مقدسی: تجارت غیرنفتی کشور ۱۰۰ میلیارد دلاری شد

گروه اقتصادی الف،   4010107051 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

رییس کل گمرک ایران گفت: تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۰ با تبادل ۱۶۲میلیون تن کالا با کشورهای جهان، رکورد ۱۰۰میلیارد دلاری را به ثبت رساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸ درصد رشد داشته است.

مقدسی: تجارت غیرنفتی کشور ۱۰۰ میلیارد دلاری شد

به گزارش ایرنا، «علیرضا مقدسی» در خصوص صادرات کشور در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: ۱۲۲ میلیون تن کالای ایرانی به ارزش ۴۸ میلیارد دلار به اقصی نقاط جهان صادر شد که این میزان ۱۴ میلیارد دلار بیشتر از سال قبل بود و رشد ۴۱ درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: در سالی که گذشت بیش از ۴۰ میلیون تن کالا، به ارزش ۵۲ میلیارد دلار نیز وارد کشور شد که عمدتا کالای اساسی، مواد خام و ماشین آلات تولید بودند، میزان کالاهای وارداتی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۳۶ درصدی در ارزش را به همراه داشت که نشان از اهتمام دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی مردم دارد.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: رکورد صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ در حالی به دست آمد که سخت ترین تحریم های ظالمانه، توسط نظام سلطه علیه ملت ایران در این سال وضع و اجرا شد، اما به لطف خدا و به همت جهادگران و فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و همکاری دستگاه های مرتبط با تجارت خارجی رکوردی تاریخی به ثبت رسید که در دهه های اخیر بی سابقه بوده و نشان از شکست سیاست تحریم های حداکثری علیه ایران دارد.

رییس کل گمرک در خصوص پنج شریک اول فروش کالا به ایران در سال ۱۴۰۰، گفت: کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، آلمان و فدراسیون روسیه،‌پنج کشور عمده طرف معامله واردات کالا به کشور در سال ۱۴۰۰ بودند.

وی در خصوص مقاصد اصلی صادراتی کالاهای ایرانی افزود: کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و افغانستان، پنج کشور عمده مقصد کالاهای صادراتی کشورمان در سال ۱۴۰۰ بودند.

رییس کل گمرک در پایان در تشریح رشد ترانزیت خاطرنشان کرد: کالاهای عبوری خارجی از مسیر کشورمان در سال ۱۴۰۰ با رشد ۶۸ درصدی، به ۱۲میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که پس از هفت سال مجددا کشور توانست به این میزان ترانزیت کالا بازگردد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۴۵۲۰۱۷۰۰:۱۷:۲۷ ۱۴۰۱/۱/۸
به وزن صادرات و واردات توجه كنيد متوجه وضع اقتصاد كشور ميشويم ما ١٢٢ مليون تن كالا صادر كرده ايم يعنى تنى ٣٩٣ و كالاى وارداتى حدود ٤٠ مليون تن بوده كه ميشود تنى ١٣٠٠ دلار كه اين بيانگر خام فروشى و فروش منابع كشور ميباشد … و دقيقاً اين همان چيزى است كه هدف استعمارگران براى استثمار كشورها انجام ميشود ، در گذشته كشورها را دانسته استثمار و مستعمره ميكردند امروزه بدون انكه كشورها و حداقل مردم كشورها متوجه شوند استثمار ميشوند …………
ناشناس۲۴۵۲۰۱۹۰۰:۲۱:۵۷ ۱۴۰۱/۱/۸
وزن چیه آخه شما باید ارزش به قیمت رو مد نظر قرار بدید
ناشناس۲۴۵۲۲۸۳۱۲:۵۰:۱۷ ۱۴۰۱/۱/۸
پتروشیمی را نفتی حساب نکرده
yektanetتریبون

آخرین عناوین