مصیبت‌های زنان کارگر خارجی در عربستان به روایت نیویورک تایمز

گروه ترجمه الف،   4000207153 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

روزنامه آمریکایی نیویورک در گزارشی به زندگی دشوار زنان کارگر خارجی در عربستان پرداخته است، کارگرانی که برای ابراز اندوه و رنج خود به شبکه‌های اجتماعی متوسل شده‌اند.

مصیبت‌های زنان کارگر خارجی در عربستان به روایت نیویورک تایمز

به گزارش الف به نقل از الواقع السعودی، «لوئیز دوناوان» طی گزارشی در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت که کارگران زن خارجی در کشورهای عربی خلیج فارس برای ابراز دردها و رنج‌های خود به اپلیکیشن « تیک تاک» متوسل شده‌اند.

سایت الواقع السعودی  نوشت: یک زن جوان کنیایی که لباس فرم و حجاب به تن دارد در ویدئویی ابراز نارضایتی می‌کند و می‌گوید من معنای یک روز زندگی آرام و بدون مشاجره و یک روز مرخصی و استراحت را متوجه نمی‌شوم. همچنین در این اپلیکیشن یک کارگر زن خارجی دیگر از فشارهای زیاد کاری خود در یک خانواده سعودی صحبت می‌کند که این ویدیو بیش از 9 هزار بازدید داشته است.

در ادامه این گزارش آمده است: کارگران  زن خارجی در مکانهای نا آشنا و دور از خانه خود زندگی می‌کنند که آن‌ها برای صحبت صریح در مورد زندگی و شرایط کار خود به شبکه‌های اجتماعی  متوسل شده‌اند و بسیاری از آنها می‌گویند که بیش از توان خود کار می‌کنند و مورد آزار و اذیت جنسی  و تبعیض نژادی قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش سایت الواقع السعودی: یک کارگر زن کنیایی به نویسنده می‌گوید که شرایط زندگی در عربستان بسیار دشوار است به گونه‌ای که کارگران هرروز گریه می‌کنند.

سایت مذکور در ادامه نوشت: کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که نفت خیز هستند به کارگران مهاجر آفریقا ، آسیا و فقیرترین کشورهای عربی وابسته هستند تا به زندگی روزمره خود ادامه دهند و بسیاری از آن‌ها به عنوان خانه دار، کارگران ساختمانی، نظافتچی، نگهبان در این کشور فعالیت دارند و تعداد این کارگران اغلب از مردم بومی کشور عربستان بیشتر است. از سال 2016 ، حدود چهار میلیون کارگر داخلی و خارجی در کشورهای حوزه خلیج فارس وجود داشت و به احتمال زیاد از آن زمان تعداد آنها افزایش یافته است. قبل از شیوع ویروس کرونا سالانه 36 هزار کارگر خارجی به منطقه می‌آمدند.

بر اساس این گزارش بیشتر کارگران خارجی از طریق سیستم حمایت مالی عربستان تحت کنترل کارفرمایان هستند که بدون اجازه آن‌ها قادر به تغییر شغل یا ترک کشور نیستند و کارفرمایان معمولا گذرنامه‌ها و حتی تلفن آن‌ها را کنترل می‌کنند.کارگران زن خارجی اغلب منزوی هستند و مورد نقض حقوق بشری قرار می گیرند.بدین ترتیب با محدودیت‌ها و فشارهای زیادی که از سوی عربستان بر این کارگران خارجی اعمال شده است، این کارگران به شبکه اجتماعی تیک تاک پناه آورده‌اند تا  مصیبت خود را در این کشور از خلال این برنامه به جهانیان اعلام کنند.

الواقع السعودی نوشت: برخی کارگران زنان برای تخلیه درد و اندوه خود از این برنامه استفاده می‌کنند و برخی دیگر نیز با شوخ طبعی دردناک به دنبال آگاهی دادن به جهانیان در مورد شرایط سخت کارگری در عربستان هستند و مخاطبان آن‌ها اغلب کارگران خارجی هستند و می‌گویند تماشای این فیلم‌های خنده‌دار راهی برای تسکین تنهایی  و رهایی از اضطراب و افسردگی است. یک کارگر زن فیلیپینی در عربستان می‌گوید بسیاری از مردم در عربستان رنج می‌برند و سعی می‌کنند استرس و اضطراب خود را در محل کار از خلال تیک تاک بیان کنند.

در ادامه آمده است: ویدیو منتشر شده از یک زن کارگر خارجی کنیایی نشان دهنده بزرگترین مشکلاتی است که کارگران خانگی در خلیج با آن روبرو هستند. وی در این کلیپ از کارفرمای سعودی  خود می‌گوید که کارگر زن  را متهم به دزدی کرده؛ چراکه وی از کشور فقیری آمده است.

بر اساس گزارش سایت مذکور تعیین تعداد کارگران خانگی که از تیک تاک برای ابراز مصیبت خود استفاده می‌کنند دشوار است اما بر اساس گزارش یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در هنگ کنگ که به کارگران مهاجر آموزش آنلاین می‌دهد استفاده کارگران زن خارجی از این برنامه افزایش یافته است. بسیاری از کارگران زن برای ابراز مصیبت‌هایی که روزانه در عربستان با آن مواجه هستند از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند که برخی از آن‌ها به دلیل ابراز مصیبت‌ها شغل خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش یک سازمان حقوق کارگر داخلی مستقر در کویت، 70 زن کارگر خارجی که مصیبت‌ها و رنج خود را از خلال برنامه تیک تاک یا فیس بوک بیان‌کرده اند، توسط کارفرمایان خود توبیخ شده‌اند و برخی نیز از کشور خارج شده‌اند. همچنین در برخی از کشورهای خاورمیانه ، گرفتن عکس یا فیلم از داخل خانه کاربر ، به ویژه برای کودکان ، و ارسال آنلاین آنها بدون اجازه کاربر ، ممکن است منجر به اتهامات کیفری یا اخراج شود.دو نفر از کسانی که در تیک تاک فعالیت داشتند اعلام کردند که  از جانب کارفرمایشان مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

سایت الواقع السعودی در ادامه تاکید کرد: زندگی در عربستان برای کارگران خارجی امن نیست .در کویت و عربستان سعودی ، زنان کارگر طبق قوانین موظف به نگهداری اسرار خانه‌هایی هستند که در آن کار می کنند. کارگران زن و مرد موظفند پس از ورود به کشور محل کار ، قراردادهای کاری حاوی چنین تعهدی را امضا کنند که یک محقق حقوق زنان در خاورمیانه و شمال آفریقا در دیده بان حقوق بشر  گفت این قراردادها و قوانین کار ممکن است علیه کارگران آسیب پذیر خانگی استفاده شود. بسیاری از کارگران زن خارجی در عربستان از سوی کارفرمایان سعودی مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و کوچک‌ترین ابراز درد و مصیبت منجر به شکنجه روحی و جسمی و چه بسا اخراج آن‌ها خواهد شد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۹۴۲۱۶۰۰۲:۵۴:۲۸ ۱۴۰۰/۲/۸
بد نیست یک کمی به مصیبت مردم ایران هم بپردازید. لاپوشانی و سکوت تا کی؟
ناشناس۱۹۴۲۶۲۲۱۰:۴۰:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۸
مغلطه ای ماقبل بد و ماقبل نقد
ناشناس۱۹۴۲۱۷۷۰۳:۰۷:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۸
عیب کسان منگر و احسان خویش / دیده فرو بر به گریبان خویش وضع بعضی زنان در وطن خودشون بدتر از این کارگرهاست
ناشناس۱۹۴۲۶۲۳۱۰:۴۰:۴۵ ۱۴۰۰/۲/۸
منطقی بسیار ضعیف که واضحه از فردی خارج نشین آمده
ناشناس۱۹۴۲۱۸۳۰۳:۱۲:۰۲ ۱۴۰۰/۲/۸
گروه ترجمه لطفا اگر صلاح ميدانيد قدري راجع به مصيبت هاي زنان داخلي خياباني وساكن گرم خانه ها ي ايران هم حرف بزنيد نگراني شما راجع به زنان خارجي در عربستان كه از موضع خيرخواهيست قابل درك است
ناشناس۱۹۴۲۶۲۵۱۰:۴۱:۵۰ ۱۴۰۰/۲/۸
مغلطه ای بسیار ضعیف، این مقاله درباره کارگران خارجی در عربستانه و وسط کشیدن ایران، تنها و تنها نشون دهنده توان بسیار نازل منطقی زننده حرف و مثبت زنندگان کیلویی بهش است
ناشناس۱۹۴۲۳۴۱۰۸:۱۷:۴۲ ۱۴۰۰/۲/۸
چشمانتان را بر درد و رنج و زنان داخل کشور خودمان بازکنید
ناشناس۱۹۴۲۳۵۵۰۸:۲۴:۳۵ ۱۴۰۰/۲/۸
کارگر خارجی اشتباه کرد برای کار به عربستان برود تا دچار سختی شود.
ناشناس۱۹۴۲۵۱۰۰۹:۴۷:۴۸ ۱۴۰۰/۲/۸
این در حالی است که کارگران خارجی در ایران نه در معرض تبعیض نژادی قرار دارند و نه آزار می بینند
ناشناس۱۹۴۲۷۷۵۱۱:۴۳:۵۹ ۱۴۰۰/۲/۸
اگر مصیبتی در کار بود اصلاً کارگران خارجی به عربستان سعودی نمی‌رفتند. این خبرها از اساس دروغه.
ناشناس۱۹۴۲۳۶۰۰۸:۳۱:۱۰ ۱۴۰۰/۲/۸
در مورد مصیبتهای کارگران افغان در ایران هم مطلب منتشر کنید.
ناشناس۱۹۴۲۷۶۹۱۱:۴۱:۵۶ ۱۴۰۰/۲/۸
کدوم مصیبت؟ ایران بهشت افغانی‌هاست.
ناشناس۱۹۴۲۳۶۹۰۸:۳۸:۵۸ ۱۴۰۰/۲/۸
چرا کارگران زن و مرد خارجی به ایران پناه نمیارن؟ البته به غیر از افغانی ها
ناشناس۱۹۴۲۵۴۲۱۰:۰۲:۴۷ ۱۴۰۰/۲/۸
عربستانيها از زنان كار كارگر به عنوان كنيز استفاده مي كنند كه بايد بطور كامل در اختيار انها باشندوازار واذيت جنسي معنا ندارد چون عربستاني ها مالك انها ميشوندونبايداعتراضي داشته باشد والبته مردان كار گر خارجي هم به عنوان غلام وبرده انها محسوب ميشوند
ناشناس۱۹۴۲۵۸۲۱۰:۲۲:۳۱ ۱۴۰۰/۲/۸
خوب چرامیرن عربستان؟ درضمن یه همچین خبری ارزش یه خط روداشت نه یه وجب مطلب تکراری. وضع زنان ماخیلی خوبه که میرن مرخصی زایمان برمی گردن دیگه کارشون رو ازدست میدن؟
ناشناس۱۹۴۲۶۰۸۱۰:۳۳:۵۰ ۱۴۰۰/۲/۸
استاد دانشگاه ازاد با طرح ب جناب ولایتی ماهی 3.2 میلیون میگیره. اون هم با سه ماه تاخیر مصائب یعنی این
ناشناس۱۹۴۲۷۷۴۱۱:۴۳:۴۹ ۱۴۰۰/۲/۸
درد بشر تمام شدنی نیست .
ناشناس۱۹۴۲۹۵۸۱۳:۰۱:۲۴ ۱۴۰۰/۲/۸
حتی در عربستان هم حجاب اجباری برای خارجیها وجود ندارد!!
ناشناس۱۹۴۳۰۸۲۱۳:۵۳:۱۸ ۱۴۰۰/۲/۸
ابتدا وضعیت زنان ایرانی در کشور خودمان را ببینید و بدنبال داستانسرایی در مورد وضعیت سایر کشورها با هدف توجیه فلاکتهای مردم ایران نباشید.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  3. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  4. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  5. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  6. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  7. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  8. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  9. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  10. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  11. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  12. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  13. مجری شبکه من‌وتو: تعطیلی این شبکه برای ایرانیان پشیزی ارزش نداشت | جواد خیابانی را به مزدک میرزایی ترجیح می‌دهم

  14. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  15. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  16. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  17. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. تمرین کشت بادمجان !

  2. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  3. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  14. هم فرصت، هم تهدید!

  15. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  16. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  17. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  18. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  19. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  20. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  21. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  22. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  23. دیوانه یا عاقل؟!

  24. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  25. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

آخرین عناوین