به گزارش فارس، محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور، گفت: کرونا به ما نشان داد کمبود نیرو چه تاثیری در مرگ و میر بیماران دارد. هرجا که نیروی زبده و کافی داشتیم آمار مرگ و میر پایین بود و در مقابل آن هرجا نیروی متخصص کم بود ضربه آن را مردم متحمل شدند؛ به ویژه در دوره پسا کرونا باید از بحث پرستار به تخت عبور کرده و بحث پرستار و جمعیت را مورد بررسی قرار دهیم.
وی افزود: چون بحث بیماریهای نوپدید و بیماریهای مربوط به سالمندان در آینده هم وجود خواهد داشت؛ به همین دلیل یکی از چالشهای اساسی در آینده کمبود پرستار است.
رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه همزمان با دولت سیزدهم آغاز میشود. توقع نداریم استانداردهای کشورهای غربی را داشته باشیم ولی باید نیروی پرستار در حدی باشد که بین کشورهای منطقه و حتی بدتر از خودمان بتوانیم سرمان را بالا بگیریم. قاعدتاً باید به ازاء هر 1000 نفر جمعیت حداقل 4 پرستار داشته باشیم که در حال حاضر کمتر از یک نفر است.
میرزابیگی بر لزوم ایجاد انگیزه نیروی انسانی به ویژه برای پرستاران تاکید کرد و گفت: برای بیماری کرونا نه واکسنی بود و نه دارویی. برای این بیماری مراقبت هنوز تنها چاره راه نجات بیماران است. پرستاران باید جرأت و رغبت ورود به مکان هایی که بیماران کرونایی درآن حضور دارند را داشته باشند.
رئیس سازمان نظام پرستاری بیان داشت: یکی از مهمترین موارد انگیزه بخشی به پرستاران قانون تعرفه گذاری است که قانونی ترین قانون نام گرفته است. به جز این قانون سه قانون دیگر هم هستند که بر اجرای آن تاکید دارند. ضمن اینکه مقام معظم رهبری هم بر اجرای این قانون تاکید فراوان دارند.
وی تصریح کرد:اراده ای در مسئولان برای اجرا وجود ندارد. در مجموعه تصمیم گیرندگانی که نوعاً بالینی کار می کنند و صرفا یک قشر را منبع درآمد در بیمارستانها میدانند انگیزهای وجود ندارد.
میرزابیگی ابراز داشت: به همین دلیل شورای عالی بیمه باید حوزه تصمیم گیری را از چنگ پزشکان متخصص و مسئول دربیاورد. در شرایط کرونا دیدیم بسیاری از کارها حتی بدون پزشک متخصص هم پیش میرود؛ به همین دلیل همه کادر درمان مثل پرستاران، پیراپزشکان، ماماها، متخصصان علوم آزمایشگاهی و پیراپزشکی هم باید از تعرفه برخوردار شوند.
رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: لذا تاکید من به دولت آینده این است که در رأس وزارت بهداشت فردی قرارگیرد که تضاد منافع نداشته باشد و اقتصاد سلامت مردم برایش مهم باشد و حقوق متوازن و عادلانهای برای مجموعه نظام سلامت در نظر گیرد و قانون تعرفهگذاری را اجرا کند.
وی خاطرنشان کرد: عمده بحث ما نیروی انسانی و عدالت در نظام پرداخت است تا تمامی گروههای کادر درمان از محل درآمد خود دریافت داشته باشند.البته میگویند نظام پرداخت به سمت نظام گلوبال خواهد رفت. پرستاران قطعا از نظام پرداخت جدید استقبال زیادی خواهند کرد.حدود 10 سال است که این حرف ها را می شنویم اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه بیماران مزمن، سرطانی، صعب العلاج، روانی و مسن نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، اظهار داشت: با بستری کردن این بیماران در بیمارستان ها هزینه را به شدت افزایش دادهایم. در 8 سال گذشته بودجه نظام سلامت بیش از 10 برابر رشد داشته است.
میرزابیگی متذکر شد: اگر ما خدمات را بین گروههای مختلف نظام سلامت به صورت عادلانه توزیع کنیم اولین گروهی که بهره مند خواهد شد مردم هستند. دیگر نیازی نیست مردم برای دریافت خدمات در بیمارستان بستری شوند بلکه ما خدمات را بالای سر آنها میبریم. لذا دولت آینده باید عدالت در پرداخت و سلامت، تامین نیروی انسانی مناسب و اجرای قانون تعرفه گذاری را در نظر داشته و اجرا کند.