نیکوکاران امسال چقدر به نیازمندان کمک کردند؟

گروه اجتماعی الف،   4000819106

رئیس کمیته امداد، از کمک ۳۷۰۰ میلیارد تومانی مراکز نیکوکاری به خانواده‌های نیازمند در ۷ ماه امسال خبر داد.

نیکوکاران امسال چقدر به نیازمندان کمک کردند؟

 

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مرتضی بختیاری در جلسه کمیسیون شوراهای مجلس با ارائه گزارش فعالیت‌ها و اقدامات کمیته امداد در راستای توسعه مراکز نیکوکاری و مردمی شدن این نهاد، گفت: براساس اسناد بالادستی، کمیته امداد مکلف است از حوزه تصدی‌گری خارج شده و با تقویت نقش نظارتی و مدیریتی، امور اجرایی را به مراکز نیکوکاری و تشکل‌های خیریه مردمی واگذار کند.

وی با اشاره به سابقه تشکیل مراکز نیکوکاری در کمیته امداد افزود: از سال ۹۷ شاهد جهش در ایجاد این مراکز هستیم و سال گذشته بیش از سه هزار مرکز نیکوکاری راه‌اندازی شد.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۸۳۰۰ مرکز نیکوکاری با نظارت کمیته امداد در سراسر کشور فعالیت می‌کنند، ادامه داد: بیش از پنج هزار مرکز نیکوکاری به صورت مسجدمحور فعالیت می‌کنند.

بختیاری با تاکید بر اینکه مراکز نیکوکاری سال گذشته حدود ۳,۳۰۰ میلیارد تومان کمک مردمی جمع‌آوری و میان نیازمندان توزیع کردند، اظهار کرد: در هفت ماهه سال جاری نیز ۳,۷۰۰ میلیارد تومان از سوی مراکز نیکوکاری به خانواده‌های نیازمند کمک شده است.

وی راه‌اندازی مراکز نیکوکاری تخصصی را رویکرد کمیته امداد برای استفاده از ظرفیت‌های ویژه در هر حوزه دانست و خاطرنشان کرد: حدود ۹۰۰ مرکز نیکوکاری تخصصی اشتغال، ۳۲۰ مرکز نیکوکاری فرهنگی و ۳۸۰ مرکز نیکوکاری سرپناه و مسکن در حال خدمت به محرومان هستند. همچنین هفته گذشته ۵۰۰ مرکز نیکوکاری زکات راه‌اندازی شد که امیدواریم سال آینده به هزار مرکز نیکوکاری تخصصی زکات برسیم.

رئیس کمیته امداد همچنین از فعالیت مراکز نیکوکاری تخصصی در دانشگاه‌ها، مراکز نظامی، حوزه‌های علمیه و مراکز نیکوکاری حقوقی خبر داد و گفت: مرکز نیکوکاری مجلس شورای اسلامی نیز با مشارکت نمایندگان مردم از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

بختیاری همراهی دولت انقلابی و مجلس محرومان را فرصتی بی‌نظیر برای پیشبرد اهداف نظام در حوزه محرومیت‌زدایی دانست و افزود: برای رسیدن به عدالت توزیعی در کشور، نیازمند مدیریت یارانه‌های پنهان هستیم.

وی خواستار اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی به ویژه برای سالمندان تحت حمایت کمیته امداد شد و خاطرنشان کرد: برخورداری از پوشش تأمین اجتماعی موجب حفظ کرامت و عزت سالمندان عزیز خواهد شد.

بختیاری از راه‌اندازی سامانه رصد و پایش فقر با هدف ایجاد عدالت توزیعی در امکانات و جلوگیری از همپوشانی کمک‌ها خبر داد و اضافه کرد: هر خدمتی که از سوی هر فرد، نهاد یا سازمان به اقشار نیازمند و جامعه هدف ارائه شود، در این سامانه بارگذاری و قابل رهگیری خواهد بود.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اجرای طرح آمایش سرزمینی اشتغال در ۳۵۰ شهرستان و شناسایی مزیت‌های نسبی هر منطقه در حوزه اشتغال، گفت: داشبورد مدیریتی اشتغال در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد که براساس آن، اقدامات در حوزه اشتغال‌زایی و طرح‌های خودکفایی مددجویان به صورت لحظه‌ای در هر منطقه قابل رصد و پیگیری خواهد بود.