به گزارش فارس، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست شورای اداری لاهیجان در فرمانداری این شهر با گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ما از سلطهگریهای اقتصادی، بهداشتی و درمانی خارجشده و اکنون علیرغم همه مشکلات یک ایران قوی هستیم.
وی، وجود ۹۰ متخصص در بیمارستان لاهیجان را یک قوت دانست و افزود: در همه زمینهها ایران توانمند است و هرچقدر که تحریمها تشدید شود، رشد و توانمندی ایران نیز افزایش پیدا میکند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مواهب طبیعی و استعدادهای بالقوه در لاهیجان، گفت: زیستبومهای مطلوبی در لاهیجان میتوان ایجاد کرد تا همه ظرفیتهای این شهرستان فعال شود.
عیناللهی، تلاش بیشتر را مصداق شکر نعمت دانست و گفت: در این خطه با کار و تلاش بیشتر میتوان از نعمات موجود برای توسعه منطقه و کشور بهره گرفت.
وی وجود دولت در استانها را راهی برای مشاهدات عینی مشکلات و چالشها برشمرد و افزود: بسیاری از مشکلات موجود در لاهیجان مربوط به وزارتخانههای دیگر است و تلاش میشود همه این موارد با طرح و پیگیری حل شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه رویه دولت صرفاً بر تغییر مدیران نیست، گفت: ما عقد اخوت با هیچکسی نبستیم و تنها شاخص ما عملکرد مدیران است.
عین الهی سلامت مردم را خط قرمز وزارت بهداشت دانست و افزود: در هر سطحی که درمان و بهداشت مردم با پول تهدید شود، عدول از خط قرمزها است و برای ما قابلتحمل نیست.
وی، بیمارستان پیروز را ازجمله بیمارستانهای برخوردار در منطقه دانست و گفت: باید تلاش شود تا از همه ظرفیتهای بیمارستان بهدرستی بهرهمند شویم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت «خدمت خوب» تأکید کرد و افزود: معتقدیم باید مدیران متدین، ولایی و در راستای فساد ستیزی منطبق با مشی رئیسجمهوری در رأس کار باشد.
عیناللهی با اذعان به اینکه کادر سلامت نشان دادند همیشه همراه مردم و نظام هستند، بیان کرد: در اوج کرونا کادری درمانی در سطح مراکز درمانی وجود داشتند که هیچگاه از کار فرار نکرده و تقدیم ۲۵۰ شهید ازجمله شهیده خانعلی زاده مصداق آن است.
وی با اشاره به تولید انواع واکسن ایران جهت مقابله با کرونا، گفت: امروزه مدعی هستیم برای هر ویروسی قادر به تولید واکسن علیه آن هستیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به همراهی مردم در کنترل بیماری کرونا، گفت: در راستای همکاری مردم بهویژه بسیجیان بود که گیلان در واکسیناسیون در سطح کشور اول شد.
عیناللهی تعطیل کردن بیمارستانهای غیرفعال در لاهیجان را غیرمنطقی دانست و افزود: تبدیلشدن این بیمارستانهای به قطبهای درمانی میتواند یکی از اقدامات باشد.
وی با اشاره به ظرفیت بینظیر لاهیجان در تحقق توریسم سلامت، گفت: بسیاری از بیماریها ازجمله آسم امروزه با قرار گرفتن در آبوهوای خوب درمان میشوند که لاهیجان با توجه به موقعیت توریستی و آبوهوای خوب میتواند یکی از شهرهای هدف باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برنامه «طرح عدالت و تعالی نظام سلامت»، بیان کرد: در مبحث تعالی به موضع فرهنگ و توجه به پیوست فرهنگی ازجمله اقامه نماز اهتمام ویژهای شده است.
انتظار شتاب پروژههای حوزه سلامت گیلان را داریم
ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به جمعیت بالا در لاهیجان، اظهار کرد: این شهرستان علاوه بر شهرستانهای مجاور به جمعیت غرب استان همجوار نیز ارائه خدمات میکند و این موضوع با احتساب جمعیت شناور، چندین برابر است.
وی بابیان اینکه انواع خدمات تخصصی و فوق و تخصصی در بیمارستان لاهیجان ارائه میشود، افزود: این بیمارستان طی سالهای اخیر به CT اسکن، دستگاه اکسیژن ساز و چندین دستگاه پیشرفته پزشکی مجهز شده و در تلاشیم تا دستگاه MRI نیز برای این بیمارستان جذب کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وضعیت زیرساختهای بهداشت و درمان در گیلان، گفت: با همت همهجانبه ۷۳ پروژه عامالمنفعه سلامت در استان به بهرهبرداری رسیده و انتظار داریم تا تخصیص اعتبارات ملی، بهرهبرداری از پروژههای حوزه سلامت گیلان شتاب بگیرد.
سالاری با اشاره به بخشی از اقدامات انجامشده در طی دو سال اخیر، گفت: در این استان پروژههای مشترک با قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا سپاه آغازشده، ۱۰ دستگاه CT اسکن راهاندازی، دو خوابگاه دانشجویی خریداری، یک هزار قلم انواع تجهیزات پزشکی تأمین و توزیع و صدها خدمات کوچک و بزرگ به مردم ارائهشده که همچنان نیز ادامه دارد.
فرخی تجهیز اراضی در لاهیجان را «صفر» است
رسول فرخی میکال، نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به تصمیم اشتباه خارج کردن دو بیمارستان از چرخه درمان در گذشته، اظهار کرد: امیدواریم باهمت همهجانبه بیمارستانهای سیدالشهدا و ۲۲ آبان در کنار بیمارستان دکتر پیروز با تخصصی شدن ارائه خدمات به چرخه درمان برگردد تا شرق گیلان از مشکلات درمان رها شود.
وی با اشاره به ماده ۴۸ شدن پل غیر همسطح لاهیجان، افزود: با پیگیریهایی صورت گرفته ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه اختصاصیافته اما نیمی از این اعتبار به شهرستان تخصیص یافت که این مهم به استاندار و وزیر راه تذکر داده شده است.
عضو کمیسیون شوراها و آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای شهرستان لاهیجان، گفت: امیدواریم با توجه به توانمندیهای نیروی انسانی و مواهب طبیعی و همچنین وجود تفرجگاههای طبیعی و تاریخی توسعه در شهرستان رقم بخورد.
فرخی تجهیز اراضی در لاهیجان را «صفر» اعلام کرد و گفت: امیدواریم دولت در سفر استانی به گیلان کمک شایانی به این حوزه کند.
وی بابیان اینکه ۲۸ سال از قدمت فاضلاب لاهیجان میگذرد، گفت: شهرستانی با توانمندی بالا همچون لاهیجان مستحق وضعیت فاضلاب کنونی و همچنین پسماند نیست.
نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لزوم توجه به وضعیت جادههای روستایی، منطقه ویژه اقتصادی و همچنین توسعه زیرساختهای گردشگری در لاهیجان تأکید کرد.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در خانه ملت با گلایه از سازوکارهای ناکارآمد در اوقاف، افزود: باید مشکلات موجود در حوزه اوقاف بخش رودبنه لاهیجان حلوفصل شود.
فرخی بر لزوم تأسیس رشته دندانپزشکی در دانشگاه آزاد لاهیجان تأکید کرد و گفت: برخی از تجهیزات دندانپزشکی در دانشگاه آزاد لاهیجان موجود است و قابلیت ایجاد دانشکده پزشکی در این شهرستان وجود دارد.
وی با تقدیر از عملکرد قابلتحسین دانشکده علوم پزشکی گیلان طی سالهای اخیر، تصریح کرد: امیدواریم در استمرار خدمات حوزه سلامت از سوی دانشگاه، دانشکده دندانپزشکی نیز در دانشگاه آزاد لاهیجان راهاندازی شود.
فرهاد براتی، سرپرست فرمانداری شهرستان لاهیجان نیز در این نشست اظهار کرد: اصلاح نواقص ساختاری بیمارستان پیروز و طرح توسعه و گسترش فضای بیمارستان، اصلاح ساختار سقف بام بیمارستان و افزودن رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان از حمله مطالبات است.
وی همچنین با بیان مشکلات شهرستان لاهیجان خواستار تعیین تکلیف منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان شد.
براتی، افزایش اعتباری اسفالت راههای روستایی، لزوم اصلاح شاخص درصد برخورداری آب شرب شهرستان و تکمیل پروژه رینگ شهر را نیز از نماینده هیئت دولت در شهرستان خواستار شد.
انتصابات افراد کارآمد همچنان در کشور کند است
حجتالاسلاموالمسلمین سلیمانی، امامجمعه شهرستان لاهیجان نیز در این نشست با اشاره به خطبه شماره ۵۳ نهجالبلاغه، اظهار کرد: امروزه اوضاع معیشتی اوضاع خوبی نیست چراکه معیشت و درآمد مردم در دینداری آنها بسیار مهم است.
وی با اشاره به استقرار دولت جدید، افزود: تغییر شرایط کشور مستلزم تغییر در مسؤولیتها است و این مهم خود نیز موردانتقاد رئیسجمهوری واقعشده و انتصابات افراد کارآمد همچنان در کشور کند است.
امامجمعه لاهیجان با تأکید بر تغییر سریع متخصصان و افراد کارآمد در گیلان، گفت: با تحول و آمدن جوانان انقلابی و فدایی انقلاب میتوان گیلان را نجات داد.
در حاشیه شورای اداری شهرستان لاهیجان، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اهدای لوح از خانواده نخستین مدافع سلامت کشور نرجس خانعلی زاده تجلیل کرد.
گفتنی است در این نشست نمایندگان اقشار مردم ازجمله دانشجویان، مجمع عالی بسیج لاهیجان، کشاورزان، نیز در محضر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان دغدغهها، مطالبات و حمایتهای لازم اشاره کردند.