امروز (سهشنبه) نشست فعالان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای تهران با احسان خاندوزی -وزیر امور اقتصادی و دارایی - برگزار شد. نمایندههای تشکلهای دانشجویی در این نشست به بیان نظرات و پرسشهای خود درباره موضوعات مختلف اقتصادی چون قیمتگذاری دستوری، ثبات دستوری، بودجهریزی و .... پرداختند.
وزیر اقتصاد در ابتدای این نشست درباره درنظر گرفتن مولفههای ثبات اقتصادی در لایحه بودجه سال آینده گفت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به ثبات بسیاری از متغیرهای اقتصادی توجه ویژه شده است تا یک فرمول قطعی برای آنها وجود داشته باشد.
ارایه پیش نویس لایحه اصلاح قانون اجرای سیاست های اصل 44 به دولت
دکتر سید احسان خاندوزی با بیان اینکه یکی از وعده های وی زمان رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی این موضوع بوده است، گفت: با توجه به وجود نارضایتی هایی که از روند برخی واگذاری های گذشته وجود داشت و باید علاج می شد، تلاش کردیم در دولت سیزدهم این واگذاری ها با روندی متفاوت و با اصلاح ریل صورت گیرد.
وی با بیان اینکه پیش نویس لایحه یادشده، مبتنی بر یک آسیب شناسی بسیار مفصل است افزود : در این پیش نویس تمام روند واگذاری های 15 سال گذشته سازماندهی شده و نقاط قوتی که باید ادامه پیدا کند و نقاط ضعفی که وجود داشته و موجب به وجود آمدن برخی آثار و پیامدهای شدید اجتماعی و اقتصادی و حتی امنیتی و منطقه ای شده مورد بررسی قرار گرفته است .
وزیر اقتصاد تاکید کرد: نقطه کانونی این است که تا حد ممکن به سمت کاهش رد دیون که یکی از مشکلات از گذشته تا امسال بوده حرکت کنیم و یکی دیگر از اصلاحات بحث پیمان مدیریت است به این معنا که مالک شدن بنگاه های دولتی پاداشی برای مدیران بهره ور و سالم باشد.
دکتر خاندوزی در تبیین بیشتر این موضوع، افزود: بعد از آنکه در عمل ثابت شد مدیران می توانند بنگاه های دولتی را با استاندارد های تخصصی و بدون مسائل و مشکلات و مفاسدی که گاهی اوقات وجود داشته اداره کنند، انتقال مالکیت به آنها رخ خواهد داد.
وی ابزار امیدواری کرد در آینده حجم این نوع واگذاری ها افزایش پیدا کند تا تغییر مهمی در اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی شاهد باشیم.
سهام و اوراق دولتی عرضه نمیشود
وی افزود: طبق قانون بودجه سالجاری، بنا است که دولت معادل ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از سهام و اوراق خود را در اختیار سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای مربوطه قرار دهد و دولت قصد ندارد سهام و اوراقی در بازار سرمایه عرضه کنند.
ارز ترجیحی داروها حذف نمیشود
خاندوزی درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت برای حذف ارز ترجیحی عزم دارد اما قصد دارد که این حذف را به صورت تدریجی انجام دهد تا شوکی ایجاد نکند. البته در این زمینه سعی میشود تا با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به بیماران ضربه وارد نشود و ارز ترجیحی داروها حذف نخواهد شد.
وی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حتما بر افزایش قیمتها تاثیر میگذارد، اظهار کرد: برای رفع وابستگی به واردات باید در تولیدات کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها تعلق میگیرد، تنوعسازی صورت بگیرد. مشکل اصلی ایجاد تورم، غیر از ضعف نظارت بر خلق پول، کسری بودجه دولتهاست که در این زمینه باید هزینههای جاری دولت کم و کنترل شود زیرا، افزایش هزینههای جاری دولت موجب رشد تورم و کسری بودجه میشود.
متنوعسازی تامین مالی ساخت یک میلیون مسکن
وزیر اقتصاد افزود: درباره ساخت یک میلیون مسکن مکاتباتی با بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی داشتیم تا تامین مالی ساخت این تعداد مسکن متنوع شود که تجربه ساخت مسکن مهر تکرار نشود. در این زمینه باید از ظرفیتهای خارجی نیز استفاده شود که اخبار خوبی مبنی بر فراهمشدن زمینههای حضور ظرفیتهای خارجی برای ساخت یک میلیون مسکن خواهید شنید.
خاندوزی با بیان اینکه همگرایی و همنظری خوبی در ستاد اقتصادی دولت وجود دارد، ادامه داد: نمیتوانیم چشممان را بر روی رمزارزها ببندیم بلکه باید هم در استخراج و هم در تولید و مبادله رمزارزها مواجه فعال و مقررات گذارانه داشته باشیم. در وزارت اقتصاد کمیتهای برای رمزارزها تشکیل شده است که در این کمیته درحال تدوین پیشنویسی در این حوزه هستند.
وی بیان کرد که وزارت اقتصاد مخالف پولی کردن کسری بودجه جاری است.