چرا عربستان نگران دوره بایدن است؟

گروه جهان الف،   3990925048 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

دوره بعد از خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید و ورود جو بایدن به دولت جدید آمریکا شرایط پیچیده‌ای را برای عربستان رقم زده که مجبور است برای رهایی از آن به اقدامات ناگهانی دست بزند.

چرا عربستان نگران دوره بایدن است؟

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری العهد، هم‌زمان با اظهارات «ران درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در ایالات متحده مبنی بر اینکه اسرائیل مشکلی با فروش جنگنده های اف ۳۵ آمریکا به امارات متحده عربی ندارد به عنوان تلاشی در راستای برطرف کردن تردیدهای اعضای کنگره در این معامله در کنار اقدام آمریکا برای تحقق آشتی عربی و پایان دادن به بحران خلیج فارس به نظر می رسد که اختلافات میان عربستان سعودی و امارات یکی پس از دیگری خود را نشان می دهد.

العهد نوشت: می توان گفت که صحنه جدید خلیج فارس تبدیل به میدان رقابت برای انتخاب پلیس  منطقه خلیج فارس شده که می تواند تا درگیری بر سر رهبری «خاورمیانه جدید» گسترش یابد که در آن هم پیمانان آمریکا مانند امارات که با عجله خود را به آغوش صهیونیستها انداخت یا عربستان سعودی که از خلال اظهارات نمایشی ترکی فیصل، مقام سابق دستگاه اطلاعاتی این کشور علیه رژیم صهیونیستی در تلاش برای هموار کردن مسیر عادی سازی با اسرائیل است، با یکدیگر رقابت می کنند.

به گزارش العهد آنچه که در این شرایط مسلم نظر می رسد عصبانیت عربستان از لقبی است که «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا به «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی به عنوان رهبر خاورمیانه جدید داده است. این خشم سعودی‌ها در میان آینده مبهم «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور و شرایط بحرانی وی پس از شکست ترامپ و پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و نیز ناکامی مطلق در جنگ یمن با نگرانی‌های ولیعهد جوان در مسیر رسیدن به تاج و تخت پادشاهی به شرایط آشفته سعودی‌ها در آستانه خروج ترامپ از کاخ سفید دامن می زند.

در ادامه گزارش العهد آمده است: اما آنچه که منجر به بحرانی تر شدن اوضاع عربستان شده اصرار بر دشمنی استراتژیک با ایران و محور مقاومت است که منجر شده ریاض به ناچار دست یاری به سوی محور آمریکایی –صهیونیستی دراز کند.  اما با توجه به اینکه پیش از عربستان، امارات به ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی پیوسته سعودی ها باید در قالب کشور درجه دوم به سمت صهیونیست ها بروند که این امر با آرزوهای عربستان در رهبری خاورمیانه جدید سازگار نیست.

به نوشته العهد تحولات اخیر خاورمیانه از جمله آغاز روند آشتی عربی و تلاش برای پایان دادن به محاصره قطر را می توان در چند بود بررسی قرار داد:

-این اقدامات و تحولات اخیر منطقه به ویژه موضوع آشتی عربی و پایان دادن به محاصره قطر در راستای تلاش های ترامپ برای کسب یک دستاورد پیش از خروج از کاخ سفید و همچنین آغاز زودهنگام کارزار بازگشت به ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ است.

- هم‌زمان با مخالفت گسترده اعضای کنگره در توافق تسلیحاتی برای فروش جنگنده های اف ۳۵ به امارات کریس مورفی ،سناتور دموکرات این کشور که از نزدیکان جوبایدن  به شمار می رود اعلام کرد که امارات در گذشته در بسیاری از موارد شرایط مربوط به استفاده از سلاح ها را نقض کرده و این سلاح ها را در جنگهای لیبی و یمن استفاده کرده است. وی همچنین گفت که من از عادی سازی روابط میان اسرائیل و امارات متحده عربی حمایت می کنم؛ اما هیچ چیز در این توافقنامه ما را ملزم نمی‌کند که تسلیحات خود را به خاورمیانه سرازیر کنیم. این امر نشان می دهد کسانی که به دنبال امضای این توافق تسلیحاتی میان آمریکا و امارات هستند قصد دارند بایدن را به تبعیت از سیاست های دونالد ترامپ در خاورمیانه مجبور کنند.

 -همه شاخص ها حاکی از آن است که بایدن روزهای ابتدایی دوران حکومت خود  را صرف رسیدگی به مسائل و سیاست داخلی آمریکا خواهد کرد و دیپلماسی خاورمیانه در اولویت برنامه‌های بایدن نیست.

پایگاه خبری العهد افزود:  فارین پالیسی در سال ۲۰۱۷ گزارشی از موسسه کارنگی منتشر کرد مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها می‌خواهند در سراسر جهان مداخله کنند اما نه به هر قیمتی. در این گزارش آمده که در دوره پسا ترامپ اولویت آمریکایی‌ها رسیدگی به مسائلی چون مقابله با اپیدمی کرونا ،امنیت الکترونیکی ،محافظت از زنجیره های مهم، حمایت از تحقیقات و توسعه و نوآوری، توسعه نیروی کار و راه هایی برای فراهم آوردن فرصت های بهتر از طریق گسترش اینترنت پر سرعت برای آموزش و تجارت  است. این رویکرد جدید آمریکایی‌ها نیاز به شکستن مرزهایی دارد که مدت هاست سیاست های این کشور را اشغال کرده است.

طبق اطلاعات العهد، اما دوره بایدن برای خاورمیانه دوره متفاوتی است. در حالیکه محور مقاومت با تثبیت اصول خود مسیر و محورهایش را مشخص کرده ، متحدان ترامپ و صهیونیست ها در اردوگاه مقابل در حالیکه بسیاری از کارت ها و اعتبار خود را از دست داده‌اند وارد یک درگیری اجتناب ناپذیر در ائتلاف خود شدند که شرایط آنها را در دوره پسا ترامپ دشوارتر می‌کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۳۴۳۷۴۱۲:۱۹:۴۸ ۱۳۹۹/۹/۲۵
اتفاقا شماها بيشتر از عربستان نگرانيد
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  2. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  3. بزک کردن تروریست ها !

  4. دستگاه دیپلماسی بخواند/ پروژه محاصره ژئوپلیتیکی و زنگ خطر حذف ایران از معادلات منطقه‌ای

  5. کشف اجساد شکنجه شده در دمشق

  6. انتقاد از تخریب جلیلی و رویکرد سخنگوی دولت/ هشدارهای پیاپی به پزشکیان/ سقوط اسد از منظر باهنر

  7. هشدار دادستانی کشور به افرادی که موجبات ترس مردم را فراهم می‌آورند

  8. حقوق کارمندان در سال آینده ۲۰ درصد افزایش می‌یابد   

  9. حمید فرخ نژاد: مخاطبام و درآمدم از دست رفت، تو ایران شاهانه زندگی میکردم

  10. واکنش الجولانی به حملات اسرائیل: سوریه وارد جنگ جدید نخواهد شد

  11. عراقچی: بسیج فوری کشورهای منطقه برای توقف تجاوز اسرائیل و تخریب سوریه ضروری است

  12. سفیر ایران در سوریه: ۴۲ میلیون دلار پول برای چه باید در سفارت باشد/ یک دلار هم در سفارت نیست

  13. کارت‌های سوخت جمع آوری می‌شود / شیوه جدید سهمیه بندی بنزین اعلام شد  

  14. اولین واکنش جولانی به تجاوز گسترده رژیم صهیونیستی به سوریه

  15. واکنش فرمانده اسبق نیروی قدس سپاه به تحولات سوریه

  16. عربستان رسما میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ شد  

  17. مخالفت شدید نماینده مجلس با واردات خودرو کار کرده

  18. نتانیاهو: به جنگ علیه «محور ایرانی در منطقه» ادامه می‌دهیم

  19. اولین واکنش ظریف به سقوط بشار اسد

  20. پزشکیان: رخدادهای فعلی منطقه گواه سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از اختلاف کشورهای اسلامی است

  21. توضیح صدا و سیما درباره دلیل عدم پخش زنده سخنان رهبری

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  5. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

  6. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  7. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  8. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  9. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  10. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

  11. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  12. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  13. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  14. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

  15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

  16. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  17. بزک کردن تروریست ها !

  18. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  19. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  20. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  21. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  22. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  23. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

  24. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

  25. بشار اسد از سوریه خارج شد؟!  

آخرین عناوین