دکتر مصطفی زبردست در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از وظایفی که قانونگذار برعهده سازمان دامپزشکی گذاشته، نظارت و کنترلهای بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی است.
وی ادامه داد: این فرآوردههای خام دامی از دام زنده یا دام کشتار شده به دست آمده و میتواند، فرآوردههای خام دامی خوراکی یا غیرخوراکی محسوب شود.
زبردست درباره فرآوردههای خام دامی خوراکی، اضافه کرد: نظارتهای بهداشتی بر فرآوردههای خام دامی توسط دامپزشکی استان در طول سال و با حضور تیمهایی که در حال نظارت هستند، در حال انجام است.
این مسئول یادآور شد: در کشتارگاهها، مراکز عرضه، مغازهها، مراکز بستهبندی و ... نظارتهای ویژهای داریم.
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: به واسطه برخی از ایام خاص سال مانند اکنون که در طرح نظارت دامپزشکی ویژه ایام نوروز هستیم، طرحهای تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی با یک رویکرد ویژه و افزایش جدی در نظارتها روبرو میشود.
زبردست در ادامه گفت: شهروندان هنگام خریداری گوشت قرمز و سفید به تاریخ انقضا درج شده بروی بستهبندی و لیبل حتماً دقت کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه فصول گرم سال قرار داریم فرآوردههای پروتئینی در معرض فساد هستند و یکی از موارد مهم در ارزیابی کیفیت این مواد دقت به تاریخ انقضا آنها است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان خاطرنشان کرد: تاریخمصرف مرغ ۷۲ ساعت، گوشت قرمز گوسفند و بز ۷۲ ساعت و تاریخ انقضا گوشت گاو پنج روز است.
زبردست اضافه کرد: در همین راستا توسط همکاران دامپزشکی استان امروز ۱۰ لاشه گوسفندی و یک لاشه گاوی به دلیل پایان یافتن تاریخ مصرف ضبط شدهاند.
این مسئول گفت: در جهت سلامت شهروندان نظارتهای دامپزشکی لرستان در قالب گشتهای مشترک با سایر دستگاهها و بهصورت مجزا ادامه پیدا خواهند کرد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه مردم استان دارای اطلاعات خوبی در حوزه بهداشت و مواد غذایی هستند، اما توصیه میشود حتماً فرآوردههایی را استفاده کنند که در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت حوزه دامپزشکی با کدهای بهداشتی کشتار شده است.