«اینماد»؛ استخوان لای زخم نماد اعتماد الکترونیک دقیقا چه دستاوری برای کسب و کارها داشته است؟!

گروه اقتصادی الف،   4001214084 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

«اینماد»؛ این روزها واژه ای است که صدای صاحبان کسب و کار را درآورده، قرار بود نماد اعتماد الکترونیک، راهی برای اعتماد باشد اما اکنون دولت با اجبار دریافت این نماد برای کسب و کارهای مجازی راهی هموار برای رسیدن به یک فعالیت سالم را ناهموار می کند.

نماد اعتماد الکترونیک دقیقا چه دستاوری برای کسب و کارها داشته است؟!

به گزارش الف، در دومین ماه پاییز، سخنگوی ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز در گفت گو با یک خبرگزاری از الزام اینماد برای کسب و کارهای اینترنتی برای داشتن یک درگاه پرداخت خبر داد. حمیدرضا دهقانی نیا، در این گفت و گو اعلام کرد،«کسب و کارهای اینترنتی مستقل از اینکه بعدا درگاه پرداخت خود را از شرکت‌های PSP، پرداختیار یا ترکیبی از آن ها دریافت کنند، نیازمند دریافت اینماد هستند، از جمله اینکه غالب شرکت‌های PSP و پرداختیارها هم خودشان براساس مجوز قانونی که در این زمینه از بانک مرکزی گرفته‌اند، اقدام به دریافت اینماد کرده‌اند.»

این الزام و اجبار، انگیزه کسانی که برای یک کسب و کار اینترنتی آستین بالا زده بودند را نیز به یاس تبدیل کرد.صاحبان کسب و کار مجازی می گویند که این اجبار نمی تواند دولت را به انچه می خواهد برساند. در عین حال سنگ بزرگی است به پای کسب و کارهای دیجیتال اما دولت بر دریافت اینماد اصرار دارد. کار آنقدر بیخ دارد که می گویند، این الزام جدید به سایرعوامل مهاجرت در کشور نیز اضافه شده است.

یک کارشناس کسب و کار فضای اینترنتی در خصوص الزامی شدن اینماد،بیان کرد:گاهی تصور می شود راه اندازی  کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپی سبب بهم خوردن تعادل و توازن کسب و کارهای قدیمی یا سنتی می شود، در حالی که این گونه نیست. اقدامی که اینماد انجام داده این است که صاحبان کسب و کارها با گرفتن تاییدیه و در واقع اجازه از اینمادمی توانند به درگاه های پرداخت دسترسی داشته باشند.

نیما قاضی در ادامه مطالب بالا افزود:باید سازوکاری تعبیه شود که راه اندازی کسب و کارها را تسهیل  کند و دولت بعد از راه اندازی و شکل گیری آنها،برای نظارت بر فعالیتشان قوانین و مقررات نظارتی وضع کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کسب و کارهای اینترنتی تن به اخذ اینماد می دهند یا راه های جایگزین را انتخاب میکنند،عنوان کرد:زمانی که قوانین و مقررات در کشور به نحوی تنظیم شود که کار درست را نشود از مسیری انجام داد، افراد برای انجام کار درست به مسیر های نادرست پناه می برند،تلاش ما بر این است در تعامل با وزارت صمت و وزارت اقتصاد و دیگر بخش های مرتبط ،ساختاری پیاده سازی شود که از اتفاقات این چنینی جلوگیری شود.

این کارشناس در خصوص اینکه آیا اینماد توانایی تعریف استارتاپ های نوآور یا ایده ی خلاقانه را به تنهایی دارد، هم گفت:من چنین توانایی در اینماد ندیده ام،در مقرراتی هم که مسئولین وزارت صمت اعلام کرده اند چنین چیزی دیده نشده است. به طور کلی با موضوعات نوآور با تنگ نظری برخورد شده به عنوان مثال صرافی های آنلاینی که در کشور هستند و بعضی از آنها از سایت های بزرگ محسوب می شوند،زمان شکل گیری کسب و کار،اینماد آنها را به رسمیت نشناخت وبعد از بزرگ شدن این کسب و کار این اتفاق افتاد موضوعی که نموجب نگرانی ست، جلوگیری از شکل گیری ایده های نوآور در کشور با الزام اینماد و عدم ارائه ی درگاه پرداخت در صورت نداشتن اینماد، است.

قاضی دلیل عدم استقبال صاحبان کسب و کار از الزام اینماد را هم توضیح داد و گفت:باید دید اینماد چه دست آورد و ارزشی برای کسب و کارها دارد،یکی از مشکلات کسب و کارهای اینترنتی که به درستی و قانونی کار می کنند، عدم نظارت بر فعالیت کسب و کارهای اینترنتی است،تا جایی که اطلاع دارم اینماد چنین نظارتی ندارد و سرویسی هم برای علاقمند کردن صاحبان کسب و کار به اخذ اینماد در نظر نگرفته، به همین دلیل تعداد زیادی از کسب و کارها از آن استقبالی نمی کنند.

وی ادامه داد:برای دادن درگاه پرداخت به افراد باید آن ها احراز هویت شوند و در مرحله ی اول یعنی راه اندازی کسب و کار مانع تراشی نشود و بعد از شکل گیری و در طول فعالیت کسب و کار از نظارت های پسینی استفاده شود.

این کارشناس آینده ی سرمایه ی انسانی جوان کشور را نیز چنین پیش بینی کرد:مسائل اقتصادی در کشور سبب مهاجرت بسیاری از جوانان شده و اضافه شدن مسائلی مانند الزامی شدن اینماد و حس محدودیت و دلسردی شدت مهاجرت را افزایش داده.

رییس انجمن تجارت الکترونیک تهران در پایان سازوکار پیشنهادی به عنوان جایگزینی برای اینماد،اظهار کرد: اینماد در دوران فعالیتش خدمت های بسیاری کرده،اگر اینماد به طور جدی در زمینه ی نظارت های پسینی وارد شود و زیرساخت های لازم برای انجام آن را ایجاد کند می تواند با موفقیت بیشتری پیش رود، و نکته ی مهمی که وجود دارد این است که با بخش خصوصی تعامل کند و اینکه از موضع قدرت و یکطرفه قانون گذاری کند نمی تواند به نتیجه ی مطلوب برسد؛همچنین اینماد باید اختیاری شود ولی در حوزه هایی که قانون مشخصی برای آنها وجود دارد و در آنها عمل غیر قانونی صورت می گیرد ارگانی باید وجود داشته باشد که جلوی امور غیر قانونی رابگیرد.

دیدگاه کاربران

اینماد۲۴۳۳۱۳۱۰۹:۰۳:۴۳ ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
دولت انقدر داره اصرار میکنه چون برای هر اینماد باید ۱۸۰ تومن پرداخت بشه و درامد خوبی هست براش اما فکر متقاضی نیست بنده الان مدتی هست درگیرم برای اینماد موقع درخواست حتما تلفن ثابت مکان رو‌میخواد. منطقه ما فاز دو و سه مسکن مهر کلا خط تلفن نداره و مخابرات میگه تا چند سال دیگه تازه زیرساخت هاش اماده میشه الان تکلیف چیه اینماد الان دقیقا شده مانع برای بنده
ناشناس۲۴۳۳۱۸۱۰۹:۳۶:۱۳ ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
سکه ثامن مگه اینماد نداشت؟ پس چرا اونطور شد؟
ناشناس۲۴۳۳۲۰۵۰۹:۴۶:۲۷ ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
من چندین بار با سایتهای اینترنتی و خریدی که انجام داده بودم دچار مشکل شدم که با شکایت در سایت اینماد توانستم به حق خود برسم......
ناشناس۲۴۳۳۴۳۰۱۱:۳۲:۲۶ ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
--اين « نماد الكترونيك » چيه آقا عسكر ؟ ... اگر ميداني ما راهم آگاه كن ! -- خدا مر حوم پدرت را بيامرزه غفار خان ! من با دو سه كلاس سواد اكابر چه دانم كه اين كه گفتي چيست ؟ .... اسمش چه بود ؟ ... نماد الكترو نيكي !! ... حالا مهم نيست كه من بدانم اين الكترونيكي چيه ؟ ... مهم اينه كه هر كسي مسئول اين الكترونيكي هست ، و مسئول هر الكترونيكي ديگري هست ، خيلي خوب وارد باشه و بدونه چيه ! اگر زماني خراب شد ، يا قطع شد ، و يا اگر مدتي نبود و يا نباشه ، بدونه اثراتش چيه و چي خواهد شد ... اين طور نباشه كه وقتي دستگاه خيلي خراب شد ،و يا ديگه نبود اونوقت مسئول مربوطه بگه -- « ببخشيد ، من كه نمي دونستم كه اين جوري ميشه ، من كه نميدونسم وقتي نباشه ، كارها خيلي خراب ميشه ... كاراي مردم كساد ميشه ، ...مردم ببخشند » ! ... بله برادر ! اگر عسكر ندونه نمايش الكتريكي چيه مهم نيست ، هيچ جا كار زمين نمي مونه ، اما مسئول مربوطه و يا هر كس ديكري كه مي خواد فرماندارباشه ، استاندار باشه ، وزير باشه ، وكيل مجلس باشه ، قاضي باشه ، بخشدار باشه حتما بدونه اين كه شما گفتي ... اسمش چه بود ؟ ... نماد الكترو ليكي ، چيه ... خيلي خوب هم بايد بدونه ... آخه مگر عسكر دست فروش كنار خيابان چه كاره هست ، نه سر پيازه ، نه ته پيازه بله ؟!!
ناشناس۲۴۳۳۴۹۶۱۲:۰۶:۳۷ ۱۴۰۰/۱۲/۱۶
سکه ثامن هم نماد اعتماد الکترونیک داشت...
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  3. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  4. بهشت زمان شاه !

  5. استیضاح «وزیر اقتصاد» تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

  6. قطعا در دوره آینده شوراها شرکت نخواهم کرد

  7. سخنان جنجالی یکی اعضای دولت اسد درباره سقوط وی

  8. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  9. آب پاکی وزیر نیرو روی دست مردم/ علی‌آبادی: نمی‌توانیم ظرف دو ماه کسری گاز را تامین کنیم/ برای تابستان سخت آماده می‌شویم

  10. زندان های جمهوری اسلامی از زبان زیبا کلام

  11. میانگین تجویز دارو در نسخ پزشکان بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است

  12. پزشکیان: نیروهای مسلح زینت و دژ محکم جامعه هستند

  13. وزیر نیرو: خودمان را برای تابستان سخت آماده می‌کنیم/ ناترازی بزرگ در راه است

  14. دعوا سر قبض برق منجر به قتل همسایه شد

  15. تایمز: پدافند انگلیس آسیب‌پذیر است/ در رهگیری موشک‌های ایرانی شکست خوردیم

  16. علی لاریجانی: وفاق با این قیمت دلار و گرانی بی‌معنی است

  17. قالیباف: راه شهید سلیمانی تا آزادی قدس شریف ادامه خواهد داشت

پربحث‌های هفته

  1. بنویسید تابوشکنی بخوانید وطن‌فروشی

  2. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  3. این یک قیاس مع‌الفارق است!

  4. چراغ استیضاح وزرا روشن شد/ خداحافظی زودهنگام دو وزیر؟

  5. بازی جدید طالبان با ایران

  6. اعتراف سلطنت‌طلب‌ها به وابستگی شاه!

  7. «بن بست» فرزین؟!

  8. طرح عجیب مجلس برای پرداخت یارانه ۱۰ میلیونی/ فاجعه تورمی دوباره یا گشایش بزرگ؟!

  9. زینب سلیمانی: حاج قاسم فلسفه دفاع از فلسطین را تبیین کرد

  10. رئیس کل بانک مرکزی: نرخ دلار بازار ایران را یک سایت آمریکایی تعیین می‌کند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند/ آقای خاکپور! چشم‌هایت را باز کن/ چند سوال از رسایی

  13. به نرگس محمدی جایزه اسکار بدهند!/ چرا رئیس‌جمهور باید سخن خود را اصلاح کند؟/ از توانایی ساخت سلاح اتمی عبور کرده‌ایم

  14. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  15. طرح عجیب مجلس/ همه‌پرسی از مردم برای یارانه ۱۰ میلیونی و آزادسازی قیمت‌ها!

  16. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی خودش دولت قبل را برای گرانی دلار سرزنش می کرد / جوانان عربستانی غبطه ایران را میخورند/ حمایت از یمنی‌ها به نفع ماست

  17. میرسلیم: مردم با FATF چه کار دارند؟!

  18. دو روایت از یک ماجرای عجیب نفتی!

  19. رکوردزنی مدینه‌ فاضله غربی در بی‌خانمان‌سازی

  20. دو كلمه با آقاي خاتمي!

  21. سازنده ورزشگاه «آزادی» کیست؟

  22. ادعاهای نادرست جهانگیری! / مجادله قالیباف و رسایی در مجلس/ وقتی برخی چهره ترامپ را غلط‌انداز به تصویر می‌کشند! 

  23. ادعای مدیر دولت احمدی نژاد: از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته ایم/ در موشک هایمان از مواد منفجره ساخت ایران استفاده می کنیم

  24. ادعای همتی درباره موافقت رهبری با طرح مجدد دو لایحه جنجالی

  25. کاش اینجا ایران بود!

آخرین عناوین