واکنش قالیباف به قطعنامه شورای حکام بر ضد ایران/ توضیحات دیوان عالی کشور درباره دادرسی مجدد برای طبری/ روایت حسن سبحانی از تناقض رویکرد سیاسی و اقتصادی

گروه سیاسی الف،   4010322082 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری- تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

واکنش قالیباف به قطعنامه شورای حکام بر ضد ایران/ توضیحات دیوان عالی کشور درباره دادرسی مجدد برای طبری/ روایت حسن سبحانی از تناقض رویکرد سیاسی و اقتصادی

آمار کرونا در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت،  از دیروز تا امروز ۲۲ خردادماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۲۳ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۶۸۸ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست داد و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت،  تا کنون ۶۴ میلیون و ۵۸۰ هزار و ۳۶۵ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۹۱۰ هزار و ۷۵۵ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۱۶۹ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده‌اند.

بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۲۸۹ دُز رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته ۲۲ هزار و ۷۳۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

روایت حسن سبحانی از تناقض رویکرد سیاسی و اقتصادی 

حسن سبحانی، نماینده ادوار مجلس و استاد اقتصاد دانشگاه به فرهیختگان گفت: «ما در ایران از دوگانه‌ای به نام سیاست اسلامی-اقتصاد سرمایه‌داری، تبعیت می‌کنیم و این دو با هم نمی‌خوانند، چون اقتصاد سرمایه‌داری یا نئولیبرالی به سیستمی که رقابت در آن ممکن باشد و به رفت‌وآمد و حمل‌ونقل سرمایه و امکانات و منابع و نیروی انسانی متکی است. وقتی به هر دلیلی ما و دیگران اختلافاتی داریم و امروز حتی نمی‌توانیم پول صادرات‌مان را برگردانیم یعنی بستر اقتصاد نئولیبرالی فراهم نیست.

ما ناهموارترین زمین سیاسی را انتخاب کرده‌ایم که با نوع اقتصادی که برگزیده‌ایم هرگز نمی‌توان روی این زمین فعالیت کرد. در سیاست، روش‌هایی را در پیش گرفته‌ایم که به وجود آمدن اختلافات و تشدید آنها را سبب می‌شود، بنابراین نه توانسته‌ایم به ویژگی‌های اقتصاد مناسب قانون اساسی برسیم و نه توانسته‌ایم ویژگی‌های اقتصاد نئولیبرالی را به دست بیاوریم، چون دوگانه داریم؛ یا باید سیاست را مطابق با اقتصاد عوض کنیم که کسی به‌دنبال تغییر رادیکال رویکرد‌های سیاسی نیست یا باید اقتصاد را متناسب با سیاست تغییر می‌دادیم که چنین کاری نکرده‌ایم.

ما در حوزه اقتصاد در زمین دیگران بازی کرده‌ایم ولی در سیاست حرف‌های خودمان را زده‌ایم و نتیجه وضعیتی است که امروز وجود دارد. سیستم اقتصادی وفادارترین حامیان سیاسی خود یعنی مستضعفان و محرومان را در زمینه اقتصاد تنبیه کرده است، یعنی همان‌هایی که بیشترین حمایت و طرفداری را از سیاست دارند، به لحاظ اقتصادی گرفتار‌ترین آدم‌ها شده‌اند و این ظلم است. زمانی استضعاف در اقشار پایین بود ولی امروز طبقه متوسط به طبقه ضعیف پیوسته است....

وقتی می‌گویید اقتصاد بازار آزاد یا اقتصاد آزاد، این بازار و آن آزاد، سازوکار و ویژگی‌هایی دارد؛ سازوکاری که در آن دولت ایستاده تا از حقوق مصرف‌کننده و تولید‌کننده دفاع کند. بازار آزاد بازاری یله و رها نیست و دارای قواعد و نظمی است. شما بازار ندارید و لذا ارز قیمتی جعلی و ساختگی دارد. دو، سه نفر -که حتی احتمالا می‌توانند دولتی هم باشند- از طریق یک کانال تلگرامی، قیمت ارز را ابلاغ می‌کنند و بعد کسانی که به‌دنبال خرید و فروش هستند صف درست می‌کنند.

اینکه کشور رسما عددی پایین را (هرچه می‌خواهد باشد)، به عددی بسیار بالا ارتقا می‌دهد نشانه ناتوانی در تصمیم‌گیری است. قبول است که به‌دلیل انواع و اقسام گرفتاری‌هایی که هست، تصمیم‌گیری و اجرا سخت شده است. ولی تصمیماتی که گرفته می‌شود بار‌ها اتخاذ شده و شکست خورده است.

مقامات کشور نرخی بسیار پایین را به نرخی بسیار بالا تبدیل کرده‌اند و می‌گویند مابه‌التفاوت را مثل حقوق به همه مردم می‌دهیم. یعنی اگر از ماه آینده معجزه شود و قیمت دلار امکان کاهش بیابد، حاکمیت نمی‌تواند اجازه بدهد این نرخ پایین بیاید، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند حقوق‌ حمایتی را بپردازد.

این وضعیت کشوری است که می‌گوید من به‌دنبال تولید هستم. درحالی که وقتی قیمت دلار را رسما افزایش می‌دهد تولید را به رکود می‌کشاند! یعنی اقدامات تماما تخریبی است.»

***

واکنش قالیباف به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس بیان کرد: ما تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس را اقدامی خصمانه و غیر سازنده می دانیم که به معنای تاثیرپذیری مستقیم آژانس هسته ای از محافل صهیونیستی است و این اقدام همکاری های بسیار سازنده، داوطلبانه و سخاوتمندانه ایران با آژانس را نادیده گرفته و مسیری را گشوده است که تداوم آن، حتما به سود مذاکرات جاری دیپلماتیک نخواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این اقدامات نشان می دهد که طرف مقابل در رسیدن به توافق خوبی که تحریم ها علیه ملت ایران را رفع کند، جدی نیست. ما قاطعانه از اقدامات فنی و حقوقی اخیر سازمان انرژی اتمی در پاسخ به قطعنامه ظالمانه اخیر و رفتار غیر سازنده کشورهای بانی آن حمایت کرده و ضمن استقبال از رای منفی دو کشور روسیه و چین به این قطعنامه تاکید می کنیم تمرکز بر خنثی سازی تحریم و ایجاد رونق اقتصادی با تکیه بر توان داخلی به گونه ای که منجر به گشایش در زندگی و شرایط معیشتی مردم شود، مهمترین و قوی ترین پاسخی است که می توان و باید به دشمنان و بدخواهان ملت سرافراز ایران داده شود.

***

توضیحات دیوان عالی کشور درباره دادرسی مجدد برای طبری

روابط عمومی دیوان عالی کشور، پیرو انتشار مطلبی در فضای مجازی مبنی بر نقض حکم محکومیت اکبر طبری، روابط عمومی دیوان عالی کشور اطلاعیه‌ای در این خصوص صادر کرد. 

روابط عمومی دیوان عالی کشور ضمن تکذیب خبر منتشره در خصوص نقض حکم محکومیت اکبر طبری اعلام کرد:

« نخست اینکه، نقض رأی محکومیت اکبر طبری صحت ندارد بلکه دیوان عالی کشور در ارتباط با درخواست نامبرده مبنی بر تجویز اعاده دادرسی تنها در دو مورد از عناوین اتهامی (جعل سند و سردستگی شبکه ارتشاء) با توجه به مستندات ارائه شده بدون اینکه رأی دادگاه نقض شود، اجازه رسیدگی مجدد را داده است. 

بدیهی است دادگاه بعدی پس از رسیدگی مطابق ماده ۴۸۰ قانون آئین دادرسی کیفری در صورتی که اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، می‌تواند آن بخش که مورد اعاده قرار گرفته را نقض و رأی جدید صادر نماید.

لازم به ذکر است که طبق ماده ۴۷۴ قانون مذکور اعاده دادرسی نسبت به رأی قطعی پس از حدوث واقعه جدید و یا ارائه مستندات جدید صورت می‌گیرد که پرونده در همین راستا مطرح و منتهی به تصمیم مزبور شده است.»

***

دو علت مهم حادثه قطار مشهد-یزد اعلام شد

گزارش کمیسیون عالی سوانح راه‌آهن درباره سانحه قطار مسافری مشهد – یزد منتشر شد که بر اساس آن دو عامل مهم در وقوع این سانحه از جمله انسداد مسیر حرکت قطار مسافری توسط بیل مکانیکی و تخطی از سرعت تعیین شده از سوی لوکوموتیوران موثر بوده است.

در این گزارش آمده است: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته تاکنون، دو علت مهم در وقوع این سانحه، انسداد مسیر حرکت قطار مسافری توسط بیل مکانیکی (پس از اتمام عملیات و اعلام آزادسازی مسیر تردد قطار از سوی سرپرست عملیات بهسازی) و همچنین تخطی از سرعت مقرره و تعیین شده مطابق حکم احتیاط می‌باشد.

بیشتر بخوانید: گزارش سانحه قطار مشهد – یزد منتشر شد

***

جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس با حضور دو وزیر

احمد علیرضابیگی نماینده تبریز در گفت‌و‌گو با فارس، با اشاره به نشست غیرعلنی امروز مجلس گفت: نشست غیرعلنی امروز مجلس شورای اسلامی با حضور سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی و حجت‌الله عبدالملکی وزیر کار و رفاه اجتماعی و رئیس بانک مرکزی برگزار شد.

وی افزود: در این جلسه موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که وزیر کار در این باره گفت که دولت حق دارد با افزایش 57 درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی مخالفت کند.

نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار داشت: عبدالملکی عنوان کرد که دولت سهامدار و شریک و سهامدار سازمان صندوق تأمین اجتماعی و ضامن پرداخت حقوق بازنشستگان این صندوق است و زمانی که صندوق قادر به پرداخت بازنشستگانش نباشد، دولت این کار را انجام خواهد داد و از این حیث حق دارد با افزایش 57 درصدی حقوق بازنشستگان این صندوق مخالفت ورزد.

علیرضا بیگی خاطرنشان کرد: وزیر کار همچنین گفت طبق ماده 96 اساسنامه تأمین اجتماعی، افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی باید به تصویب هیأت وزیران نیز برسد.

وی افزود:‌در ادامه این جلسه موضوع قیمت و تأمین نهاده‌های دامی و بحث تولیدات کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار داشت: سیدجواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت که پیش‌بینی‌های لازم برای ماه‌های پیش‌رو درباره جوجه‌ریزی در حوزه مرغداری، تأمین نهاده‌ها، پرداخت تسهیلات به دامداران و مرغدان و خرید تضمینی محصولات آنها انجام شده است.

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی درباره تأخیر در پرداخت پول کشاورزان برای خرید تضمین گندم گفت که علت این تأخیر محدودیت در اعتبارات است چرا که فصل برداشت گندم در سال 45 روز است اما اعتبارات خرید تضمینی گندم در طول سال و به صورت تدریجی تخصیص می‌یابد و همین مسئله علت تأخیر در پرداخت پول کشاورزان شده است.

دستور رئیسی برای پیگیری وضعیت حقوق بازنشستگان 

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت‬ در‬ توییتی‬ نوشت: ‬

«‏در پی درخواست‌های گروه‌هایی از بازنشستگان محترم درخصوص وضعیت دریافتی خود در سال جاری از رئیس جمهور، آیت‌الله رئیسی به معاون اول دستور داد موضوع را با حضور نمایندگان بازنشستگان و سازمان تأمین اجتماعی بررسی و پیشنهادات حمایتی خود را ارائه نمایند.»

***

جلسه ویژه ارزی در میرداماد

به گزارش تسنیم،‌ در پی تشدید نوسانات ارزی که عمدتاً ناشی از خبرهای سیاسی و حواشی مربوط به مذاکرات هسته‌ای است، در روزهای گذشته نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافته است.

فعالان بازار علت اصلی نوسانات اخیر ارزی را جو روانی می دانند و می گویند عرضه ارز مناسب است، اما بانک مرکزی نباید اجازه دهد که اختلاف دلار نیمایی و آزاد افزایش یابد.

طبق مصوبه اخیر سران قوا، اختیارات بانک مرکزی در حوزه ارزی افزایش یافته و این بانک مجاز به مدیریت بازار ارز با استفاده از تمام اختیارات‌ش است. همزمان با مصوبه سران قوا، بانک مرکزی جلسه ای ارزی را با حضور صرافان ارزی در برج میرداماد برگزار کرد و صرافان را در جریان جزئیات اقدامات آتی این بانک در حوزه ارزی قرار داد.

امروز نیز طبق اعلام مدیر کل روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل این بانک میزبان صرافان است تا اقدامات و برنامه های جدید ارزی را باآنها در میان بگذارد.

دستگیری ۳۱ نفر از سرشاخه‌های معاملات فردایی ارز و طلا 

به گزارش فارس سردار بهرامی، جانشین پلیس امنیت اقتصادی، با هشدار‌ به فعالان بازار فردایی طلا و ارز، اظهار داشت: ۳۱ نفر از سرشاخه‌های معاملات فردایی دستگیر و تعدادی از عناصر فعال در این بازار نیز با همکاری بانک مرکزی و مراجع قضایی شناسایی شدند.

وی با تأکید بر اینکه معاملات فردایی طلا و ارز، غیرقانونی و قمارگونه است، اضافه کرد: طبق بررسی‌هایی که داشتیم این افراد با ایجاد بازار معاملات فردایی اقدام به ایجاد تقاضای کاذب در بازار طلا و ارز می‌کردند تا قیمت‌‌ها را افزایش دهند.

جانشین پلیس امنیت اقتصادی اظهار داشت: پلیس با فعالان بازار فردایی، به جرم اخلال در نظام اقتصادی قاطعانه برخورد خواهد کرد.

***

واکنش چمران به خبر دستگیری کارکنان شهرداری

به گزارش ایرنا مهدی چمران روز یکشنبه پیش از آغاز جلسه شورای شهر تهران، اظهار داشت: حمله و عملیات به سامانه‌های شهرداری بسیار وسیع و بزرگ بود و با هک بنزین و سایر حمله‌ها قابل قیاس نیست.

وی افزود: سامانه شهرداری با وجود بیش از 50 هزار کاربر به بسیاری از وزارتخانه‌ها وصل است و حمله گسترده ای صورت گرفت که دوستان ما موفق به حل این مشکل شدند.

چمران با بیان اینکه نمی‌توان این سیستم گسترده را به صورت یکجا راه انداخت بلکه بصورت تدریجی باید این کار را انجام داد، گفت: دوستان ما راه های نفوذ را پیدا کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه سازمان فاوا اعلام کرد که تا روز شنبه می‌تواند مشکل را حل کند، اظهار داشت: بسیاری از سیستم ها در دسترس است اما هنوز چند سیستم در حال بررسی است و هنوز راه‌اندازی نشده است.

به گفته وی، تمامی سوابق شهروندان موجود است و آسیبی به آنها وارد نشده است.

چمران با بیان اینکه هنوز نمی‌توانم بگویم دفاتر خدمات الکترونیک به صورت کلی راه اندازی شده یا خیر ، عنوان کرد: اطلاعات مردم، سوابق و پول‌های آنها موجود است و از این سامانه‌ها بک‌آپ‌های نواری وجود دارد. 

وی درباره اخباری مبنی بر دستگیری جاسوس در شهرداری تهران هم گفت که نمی‌دانم کسی دستگیر شده است با خیر، این گونه صحبت ها مستند نیستند.

***

توضیحات هواپیمایی ماهان درباره توقیف یک هواپیما در آرژانتین

صبح امروز خبری به نقل از رسانه های خارجی منتشر شد که طی آن ادعا شده بود یک فروند هواپیمای متعلق به هواپیمایی ماهان که در اجاره ونزوئلا بوده در آرژانتین توقیف شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری سیمپل فلایینگ، دولت آرژانتین یک بوئینگ ۷۴۷ متعلق به خطوط هوایی ماهان ایر را که در اجاره شرکت دولتی کونویاسا ونزوئلا قرار داشته در فرودگاه بوئنوس آیرس توقیف کرده است.

بنابر این گزارش، در این هواپیمای باری که تحت تحریم آمریکاست، هفت خدمه ایرانی و ۹ خدمه ونزوئلایی حضور داشته‌اند که همه آنها هم اکنون در آرژانتین به سر می‌برند و به دلیل توقیف گذرنامه‌هایشان نتوانسته‌اند به ونزوئلا بازگردند.

گفته می‌شود که شرکت کونویاسا دو هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ دیگر متعلق به ماهان ایر را در اجاره دارد. 

همچنین پایگاه خبری لاپنزا دلارا در گزارشی با اشاره به اینکه این هواپیما از مبدأ مکزیک در پرواز بوده است، مدعی شد که برخی خدمه آن با نیروی قدس سپاه پاسداران ایران مرتبط هستند و هنگام فرود در فرودگاه بوئنوس آیرس قصد سوختگیری داشته است.

به گزارش لاپنزا دلارا، هواپیمای توقیف شده در بوئنوس آیرس حامل قطعات خودرو برای یک شرکت خودروسازی بوده و در چند مرحله بازرسی محموله مشکوکی در آن کشف نشده است.

اما این ادعا با واکنش هواپیمایی ماهان روبرو شد. مدیر روابط عمومی هواپیمایی ماهان گفت: هواپیمای توقیف شده در آرژانتین در تملک ونزوئلا است و هیچ ارتباطی با شرکت هواپیمایی ماهان ندارد.

به گزارش صدا و سیما، امیرحسین ذوالانواری افزود: هواپیمای توقیف شده بیش از یک سال پیش به یک شرکت هواپیمایی ونزوئلایی واگذار شده و هیچ گونه ارتباط مالکیتی با شرکت هواپیمایی ماهان ندارد.

وی در خصوص بازداشت خدمه این شرکت نیز گفت: اگر بازداشت خدمه این شرکت هم صحت داشته باشد، این ارتباطی با شرکت ماهان نمی تواند داشته باشد چون هواپیما در اجاره ایرلاین ونزوئلایی است و ارتباطی با هواپیمایی ماهان پیدا نمی کند.

***

واکنش پلیس راهور به ادعای میرسلیم در دفاع از خودروسازان

مدتی پیش مصطفی آقامیرسلیم؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به مسئله باز نشدن ایربگ خودرو‌های داخلی در تصادفات جاده‌ای مدعی شده بود «باز نشدن ایربگ 100 خودرو بین 900 هزار خودروی تولید شده، آماری ناچیز است!"

سردار سید کمال هادیانفر؛ رئیس پلیس راهور در این رابطه به تسنیم گفت: به نظر بنده این اظهارنظرها به این خاطر است که این افراد در بحث خودرو سود و منفعت دارند البته این شخص را نمی‌دانم اما تعداد زیادی از این اشخاص در موضوع خودرو، محل درآمد دارند یا کارخانه‌دار هستند.

هادیانفر با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما تولید خودروی ملی است که به آن افتخار کنیم، تصریح کرد: در وهله بعد به دنبال این هستیم که کیفیت و ایمنی خودروهایی که هم‌اکنون مونتاژ یا وارد می‌شود، بالا برود، به طور مثال چرا [در تولید خودرو] از فولاد کم کربن استفاده نمی‌کنیم و از ورق سه لایه غیرایمن استفاده می‌کنیم که خودرو در هر حالت تصادف چه با زاویه مناسب چه غیرمناسب، مچاله می‌شود و سرنشینان در آن گرفتار می‌شوند.

رئیس پلیس راهور اظهارنظر یکی از نمایندگان مجلس درباره باز نشدن 100 ایربگ از میان 900 هزار خودروی تولید شده و ناچیز بودن این رقم را نیز ناشی از عدم اطلاعات کافی دانست و گفت: فقط در یک پارکینگ تصادفات، 107 دستگاه خودرو وجود داشت، از میان این 107 دستگاه خودرو که تماماً از زاویه جلو یعنی از زاویه مناسب تصادف کردند، ایربگ 97 دستگاه خودرو باز نشد، یعنی حدود 90 درصد ایربگ‌ها عمل نمی‌کند و ما مستندات بررسی کارشناسی فنی این خودروها را به نمایندگان مجلس ارائه کردیم.

این مقام انتظامی ادامه داد: ایربگ راننده در تمام دنیا تابع دستی کردن و قفلی نیست و ایربگ راننده در تمام دنیا در صورت تصادف باید باز شود اما در برخی از خودروها این امکان وجود دارد که ایربگ سرنشین کنار راننده باز یا قفل باشد.

وی یادآور شد: زمانی فردی گفت که تست کِرش باید به صورت نرم‌افزاری درست شود البته این رؤیا است و شدنی نیست؛ تست کرش باید واقعی باشد و خودرو از زاویه‌های مختلف در سوانح تست شود، من نیز در رسانه گفتم که اگر می‌خواهید بدانید که تست کرش عمل می‌کند یا خیر، به قبرستان خودروها بروید و وضعیت خودروهای تصادفی را ببینید که با زاویه‌های مختلف اعم از جلو یا عقب تصادف کرده یا واژگون و له شدند.

***