عدم اجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای ضد ایرانی انگلیس

  4000516082

یک منبع سازمان ملل به شبکه روسی «آرتی» گفت برخی از اعضای شورای امنیت برای حمایت از ادعاهای انگلیس در نشست روز جمعه درباره حمله به کشتی صهیونیستی آمادگی نداشتند و می‌گویند تحقیقات مستقل در این خصوص لازم است.

عدم اجماع اعضای شورای امنیت در حمایت از ادعاهای ضد ایرانی انگلیس

به گزارش فارس، یک منبع سازمان ملل به شبکه روسی «آر.تی» گفت برخی از اعضای شورای امنیت این نهاد در حمایت از ادعاهای مطرح شده از سوی شرکای غربی خود درباره حمله اخیر به یک نفتکش صهیونیستی در سواحل عمان موضع محتاطانه‌ای دارند و می‌گویند تحقیقات مستقل در این خصوص لازم است. 

به گزارش این شبکه، انگلیس خواستار نشست شورای امنیت در پشت درهای بسته در روز جمعه برای بحث درباره حمله ادعایی پهپادی علیه یک نفتکش صهیونیستی شد و پیش از آن در روز سه‌شنبه بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعا کرد که «بسیار محتمل» است ایران مسئول این حمله باشد. 

واشنگتن هم در واکنش به این حادثه با ابراز حمایت از متحد خود، قول داد که برای اطمینان از پاسخگویی و شناسایی و برخورد با ایران در شورای امنیت، کار خواهد کرد.

به گزارش «آر.تی» با این حال، منبع مذکور به این شبکه گفت که برخی از اعضای شورای امنیت برای حمایت از ادعاهای انگلیس در نشست روز جمعه آمادگی نداشتند. 

این منبع گفت: بدیهی بود که همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل حاضر نبودند از پیشنهادات اتهامی شرکای غربی حمایت کنند در حالی که نتایج تحقیقات مستقل و بی‌طرف بین‌المللی را نداشتند.

پیش از این معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در واکنش به اتهام‌زنی‌های اخیر رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی به ایران درباره حادثه رخ داده برای کشتی «مرسر استریت» تصریح کرد که این اطلاعات متناقض و بر پایه حدس و گمان است.

نماینده انگلیس در سازمان ملل اما در ادامه اتهام‌پراکنی‌های بی‌سند این کشور علیه ایران در نشست روز جمعه مدعی شد حمله به مرسر استریت با پهپاد ساخت ایران صورت گرفته است.

«زهرا ارشادی» سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل اظهار داشت: سخنان تحریف شده ای درباره حادثه کشتی مرسر استریت شنیدیم. بلافاصله بعد از این حادثه، مقامات اسرائیلی، ایران را به انجام آن رخداد متهم کردند. این رویه همیشگی و معمول رژیم اسرائیل است. هدف آن نیز منحرف ساختن افکار عمومی جهان از جنایات این رژیم و اقدامات غیرانسانی آن در منطقه است.

ارشادی تصریح کرد: شورای امنیت باید از ماجراجویی لجام گسیخته اسرائیل در منطقه جلوگیری کند. شورای امنیت باید همچنین ثابت کند که در دام فریب‌ها و اخبار ساختگی اسرائیل گرفتار نمی‌شود. 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: در عین حال، ما در دفاع از خود و تأمین منافع ملی خویش تردید به خود راه نخواهیم داد.

صبح جمعه هشتم مردادماه، گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیات‌های تجاری دریایی» در بیانیه‌ای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است. بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است.

عصر روز جمعه نیز شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که دو نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام مرسر استریت در پی حمله به آن، کشته شدند.

مقام‌ها و رسانه‌های رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری مرسر استریت بوده است.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به پیروی از رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند که ایران در انجام این حمله دست داشته است.

«سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) در واکنش به این اتهامات و همچنین بیانیه وزرای امور خارجه کشورهای گروه هفت اظهار داشت: بیانیه بی‌اساس وزرای خارجه گروه هفت و نماینده عالی سیاسی خارجی اتحادیه اروپا را که طی آن اتهامات بی‌اساسی را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرده است، به شدت محکوم می‌کنیم. 

وی افزود: قابل توجه است که این حادثه تنها چند روز قبل از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران که جلوه‌ای از انتقال دموکراتیک قدرت در ایران است، سناریوسازی شده است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز کاملا متعهد است و آن را جزیی از امنیت خود دانسته و کماکان آماده مشارکت با کشورهای منطقه در زمینه ایجاد، استقرار و تضمین پایداری نظام امنیت دسته‌جمعی در منطقه است و در عین حال در دفاع از حقوق حاکمیتی خود در این حوزه حتی اندکی تردید نخواهد کرد.