا گرفتند؟
ناشناس۱۷۳۰۲۱۷۱۹:۱۹:۲۳ ۱۳۹۹/۹/۲۲
جناب پور ازغدی از حسن و اسحاق ملولیم از نظر فلسفی و تاریخی چه کنیم که خدا را خوش آید
ناشناس۱۷۲۹۹۶۰۱۶:۱۱:۵۱ ۱۳۹۹/۹/۲۲
لطفاً بفرمایید شورای عالی انقلاب فرهنگی در کجای قانون اساسی پیش بینی شده است و چرا بر وزارت علوم که وزیر آن منتخب غیرمستقیم ملت و دولت و مجلس است احاطه و اشراف دارد؟
ناشناس۱۷۲۹۹۶۷۱۶:۱۴:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۲
و در نحوه مجوز دادن ها از فیلم و کنسرت های غیر اخلاقی و شرعی بگیر تا...!
سعید۱۷۲۹۹۹۷۱۶:۳۶:۳۱ ۱۳۹۹/۹/۲۲
دکتر رحیم پور باید بهتون بگیم که نظریه های شما بسیار ضعیفه و هیچ کدوم در این دهه ها دردی از کشور دوا نکرده. به نظرم وقتشه تو تفکراتتون تجدید نظر کنید. چیزی که ما دیدیم و میبینیم چیزی جز سردرگمی چه در تئوری و چه در عمل نبوده. با آزمون و خطا کار جلو نخواهد رفت. هیچ کدام و ایده های شما تا اینجای تاریخ جواب نداده. چرا آنها را مستند و کاربردی میدانید؟
مهدی ام جی۱۷۳۰۲۷۲۱۹:۵۵:۱۷ ۱۳۹۹/۹/۲۲
یه جوری صحبت میکنی که انگار رحیم پور 40 ساله رئیس جمهور هست. دوستان دیگه که بر مسند کار بودند تئوریهاشون زهوار در رفته و جواب منفی پس داده هست نه ایده ایشان. چوب رو از اونها خوردید ناله اش رو سر ایشان خالی میکنید؟!!
حسن۱۷۳۰۱۵۱۱۸:۲۷:۱۹ ۱۳۹۹/۹/۲۲
تعطیلی این شورا و شوراهای مشابه و تخصیص بودجه آن به مشکلات واقعی مردم خواسته مردم است.
محمدی۱۷۳۰۲۱۴۱۹:۱۶:۱۸ ۱۳۹۹/۹/۲۲
هیچ نهادی بالاتر از مجلس نیست و هیچ نهادی به جز مجلس حق قانونگذاری ندارد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. قبل از مهاجرت، بعد از مهاجرت!

  2. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  3. حقوق خبرنگار جنجالی صدا و سیما چقدر است؟/ پاسخ «یوسف سلامی» به میزان درآمد ماهیانه خود

  4. «عبدالحمید» تازه از کما بیدار شده/ مواضعش تلفیقی از بی‌خردی و بی‌سوادی است/ او هیچ‌چیز نمی‌داند

  5. چرا این همه بد اخلاقی؟

  6. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  10. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  11. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  12. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  13. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  14. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  15. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  16. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  17. تنوری که هنوز سرد است...

  18. ایثارگران را بدنام نکنید !

  19. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  20. تأملي در راهبرد ائتلاف از شاهزاده تا تاجزاده !

  21. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  22. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  23. آیا این دو زن در آمریکا زلزله به پا می کنند؟

  24. دو چالش بزرگ در حکمرانی ها

  25. نگرانی شبکه اماراتی از دیپلماسی پهپادی ایران/ اختیار چهار پایتخت عربی، در دست تهران است!

آخرین عناوین