به گزارش برنا؛ از 14 فروردین ماه که جمعیت هلال احمر مجوز واردات واکسن کرونا به کشور را دریافت کرد، ما هر هفته شاهد ورود محموله های زیادی از واکسن های سینوفارم از کشور چین به ایران بودیم. در این مدت، جمعیت هلال احمر موفق شد ۱۱۲ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن وارد کشور کند. اما به تازگی خبر رسید، محموله ی واکسنی که روز یک شنبه ( نهم آبان ماه) از کشور چین توسط هلال احمر به ایران آمد، آخرین محموله ای بود که این جمعیت متعهد شده بود که آن را پس از خریداری وارد ایران کند، حال سوالی که مطرح می شود این است که بعد از به پایان رسیدن تعهد جمعیت هلال احمر، آیا دیگر قرار نیست هیچ واکسن سینوفارمی وارد کشور شود و تأمین واکسن کرونا کشور قرار است به چه صورت ادامه پیدا کند؟ چرا که هنوز تعداد زیادی از افراد حتی دوز اول واکسن خود را نیز دریافت نکردند و بسیاری هم به طور کامل واکسینه نشدند. برای پاسخ به چنین سوالاتی به سراغ سخنگوی جمعیت هلال احمر رفتیم.
محمدحسن قوسیان مقدم، سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی برنا گفت: میزان تعهدات واردات واکسن جمعیت هلال احمر به پایان رسیده است.
او با بیان اینکه میزان ذخایر واکسن در حال حاضر در وضعیت مناسبی است، افزود: با بررسی آمار موجودی واکسن در گمرک (غیر از محموله های واکسن هلال احمر) و آمار واکسن های تزریق شده، حداقل چیزی حدود 50 تا 60 میلیون دوز واکسن اضافه در کشور موجود و دپو داریم.
قوسیان مقدم ادامه داد: با شرایطی که روزانه یک میلیون دوز واکسن در کشور تزریق می شود، دپوی واکسن موجود در کشور می تواند تا دو ماه برای کشور داشته باشد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر تصریح کرد: ما اعلام آمادگی کردیم که هر زمان از ما برای واردات واکسن، درخواست شود، 20 روز بعد از آن می توانیم میزان واکسن های درخواستی را به کشور وارد کنیم.
او درباره واردات واکسن کرونا برای افراد 12 تا 18 سال افزود: هر آنچه که قرار است از سوی جمعیت هلال احمر وارد شود، باید نیاز آن در کشور وجود داشته باشد چرا که ما خودمان تزریق کننده و عرضه کننده نیستیم و باید در آن ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم.
قوسیان مقدم ادامه داد: فعلا درخواستی برای واردات مجدد واکسن افراد زیر 18 سال نیز نداشتیم.