مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا درباره میزان بارندگی تهران در فصل تابستان اظهار کرد: جدیدترین خروجیهای مدلهای پیشبینی فصلی بیانگر آن است که متوسط بارش سه ماه آینده استان تهران کمتر از نرمال باشد این در حالیست که متوسط دما طی سه ماه آینده حدود ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس بیشتر از نرمال برآورد شده است.
وی ادامه داد: این شرایط سبب میشود تا با توجه به کاهش بارش انباشته شده از ابتدای سال زراعی گذشته و بهویژه طی بهار ۱۴۰۱ همچنین پیشبینی افزایش دما طی سه ماه آینده لزوم صرفهجویی، استفاده بهینه و مدیریت در زمینه منابع مصارف آب بیش از پیش احساس شود.
معاون اداره کل هواشناسی استان تهران در زمینه تحلیل وضعیت دما و بارش خرداد ماه ۱۴۰۱ استان تهران و مقایسه آن با سال گذشته و بلند مدت اظهارکرد: میانگین ماهانه دما در خردادماه ۲۲.۸درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلند مدت تغییر معناداری نداشت.
وی ادامه داد: متوسط حداقل دما در این ماه نسبت به بلند مدت ۰.۳ درجه سلسیوس افزایش و متوسط بیشینه دما ۰.۶ درجه سلسیوس کاهش داشته است. بهعبارت دیگر دمای هوا در استان تهران طی خرداد ۱۴۰۱، افزایش یا کاهش قابل ملاحظهای نداشته است. متوسط دمای هوای استان تهران از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۰) تا تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۱، برابر با ۱۱.۶ درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلندمدت،۰.۸ درجه سلسیوس بیشتر بود.
به گفته غلامی ورامین با متوسط دما ۲۸.۶ درجه سلسیوس و فیروزکوه با متوسط دما ۱۶ درجه سلسیوس بهترتیب بیشترین و کمترین مقادیر متوسط دما را در خرداد ۱۴۰۱ داشتهاند.
وی درباره روند کاهشی بارندگی نسبت به بلند مدت اظهار کرد: بررسی آماری مقادیر بارش ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی استان بیانگر آن است که مقدار بارش (پهنهای) در سطح استان در خرداد ۱۴۰۱، حدود یک میلی متر بوده که در مقایسه با بلند مدت ۹۲ درصد کاهش داشته است. مقدار بارش استان تهران از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۰) تا پایان خرداد ۱۴۰۱ حدود ۱۶۹.۹ میلی متر بود که در مقایسه با بلند مدت ۳۸ درصد و نسبت به سال قبل ۲۴ درصد کاهش یافته است.
غلامی در پایان تصریح کرد: پیشبینیهای فصلی ابتدای هر ماه بروزرسانی میشوند و درستی پیشبینی فصلی بارش و دما معمولا بین ۶۵ تا ۷۰ درصد است.