اینترنت اکسپلورر به ایستگاه آخر رسید

فناوری،   4000231020

مایکروسافت سرانجام تصمیم گرفت اینترنت اکسپلورر را که زمانی مرورگر محبوب این شرکت بود، بازنشسته کند.

اینترنت اکسپلورر به ایستگاه آخر رسید

مرورگر اینترنت اکسپلورر در سال ۱۹۹۵ عرضه شد و با قرار گرفتن در سیستم عامل ویندوز مایکروسافت که در میلیاردها دستگاه رایانه از پیش نصب شده بود، به مدت بیش از یک دهه به مرورگر شماره یک بازار تبدیل شد. با این حال مرورگر قدیمی مایکروسافت در اواخر دهه ۲۰۰۰ عرصه را به کروم گوگل واگذار کرد و به دلیل کندی در مقایسه با رقیبانش، هدف انتقادات اینترنتی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، مایکروسافت با هدف رقابت بهتر، مرورگر Edge را در سال ۲۰۱۵ عرضه کرد که با استفاده از فناوری مشابه مرورگر گوگل کار می کند. طبق آمار شرکت استات کانتر، کروم تا آوریل ۶۵ درصد سهم از بازار جهانی مرورگرها داشت و پس از آن سفاری اپل با ۱۸ درصد سهم قرار گرفت. سهم مرورگر Edge مایکروسافت سه درصد بود و اینترنت اکسپلورر سهم بسیار ناچیزی داشت.

اکنون مایکروسافت اعلام کرده که آینده اینترنت اکسپلورر در ویندوز ۱۰ در نسخه سریعتر و مطمئنتر Edge است.

این شرکت در یک پست وبلاگ اعلام کرد اپلیکیشن رومیزی اینترنت اکسپلورر ۱۱ در بعضی از نسخه های ویندوز ۱۰ در ۱۵ ژوئن سال ۲۰۲۲ بازنشسته شده و دیگر پشتیبانی نمی شود.

مایکروسافت از کاربرانی که همچنان از اینترنت اکسپلورر ۱۱ استفاده می کنند خواست پیش از پایان زمان پشتیبانی در ژوئن، به Edge یا مرورگر مورد نظرشان مهاجرت کنند. مرورگر Edge یک حالت داخلی اینترنت اکسپلورر برای وب سایتهایی دارد که همچنان به اینترنت اکسپلورر نیاز دارند. بسیاری از سازمانها همچنان از اپلیکیشنهای قدیمی استفاده می کنند و سایتها با مرورگرها مدرن کار نمی کنند به همین دلیل گزینه مذکور مفید خواهد بود. مایکروسافت از این گزینه حداقل تا پایان سال ۲۰۲۹ پشتیبانی خواهد کرد و به سازمانها و دپارتمانهای فناوری اطلاعات چند سال فرصت می دهد از اپلیکیشنهای وب قدیمی مهاجرت کنند.

بر اساس گزارش رویترز، این مرورگر بیش از دو دهه پیش در مرکز یک پرونده ضد انحصارطلبی علیه مایکروسافت قرار داشت و یک قاضی آمریکایی به این نتیجه رسیده بود که مایکروسافت با قرار دادن این کرور در سیستم عامل ویندوز، قانون را زیر پا گذاشته است. این حکم در تجدیدنظر خواهی تایید شد اما این شرکت همچنان مرورگر خود را به همراه سیستم عامل ویندوز عرضه کرد.