کشت قراردادی گندم در ۸۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان

گروه اقتصادی الف،   4000827092

 رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت:امسال برای نخستین بار در سال زراعی جاری برای کشت قراردادی گندم درسطح ۲۵۰ هزارهکتار از کل اراضی کشور برنامه ریزی شده که از این میزان ۸۵ هزار هکتار آن به خوزستان اختصاص دارد.

کشت قراردادی گندم در ۸۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان

خدارحم امیری زاده روزپنجشنبه در نشست بررسی کشت قراردادی گندم در سرسرای اداری سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم در بخش کشاورزی ، کشت قراردادی به جای خرید تضمینی محصولات اساسی از جمله گندم و کلزا است افزود:پرداخت ۲۰ درصد سهم بیمه کشاورز در کشت قراردادی از سوی دولت از جمله تسهیلات به کشاورزان گندمکار کشت قراردادی خواهد بود.
براساس گزارش ایرنا، وی با بیان رویکرد وزیر جهادکشاورزی در دولت سیزدهم که هیچ بذری در زمین پاشیده نخواهد شد مگر اینکه خریدار آن محصول تعیین شده باشد افزود:جهادکشاورزی خوزستان پارسال برای نخستین بار کشت قراردادی کلزا در سطح ۲۵هزار هکتار را اجرایی کرد و امسال نیز کشت قراردادی در۲ محصول راهبردی گندم و کلزا را اجرایی می‌کند.
امیری زاده توسعه کشت قراردادی به جای خرید تضمینی را برای بهره بردار و کشور مفید و برای ترویج کشاورزی تجاری امری گریزناپذیر توصیف کرد و افزود:باهمکاری بهره برداران ، امسال خوزستان نیز درکشت قراردادی پیشتاز خواهد بود.     
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مولفه های هر کشور برای استقلال، امنیت غذایی است گفت :در کشت های پاییزی سال جاری چهار وظیفه مهم بر دوش بخش کشاورزی استان است.
وی کشت قراردادی ، طرح گندم بنیان در سطح ۱۲۰هزار هکتار ، جهش تولید و طرح یاوران تولید را چهار وظیفه و طرح راهبردی جهادکشاورزی بیان کرد و افزود:طرح یاوران تولید که از سال زراعی گذشته در استان شروع شده پایه و اساس سه بخش دیگر خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در این نشست نیز گفت: مصرف کودهای پایه در سال گذشته نسبت به سال های پیش از آن به دلیل عدم توان کشاورز در تهیه کود به حداقل رسیده و این موضوع باعث می شود گیاه در سال جاری با فقر عناصر روبه رو شود و اگر یک عنصر در خاک کمتر شود تولید آن گیاه بر اساس آن عنصر کاهش می‌یابد.
 تورج نوروزی افزود: به همین دلیل وزارت متبوع کشت قراردادی گندم را مطرح کرد تا مصرف کودهای پایه را افزایش دهد.
وی اظهار داشت:بر اساس تقسیم بندی صورت گرفته ۲۴ درصد سطح مربوط به گندم شهرستان های استان به کشت قراردادی اختصاص دارد.
 نوروزی با بیان اینکه بیمه در طرح کشت قراردادی اجباری است افزود: کشاورز ۲ گزینه عمومی و تخصصی برای بیمه محصول خود دارد و دولت ۲۰ درصد سهم کشاورز را خواهد پرداخت و تا سقف ۵۰ میلیون ریال نیز تعهد پرداخت غرامت دارد.
وی با بیان اینکه در طرح کشت قراردادی ، کشاورز باید سه سال متوالی گندم تحویل دولت داده باشد گفت: براساس دستورالعمل ۱۵ درصد پیش بینی تولید و تحویل گندم ، به کشاورز خدمات ارائه می‌شود که پس از تحویل گندم به غله و خدمات بازرگانی از وجه گندم کسر خواهد شد.
همه ساله ۵۸۰هزار هکتار گندم آبی و دیم در خوزستان به زیرکشت می رود.کشاورزان خوزستانی سال زراعی گذشته ۱.۲میلیون تن گندم به قیمت تضمینی به دولت فروختند.
امسال به علت کمبود آب و بارش ناکافی در فصل پاییز ، هنوز سطح زیرکشت گندم در خوزستان به طور دقیق مشخص نشده ولی کشت چغندرقند و کلزا در استان به خصوص مناطق شمالی به شدت محدود و در جاهایی ممنوع شده است.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی و باغی رتبه نخست کشوری را دارد هرچند بروز خشکسالی و تنش آبی بی سابقه در نیم قرن اخیر ، میزان تولیدات بخش کشاورزان استان تا ۲۰درصد کاهش یافت.