کرونا سوءتفاهم نيست!

گروه سیاسی الف،   4000706098 ۱۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
کرونا سوءتفاهم نيست!

در روزهاي اخير حجت‌الاسلام عليرضا پناهیان، واعظ و سخنران مشهور در شبکه افق صداوسیما سخناني درباره بيماري كرونا عنوان داشته كه در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعي انعكاس فوق‌العاده‌ای پیداکرده است.

حجت‌الاسلام پناهيان درباره كرونا می‌گوید: «... ان‌شاءالله همان‌طور که برخی علائمش موجود است، کل ماجرای کرونا یک سوءتفاهم بزرگ باشد. البته اگر این‌جور باشد باید دید آن‌هایی که افکار عمومی جهان را اداره می‌کنند چقدر در واقع هوشمندانه تدبیر کرده‌اند که توانسته‌اند یک همچین اشتباه بزرگی را جا بیندازند».

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

سخنان جناب پناهيان در حالي است كه مطابق آخرين آمارهاي ارائه‌شده توسط وزارت بهداشت تا روز ششم مهرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،  مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 5 میلیون و 559 هزار و 691 نفر رسیده و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 119 هزار و 888 نفر رسیده و  6 هزار و 124 نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

در سطح جهاني تا روز ششم مهرماه آمار مبتلايان حدود دويست و چهل ميليون نفر و فوتی‌ها نيز چهار ميليون هشت‌صد هزار نفر است.

سوءتفاهم خواندن ويروس مرگبار كرونا در حالي است كه مسئولان و پزشكان طي يك سال و نيم گذشته هميشه مردم را به رعايت دستورالعمل‌های بهداشتي و حفظ فاصله اجتماعي دعوت کرده‌اند. اين مسئله نيز تنها به ايران اختصاص ندارد بلكه بحران كرونا و تبعات آن‌که در حوزه‌های مختلف اجتماعي، اقتصادي و ... بروز و ظهور داشته گريبان گير همه مردم دنيا شده است.  

در اين مقطع زماني هر سخن و اقدامي كه موجبات كاهش حساسيت و مراقبت‌های بهداشتي مردم نسبت به ويروس كرونا شود قطعاً خطايي نابخشودني است؛ چراکه هم سویه‌های جديدي از كرونا در نقاط مختلف دنيا انتشار می‌یابد كه ممكن است بیماری‌زایی و مرگ‌ومیر آن را به‌شدت افزايش دهد و به ايران نيز برسد و هم اينكه كشور در وضعيت باثبات و پايداري قرار ندارد. مطابق آمار اعلام‌شده توسط وزارت بهداشت در حال حاضر هنوز 29 شهر کشور در وضعیت قرمز و  224 شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.

اگرچه آمار مرگ‌ومیر ناشي از موج پنجم كرونا چند روزي است كه نسبت به هفته‌های قبل روند نزولی داشته اما همين تعداد فوتي نيز بسيار بالاست. مطابق آمار وزارت بهداشت در روز  سه‌شنبه ششم مهرماه 239 بیمار مبتلابه کرونا جان خود را ازدست‌داده اند.

اشاره به دو آماري كه اخيراً مرتبط با بيماري كرونا توسط وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي منتشر شد تا حدود زيادي می‌تواند در جدي گرفتن بيماري كرونا کمک‌کننده باشد. مطابق سخنراني ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاريخ دهم شهريورماه 1400 به علت هزینه‌های درمان کرونا 612 هزار خانواده زیرخط فقر رفته‌اند. همچنين روزنامه جام جم مصاحبه‌ای با حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در تاريخ بيست و هفتم شهريورماه داشته كه در آن عنوان می‌شود 51 هزار کودک،‌ پدر یا مادر خودشان را به دلیل بيماري كرونا ازدست‌داده و نیاز به حمایت دارند.

كوچك شمردن بيماري كرونا حتي می‌تواند روند واكسيناسيون در كشور را نيز با وقفه روبه‌رو سازد. بخصوص كه در حال حاضر برخي تلاش می‌کنند تا مردم را به عدم تزريق واكسن تشويق نمايند. لذا از يك عالم ديني كه تریبون‌های عمومي در اختيار آن قرار داده می‌شود انتظار می‌رود جهت مقابله با ويروس كرونا و تشويق به رعايت دستورالعمل‌های بهداشتي و انجام واكسيناسيون تلاش خود را مصروف دارد.

بدون شك از ابتداي ماجراي كرونا رفتار رهبر انقلاب اسلامي می‌تواند براي تمام مسئولان، روحانيون و مردم الگو باشد. ايشان در تمام ديدارهايي كه داشته ماسك داشته و همه را نيز به رعايت بخشنامه‌های ستاد ملي كرونا دعوت کرده‌اند.

رهبر انقلاب در اسفندماه 1399 و پيش از آغاز سال نو و مسافرت‌های نوروزي 1400 فرموده بودند: «متأسفانه خطر در کشور فراگیر شده؛ سال گذشته به این اندازه نبود؛ بنابراین امسال هم بایستی همه رعایت کنند. هر چه ستاد ملّی کرونا گفت [باید رعایت شود]؛ اگر سفر را ممنوع کردند، [مردم] سفر نروند؛ هر چه را لازم دانستند انجام بدهند. بنده که مثل سال گذشته قطعاً سفر نخواهم رفت؛ و هر چه ستاد ملّی در این زمینه بگوید [رعایت میکنم].»

وقتي رهبر انقلاب تأکید بر رعایت دستورالعمل‌ها و نظرات ستاد ملی مقابله با کرونا دارد همه بايد از اين مسئله تبعيت نمايند. ازاین‌رو بی‌اثر دانستن و كوچك شمردن بيماري كرونا حتماً ايراد دارد و اشتباه است.

واکنش برخي فعالان رسانه‌ای به سخنان پناهیان

البته اظهارات حجت‌الاسلام پناهیان با واکنش‌هایی نيز مواجه شده است. چنانچه محمد صالح مفتاح، فعال رسانه‌ای در شبكه اجتماعي توييتر نوشت: «مردم مثل برگ خزان در ماه‌های اخیر از دنیا رفته‌اند و منبریِ ما در تلویزیون می‌گوید سوءتفاهم شده است. آقای پناهیان که نشان داده است در برابر فهم چنین مطالبی مقاومت می‌کند، اما از شبکه افق متعجبم که چرا به ایشان آنتن می‌دهد! پیشنهادم به آقای غفوری مدیر شبکه افق آن است که درباره دوره طولانی و سخت بیماری کرونایی خود، به آقای پناهیان توضیح دهند، شاید از این سوءتفاهم بیرون بیاید!. اگر جای مدیران صداوسیما بودم، تا پایان کرونا و یا «عذرخواهی و جبران»، ایشان را ممنوع‌التصویر می‌کردم و رسماً هم می‌گفتم! اگر جایی ضرورت و فوریت داشته باشد، همین‌جاست.»

محمدرضا شهبازی، مجري شبكه افق هم نوشت: «والا چه عرض کنم، من که ده روز از شدت درد و ضعف و بیرون‌روی و تغییر ذائقه و بی‌اشتهایی و دچار اوهام شدن و... مرگ رو به چشم دیدم و قریب هشت کیلو وزن کم کردم، بعید میدونم دچار سوءتفاهم شده بودم، باز هر جور صلاحه».

علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر پیشین بهداشت نيز نوشت: «خیلی‌ها، صحبت‌های ایشون رو برای من فرستادن و گفتن اینم سند دروغ کرونا! ما واکسن نمیزنیم!؟»