حجت‌اله صیدی در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران خبر داد: طرح «طراوت» بانک صادرات ایران در ایستگاه صنعت نشر

اقتصادی،   3991029116

​مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: بستر مناسب برای خریداران کتاب اولین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بر روی اپلیکیشن‌ها و درگاه‌ها توسط بانک صادرات ایران فراهم شده و خدمت به جامعه فرهنگی برای بانک صادرات ایران افتخار بزرگی است. با استفاده از طرح طراوت کل تامین مالی صنعت نشر را تحت پوشش قرار خواهیم داد. این کار در طول سال نیز جریان داشته و بخشی از صنعت نشر را تاکنون تامین مالی کرده‌ایم.

طرح «طراوت» بانک صادرات ایران در ایستگاه صنعت نشر

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، حجت‌اله صیدی در نشست خبری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رمضان‌علی سبحانی‌فر، مدیرعامل شرکت پست، رئیس اتحادیه ناشران استان تهران، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: نمایشگاه مجازی کتاب در شرایطی برگزار می‌شود که امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی به دلیل شیوع ویروس کرونا، فراهم نبود و با وجود این موانع، تلاش می‌کنیم تا چراغ فرهنگ کتاب و کتابخوانی را روشن‌تر نگاه داریم.

صیدی افزود: همکاری بانک صادرات ایران با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همکاری دیرینه‌ای است و تلاش شده تا با بسترسازی خرید اینترنتی کتاب در این نمایشگاه، شرایط مناسب را برای خدمت به دانشجویان، طلاب، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و اهل قلم فراهم کنیم.

وی در خصوص تسهیلات و حمایت‌های بانک صادرات ایران در قالب تفاهم‌نامه همکاری امضاء شده در این نشست اظهار کرد: همکاری بانک صادرات ایران در نمایشگاه‌های پیشین با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سابقه دارد. اما برای همکاری در قالب این نمایشگاه به طور ویژه با دو شیوه تسهیل امور نقل و انتقال وجه  و دریافت پول توسط ناشران و همچنین پرداخت یارانه به دانشجویان، طلاب، اعضای هیئت‌علمی و اهل قلم انجام می‌شود.



مدیر عامل بانک صادرات ایران ابراز کرد: بانک صادرات ایران پس از ارسال و اطمینان از تحویل مرسوله، فرآیند خرید اینترنتی را تکمیل خواهد کرد.
وی همچنین در خصوص استفاده از طرح «طراوت» بانک صادرات ایران در حمایت از حوزه کتاب گفت: طرح طراوت به عنوان طرح اعتباری رونق تولید از تقاضای کل تا مواد اولیه را در این صنعت پوشش خواهد داد. در واقع اعتبار از سمت خریدار کتاب تا کسانی‌ را که در حوزه تامین کاغذ، ناشرین، نویسندگان، چاپ فعالیت می‌کنند و نیز سایر دست‌اندرکاران نشر و توزیع کتاب در قالب طرح طراوت بانک صادرات ایران پوشش خواهد داد.

صیدی در خصوص تداوم همکاری بانک صادرات ایران در حوزه کتاب نیز اظهار کرد: این رویداد فرهنگی طبعاً موجب شور و نشاط در جامعه خواهد شد. بانک صادرات ایران وظیفه خود می‌داند به برگزاری هر چه بهتر این نمایشگاه کمک کند. در این جهت، درگاه‌ و اپلیکیشن ایجاد شده دریافت و پرداخت وجه را تسهیل خواهد کرد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان اینکه این بانک در کنار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تخصیص یارانه خرید کتاب اقدام کرده است، تاکید کرد: بالندگی فرهنگ، بالندگی اقتصاد را نیز در پی دارد.
ویبا اشاره به اینکه پرداخت‌های الکترونیک تابعی از ساعت کاری شعب بانک نیست، تاکید کرد: خریداران کتاب در هر ساعتی که اراده کنند، می‌توانند کتاب سفارش داده و پرداخت را انجام دهند.

وی تفاوت خدمات بانک صادرات ایران در این نمایشگاه با نمایشگاه فیزیکی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: مهمترین تفاوت برای تسهیل خرید الکترونیک کتاب در این نمایشگاه اختصاص یک کد ویژه برای خریداران در درگاه پرداخت بانک صادرات ایران است که با استفاده از آن یارانه به خریدار اختصاص خواهد یافت و خرید انجام می‌شود. در دنیا استاندارد زمان تراکنش هشت ثانیه است در حالی که متوسط زمان انجام تراکنش در ایران پنج ثانیه است و امیدواریم شرایط خدمت‌رسانی به خریداران کتاب در این نمایشگاه به صورت مناسبی فراهم شد.

صیدی همچنین هدف اصلی بانک صادرات ایران در همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه کتاب را کمک به رشد و توسعه فرهنگی در کشور عنوان کرد و افزود: بحث تقدم و تأخر اهمیت اقتصاد و فرهنگ در کشور یک بحث همیشگی است اما اعتقاد مدیریت بانک صادرات ایران این است که وقتی فضای فرهنگی کشور بالنده باشد، اقتصاد نیز به درستی عمل خواهد کرد. در واقع وقتی چراغ فرهنگ روشن باشد، فعالان اقتصادی نیز کار خود را به نحو مطلوبی انجام خواهند داد. با توجه به قدمت بانک صادرات ایران و تعداد زیاد مشتریان بانک، حتماً اگر بتوانیم مشتریان بانک را به مطالعه کتاب تشویق کنیم، پیامدهای مطلوبی دربرخواهد داشت. به عبارت دیگر هر علاقه‌مند به کتاب اگر مشتری بانک صادرات ایران هم باشد برای ما افتخار است.


وی گفت: از ابتدای سال ٩٨ نحوه اعتباردهی در بانک صادرات ایران تغییر کرد. در گذشته در حوزه صنعت نشر به دلیل محدودیت منابع، تنها به ناشر تسهیلات داده می‌شد، اما در شرایط جدید برای افزایش تسهیلات به ناشران، اعطای تسهیلات به کتابفروشی‌ها در دستور کار قرار گرفت و از طریق کارت اعتباری مرابحه جریان نقدینگی از طریق اعتبارات اسنادی به سمت ناشران افزایش یافت تا این قشر نیز بتوانند هزینه تامین کاغذ را از این طریق تامین کنند. در واقع ناشر با استفاده از اعتبارات اسنادی ریالی بانک صادرات ایران کاغذ را نقد می‌خرد اما نسیه پرداخت می‌کند و وارد کننده کاغذ که مشتری بانک صادرات نیز هست با اعتبار ایجاد شده کاغذ را از تهیه کننده اصلی خریداری می‌کند. در قالب این طرح هم به ناشر اعتبار می‌دهیم و هم به مشتریان و تأمین کنندگان مواد اولیه.

مدیرعامل بانک صادرات ایران تاکید کرد: طرح «طراوت» طرح اعتباری ویژه تولید است که اعتباردهی به کل زنجیره تولید را پوشش می‌دهد و هدف این است که بانک صادرات ایران با استفاده از آن بخش‌های مختلف صنعت نشر از کتاب‌فروش تا تهیه کاغذ را تامین اعتبار کند. این طرح کمک خواهد کرد تا گردش مالی صنعت نشر چند برابر افزایش یابد. ارائه تسهیلات به اهل قلم نیز طی چند ماه گذشته انجام شده است.

در این نشست تفاهم‌نامه همکاری بانک صادرات ایران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش تعاملات و همکاری برای ارائه خدمات پیشرفته بانکی  مورد نیاز نمایشگاه‌ها، ایجاد تمرکز بیشتر فعالیت‌های مالی و گردش پولی حوزه نشر، ارائه خدمات نوین بانکی به فعالان صنعت نشر و تقویت نهادهای فعال در حوزه کتاب امروز با حضور حجت‎اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی، رمضا‌نعلی سبحانی‌فر، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت پست، هومان حسن‌پور، رئیس اتحادیه ناشران استان تهران و ایوب دهقان‌کار، رئیس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و در حضور اصحاب رسانه به امضا رسید.