آقای مصطفی تاج زاده از تندرو ترین عناصر جبهه اصلاحات اعلام کاندیداتوری کرد . برخی این اقدام او را طنز انتخابات ۱۴۰۰ دانستند و برخی ابراز امیدواری کردهاند که با حضور او انتخابات رقابتی رقم بخورد .
دو گروه بر سر یک کلید واژه «صلاحیت» اتفاقنظر دارند و معتقدند او واجد« حداقل» ویژگی های قانونی برای تایید صلاحیت هم نیست اما ظاهراً برای همین امروز قصد ثبت نام دارد و با علم به رد صلاحیت خود میخواهد این موضوع را سر دست بگیرد و با انگیزهای بیشتر از گذشته به شورای نگهبان بتازد .
تاجزاده از مبارزین قبل از انقلاب و از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب است. در بسیاری از رخدادهای سال های اولیه انقلاب نقش داشته و به قول خودش برای گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی تلاش بسیار کرده است.
اگر بخواهیم توصیفی دقیق به مخاطب بدهیم باید از او به عنوان «مردی با اشتباهات بزرگ» یاد کنیم که دیگر نه قائل به انقلاب اسلامی است، نه امام خمینی را قبول دارد نه قانون اساسی با ولایت فقیه را و نه ولایت فقیه به قرائت امام و قانون اساسی را .
در بیانیه اش هم بی آنکه حرفی از اسلام و جمهوری اسلامی وجود داشته باشد به شعارهایی پرداخته که در زبان و ادبیات سایر نامزدها هم دیده می شود. رفع تحریم ها، رفع تبعیض ،حفظ کرامت ایرانیان، اصلاح ساختارها ،آزادی های اجتماعی، کارآمد سازی دستگاهها، توجه به دانش ، بهره گیری از حقوق شهروندی، بی طرفی دستگاه قضایی ، ارتباط باکشورهای دنیا، بهبود معیشت و … کلید واژه های بیانیه آقای تاج زادهاند که هیچ سخن تازه ای در بر ندارد.
او می نویسد «می آیم تا با تشکیل دولتی کارآمد ،جوان و فراگیر توسعه کشور سرعت گیرد، معیشت مردم بهبود یابد، حقوق و کرامت همه ایرانیان با هر گرایشی از هر قشر وقوم و دین و مذهبی تامین شود و امید و لبخند و نشاط حرف اول را بزند» شعارهایی زیبا اما دست چندم.
ما امروز با فردی مواجهیم که امام را در حد ماه های حضورش در روستای نوفللوشاتو (فرانسه )قبول دارد و نه بیشتر. الگوی مطلوبش مدلی مثل مرجعیت عراق فعلی است وحداقل قضاوتی که میتوان با احتیاط بیان کرد اینکه معلوم نیست قانون اساسی فعلی را قبول داشته باشد و به تبع آن نمیتواند در صورت انتخاب شدن به آن سوگند یاد کند چرا که او نمی تواند پاسدار چیزی باشد که قبول ندارد.
در قانون اساسی فعلی اصلی است درباره ولایت فقیه و اختیارات رهبری . آقای تاجزاده ذکر ولایت فقیه در قانون اساسی توسط امام را «انحراف» می داند! یعنی امام بعنوان معمار کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی با ذکر این اصل مترقی در قانون اساسی، کشور و انقلاب را به انحراف کشاند!! حتماً این حرف های تاجزاده برای براندازان ،ضد انقلاب خارج نشین و همفکران نزدیک او خوشایند است و خریدارانی نیز دارد.
اما یادآوری این نکات و جملات از آن روست که بپرسیم با چه حجتی می خواهید میراثخوار انقلابی باشید که به آرمان هایش پشت کردهاید؟
آقای تاجزاده! شمایی که معتقد بودید و هستید رئیسجمهور تدارکاتچی بیش نیست و اختیاراتش متناسب با مسئولیت ها نیست و حتی پیشنهاد دادید بهتر است ریاست جمهوری و رهبری در هم ادغام شوند و همه مسئولیت ها به رهبری واگذار می شود حال چه شده است که برای نامزدی ریاست جمهوری سر و دست می شکنید؟
مگر شما نبودید که می گفتید «وقتی می دانیم نامزد ها نمی توانند کار مهمی انجام دهند نباید نامزد معرفی کنیم چرا باید آبروی خود را ببریم؟ موقعی باید بیائیم که بتوانیم کاری انجام دهیم ... مشکل این است که انتخابات در شرایط کنونی بی معنا و ریاست جمهوری هیچکاره شده است ... هر که رئیس جمهور شود وضعیت کشور روز به روز بدتر می شود چون دست او بسته است ( ۵ مهر ۱۳۹۹ مصاحبه با انصاف نیوز )
آقای تاج زاده! امروز چه شده است که می خواهید در زمینی بازی کنید که قرار است رئیس جمهور دست و پا بسته انتخاب شود وباز آبروی خود را ببرید؟
پس مسئله چیز دیگری است که پیشتر به آن اشاره کردیم.
آقای تاج زاده ! شما امروز به جای صدور بیانیه های تکراری باید پاسخگوی حمایت بی چون و چرایتان از آقای روحانی باشید ولی نیستید. بخش زیادی از آنچه در بیانیه خود آوردهاید و بر آن تاختهاید محصول عملکرد رئیس جمهور و دولت مورد حمایت شماست کاش جرئت داشتید همین را هم می گفتید . حتماً در پاسخ به این سوال که چرا از روحانی حمایت کردید و مردم را تشویق کردید که به او رای بدهند فقط دو کلمه خواهید گفت: ما اشتباه کردیم.
آقای تاج زاده! برای انقلاب اشتباه کردید. برای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اشتباه کردید. به گفته خودتان برای پیروی از امام خمینی اشتباه کردید .برای گنجاندن اصل ولایت فقیه در قانون اساسی اشتباه کردید. برای رای به روحانی اشتباه کردید. چرا انتظار دارید مردم به مردی که این همه اشتباه در زندگی سیاسیاش دارد رای بدهند تا او با قدرت و اختیارات بیشتر ، اشتباهات بزرگتری بکند .