بزرگ‌ترین رویداد ملی و نوآوری و پیشرفت ایران دو روز دیگر برگزار می‌شود

گروه اقتصادی الف،   4010428104

تا دو روز دیگر رویداد بزرگ ملی نوآوری و پیشرفت ایران «نوپیا» با حضور جمعی از فعالان نوآوری اجتماعی برگزار می‌شود. دراین رویداد نمایندگان اندیشکده ها هم حضور دارند که به‌صورت حضوری و آنلاین در این رویداد بزرگ شرکت می‌کنند. رویداد نوپیا باهمت ستاد نوآوری اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (رضوان‌الله تعالی علیه) برگزار می‌شود.

بزرگ‌ترین رویداد ملی و نوآوری و پیشرفت ایران دو روز دیگر برگزار می‌شود

«نوپیا» مخفف نوآوری پیشرفت ایران همان‌طور که از اسمش پیداست قصد دارد به‌واسطه تبیین کلیدواژه عنوان «نوآوری اجتماعی» عامه مردم را برای رسیدن به جامعه‌ای پویاتر و پیشرفته‌تر هدایت کند. دراین‌بین آنچه اهمیت بیشتری دارد خلاقیت و شناخت صحیح مسائل اجتماعی توسط خود مردم است؛ به این معنی، تا شناخت واقعی از مسئله اجتماعی وجود نداشته باشد نمی‌توان انتظار داشت که مسائل از طریق گروه‌های مردمی حل‌وفصل شود. برای رسیدن به این مطلوب افرادی هستند که واسطه انتقال این مفهوم بین گروه‌های مردمی هستند. همان افراد یا گروه‌هایی که شاید پیش‌ازاین بخشی از فعالیت‌هایشان را در قالب گروه‌های جهادی، سمن‌ها، کارآفرین‌ها و... دیده باشیم.

سه معنا از نوآوری اجتماعی مطرح است. اول اینکه نوآوری برای حل مسئله اجتماعی است. دوم اینکه به دنبال راهکار نوین است و سوم چگونگی تبدیل نوآوری به جریان اجتماعی که مردم بتوانند به‌صورت نوآورانه به میدان حل مسائل بیایند. معنای سوم، معنای مهمی است و نوآوری اجتماعی را با گفتمان‌شناسی گره می‌زند وحالا قرار است در این رویداد بزرگ، همین گفتمان شناسی و شبکه‌سازی صورت بگیرد این در حالی است که باخبر شدیم بخشی از برنامه‌های رویداد بزرگ نوپیا در روز پنجشنبه ۳۰ تیرماه در محل بازار«پردیس سینمایی چهارسو»مربوط به فعالیت‌های اندیشکده‌هایی است که رویکرد نوآوری اجتماعی دارند. ازاین‌رو برخی مدیران اندیشکده ها نیز در رویداد بزرگ ملی نوآوری و پیشرفت ایران حضور دارند و حالا این سؤال پیش می‌آید که چه رابطه‌ای بین اندیشکده‌ها و حل مسئله و کارکرد نوآوری اجتماعی می‌تواند وجود داشته باشد؟

این سؤال را از دکتر «محسن دنیوی» دبیر رویداد نوآوری نوپیا می‌پرسیم. دنیوی در این مورد می‌گوید: «برخی اندیشکده ها در تبیین کلیدواژه «نوآوری اجتماعی» با ما همراه بوده‌اند؛ البته در تعریف اندیشکده‌ها این‌طور بیان‌شده است که اندیشکده ها تولید سیاست و سیاست پژوهی و راهبرد نویسی برای حل مسائل را بر عهده‌دارند و این‌طور برداشت‌شده بود که اندیشکده ها برای راهبرد نویسی، نیازی به مداخله افراد و اجتماع مردم ندارد، چون به هر دلیلی ممکن است مردم همراهی نکنند. اما حالا که پدیده نوآوری اجتماعی مطرح‌شده است سیاست در بخش نوآوری اندیشکده ها این‌طور تعریف می‌شود که باید مسائل از طریق اجماع و اجتماعات انسانی حل‌وفصل شود.

بیشتر متوجه می‌شویم که اندیشکده ها برخی از فعالیت‌های خودشان را صرف پرداختن به حل مسائل و مشکلات مناطق محروم کرده‌اند در این مورد به سراغ «شوان صدر قاضی» پژوهشگر تحقیقات اقتصادی اجتماعی از دانشگاه سازمان ملل می‌رویم؛ شخصی که پژوهش‌های میدانی اندوخته تجربیاتش است می‌گوید: «اصل نتیجه حل مسائل بسیار مهم است. نمونه‌هایی از مسائل حل‌شده‌ای در جامعه به‌صورت الگو داریم که اصرار بر نوآوری ندارند، بلکه تمرکزشان روی اثربخشی است. این گروه‌ها بعد از انجام کار، تازه فکر می‌کنند که کدام بخش از کارشان نوآورانه بوده است. اندیشکده ها اینجا می‌توانند تمام‌قد حاضر شوند و برای حل مسائل به موضوعات اجتماعی نور بتابانند.

دکتر «صدر قاضی» از دغدغه‌اش در ایران می‌گوید که بیشتر پژوهشگران و اندیشمندان برای حل مسئله به سراغ کتاب‌ها و مقاله‌ها می‌روند. مبنای این مقاله‌ها بیشتر در کشورهای آفریقای جنوبی و شرقی آسیا است که هیچ سنخیتی با مسائل کشور ما ندارد.او در این باره می گوید: «در کشور ما مفاهیمی مثل برکت در کسب‌وکار، همین نذر دادن و.... که برتابیده از فرهنگ و زیست‌بوم ما است وجود دارد که در جای دیگری ممکن است وجود نداشته باشد مثل نذر طبیعت یا نذر وقت همه این‌ها مسائل را برای ما طور دیگری می‌تواند حل کند که با کشورهای دیگر متفاوت باشد پس نباید صرفاً الگوبرداری کرد».

«محمد محسن دوباشی» مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای و رئیس شورای سیاست‌گذاری رویداد ملی نوپیا، الگوهای موفق اجتماعی را به فعالیت‌های اندیشکده‌ها به‌عنوان جایگاه اندیشه گره می زند و تصریح می کند: «باید فضای ذهنی نخبه‌های اجتماعی به فضای اندیشکده ها نزدیک شود. این الگوسازی و مدل‌سازی توسط اندیشکده ها صورت می‌گیرد تا جنس جدیدی از آینده ترسیم شود. فهم مسئله در رویداد نوپیا شروع همین حرکت یکپارچه است».

بنا به گفته «محمد حیدری» دبیر رسانه‌ای و اجرایی رویداد ملی نوپیا، این گردهمایی بزرگ در تاریخ ۳۰ تیر با دعوت از جمعی از نوآوران اجتماعی از اقصی نقاط کشور برای تبادل ایده‌ها و آشنایی با اقدامات نوآورانه، برگزار خواهد شد و این رویداد تازه آغازی بر مسیر نوآوری و پیشرفت است؛ این گردهمایی در «پردیس سینمایی چهارسو» تهران واقع در ضلع جنوبی شرقی تقاطع خیابان جمهوری اسلامی و پل حافظ است. این همایش رأس ساعت ۹ صبح آغاز می‌شود و تا پایان روز با برنامه‌های متنوع ادامه دارد. اغلب مخاطبان این برنامه به‌صورت آنلاین در سراسر کشور با این برنامه همراه می‌شوند و ثبت‌نام کنندگان نیز به‌صورت حضوری شاهد غرفه‌ها و پنل های تخصصی این رویداد خواهند بود.

انتهای پیام/

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  2. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  3. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  4. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  5. روسیه جنگنده فرانسه را با «اس ۴۰۰» هدف گرفت

  6. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  7. ۲ قاضی در دیوان عالی کل کشور مورد سو قصد قرار گرفتند/ ضارب خودکشی کرد

  8. پنج اصل برای موفقیت مذاکرات آمریکا با ایران

  9. ظریف: شب قبل از ملاقات دولت با رهبر انقلاب، تماس گرفتند و گفتند بیا، گفتم من نمی‌آیم، تکلیف من را معلوم کنید!/ گفتند با استعفای تو مخالفت می‌شود

  10. ستادکل اظهارات اخیر پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد

  11. نامه مهم ربیعی به رییس جمهور: ما به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

  12. پزشکیان: باید باور کنیم که می‌توانیم

  13. مجری شبکه من‌وتو: تعطیلی این شبکه برای ایرانیان پشیزی ارزش نداشت | جواد خیابانی را به مزدک میرزایی ترجیح می‌دهم

  14. پزشکیان برای حداد عادل حکم زد

  15. واکنش احمد زیدآبادی به ترور «مقیسه» و «رازینی»

  16. رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

  17. محسنی‌اژه‌ای: شهیدان رازینی و مقیسه از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند

پربحث‌های هفته

  1. تمرین کشت بادمجان !

  2. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  3. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  4. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  5. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  6. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  7. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  8. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  9. تلاش برای ترمیم زخمی که دولت احمدی‌نژاد بر جای گذاشت

  10. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  11. لطفا جوگیر نشوید!

  12. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  13. وقتی حجاب از میان برود، سایر مرزهای اخلاقی فرو خواهد ریخت

  14. راه حل‌های طلایی برای ناترازی برق

  15. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  16. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  17. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  18. واکنش رئیس کمیسیون امنیت‌ملی مجلس به سخنان علم‌الهدی/ پیام مهم سپاه به دوستان و دشمنان/ سلبریتی‌نماهایی که بویی از فرهنگ نبرده‌اند

  19. هم فرصت، هم تهدید!

  20. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  21. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  22. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  23. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  24. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  25. نامه ۱۲۰ نماینده مجلس به آملی‌لاریجانی: FATF هیچ فایده‌ای نداشته و راه‌های دورزدن تحریم را می‌بندد

آخرین عناوین