بیماری خاص ریوی در کمین سیگاری‌ها

سلامت،   4000427009

فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه برونشیت می تواند در دو نوع حاد و مزمن در بدن ایجاد شود گفت: برونشیت مزمن معمولا در افراد سیگاری دیده می شود.

بیماری خاص ریوی در کمین سیگاری‌ها

عاطفه فخاریان فوق تخصص ریه در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه برونشیت التهاب راه‌های هوایی به ویژه راه‌های هوایی بزرگ است گفت: سرفه شدید، افزایش خلط و تب از علائم این بیماری است. بر اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها مثل آنفلوآنزا برونشیت حاد ایجاد می‌شود که طی دوره درمان این علائم بهبود می‌یابند. اما برونشیت می‌تواند به صورت مزمن هم در بدن جود داشته باشد. التهاب برونش‌ها در این حالت طولانی است و معمولا در افراد سیگاری دیده می‌شود. از جایی به بعد افراد سیگاری تولید خلط و مقداری تنگی نفس دارند که می‌تواند شدت هم پیدا کند.

وی افزود: بیماری‌های ویروسی در فصول مختلف می‌تواند موجب برونشیت شود. حتی ویروس کرونا هم می‌تواند به دلیل سرفه‌هایی که ایجاد می‌کند؛ موجب برونشیت شود. برونشیت پنومونی یا ذات الریه ایجاد نمی‌کند؛ فقط موجب التهاب راه‌های هوایی می‌شود که با مصرف مایعات و دارو و استفاده از بخور سرد بهبود می‌یابد. در برخی موارد هم که عوامل میکروبی در ایجاد برونشیت دخیل هستند استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های ساده و خوراکی کمک کننده است. لذا ویروس‌های کرونا و دیگر ویروس‌ها می‌توانند برونشیت ایجاد کنند.

فخاریان تاکید کرد: ویروس کرونا می‌تواند درگیری شدید ریه یا پنومونی ایجاد کند که در برونشیت‌های حاصل از ویروس‌های دیگر در این حد نبوده است.

فوق تخصص ریه خاطر نشان کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۹ فقط برای ویروس آنفلوآنزا به ویژه برای بیماران پرخطر واکسن توصیه می‌شد. ما باید از تخریب مجاری تنفسی جلوگیری کنیم. به عنوان مثال سیگار نکشیم، بخار حاصل از مواد شیمیایی شوینده را استنشاق نکنیم و مواد غذایی طبیعی استفاده کرده و فعالیت‌های ورزشی نرمال هم داشته باشیم.