معاون وزیر علوم در گفتگو با الف: خطر تعطیلی بیخ گوش دانشگاه‌های صنعتی و فنی

گروه اجتماعی الف،   4010609119 ۳۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در حال حاضر، ۹ درصد از دانشجویان در علوم پایه مشغول به تحصیل هستند و در صورت ادامه این روند در ۴ سال آینده این میزان به۴ تا ۵ درصد می‌رسد.

خطر تعطیلی بیخ گوش دانشگاه‌های صنعتی و فنی

قاسم عموعابدینی در گفت و گو با الف اظهار کرد: در صورت  ادامه این روند، فقط دانشگاه‌های برتر ما با توجه به ظرفیت، ورودی دانشجو خواهند داشت و بقیه دانشگاه‌های صنعتی و فنی تعطیل خواهند شد.

به گفته وی با این روند حرکت توسعه کشور دچار مشکل می‌شود؛ به همین دلیل، جریان آموزش باید تغییر کند.

معاون آموزشی وزیر علوم بیان کرد:اولین چالش دولت در حوزه آموزش عالی کشور، ناکارآمدی در نظام حکمرانی و اداری دانشگاه‌هاست، که می‌توان به مواردی از قبیل؛ نقص توسعه نظام فرهنگی و اجتماعی، ضعف در همکاری‌های بین الملل و...اشاره کرد.

عموعابدینی تصریح کرد: ما دانشگاه‌های خوبی داریم و افتخار هم می‌کنیم ولی باید واقعیت‌ها را نیز در نظر بگیریم، دانشجو استقبال می‌کند، وارد دانشگاه می‌شود و خارج می‌شود، ما باید مسیری را ترسیم کنیم که دانشجو بماند. لذا تحول، ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. اساس توسعه فناوری ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان است. می‌بایست شورای دانشگاه، دانشکده‌های فناوری‌های نوظهور ایجاد کنند و از نخبگان در این دانشکده‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: باید ظرفیت‌ها را احصاء کنیم، جایی باید ایجاد شود که فراتر از روابط و مسائل موجود باشد و مخصوصا برای تکنولوژی‌های آینده برنامه‌ریزی کند.

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طرح تحول مورد نظر چندین بخش دارد که بخش مهمی، ماموریت‌گرایی و آمایش است که در این راستا به دانشگاه‌های مشهد و نیشابور رفتیم و طرح تحول را برای آنها نوشتیم و خواستیم در حوزه معادن و منطقه خود خدمت کنند و در آن راستا به سطح بین‌الملل برسند.

عموعابدینی تاکید کرد: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می‌بایست علاوه بر حوزه بین‌الملل دو ماموریت مهم داشته باشد؛ نخست اینکه، ماموریت در ایجاد فناوری های نوظهور و نوین داشته باشد. همچنین، ماموریت خدمت به صنعت و جامعه از دیگر وظایف این دانشگاه است. 

وی افزود: برای فناوری‌های نوین و راهبردی آینده باید دانشکده ایجادکنیم. اگر ماموریت‌ها انجام‌شوند، اوج حرکت تحول دانشگاه‌ها اتفاق می‌افتد.

این مقام مسئول تاکید کرد: ‌دانشگاه‌ها باید تمدن‌ساز باشند، رهبر معظم انقلاب در شکل‌گیری تمدن اسلامی نقش دانشگاه‌ها را مطرح می‌کنند. لذا قبل از ابلاغ و اعلام گام دوم در سال ۱۳۹۴ فرمودند: «لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه در شکل‌گیری تمدن اسلامی باید شناسایی و به انجام برسد».

عموعابدینی اذعان کرد: اگر صنعت ۵ سال آینده ۱۰۰۰ نفر نیرو نیاز دارد بایستی ۱۲۰۰ دانشجو جذب شود نه ۵۰۰۰ نفر! مسیر طرح تحول اصلاح اینگونه امور است که بر اساس آن آموزش باید در دو جهت فناوری‌های نوظهور در جهت تمدن سازی و خدمت به صنعت و جامعه باشد. انتظار مقام معظم رهبری این است که ۱۰۰ درصد اساتید، کارشان باید در جهت رفع مشکلات کشور باشد. از جمله مشکلات فناوری و مشکلاتی که در کشور اختلال ایجاد می‌کنند. جریان آموزش، جریان توسعه پایدار کشور است.

وی تصریح کرد: فناوری‌های نوظهور و راهبردی آینده که در نقشه جامع علمی کشور تعریف شده است، امری حاکمیتی است که باید سرمایه‌گذاری و حمایت شود و نیز تربیت دانشجو بر حسب جامعه و صنعت باید باشد.

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: الزامات کلیدی طرح تحول مشخص شده  شامل "اصلاح نظام حکمرانی آموزش"، "اجرایی‌سازی آمایش سرزمینی آموزش عالی"،  "ماموریت گرایی آموزش‌های چند ساعته، "تحول در نظام جذب تحصیلات تکمیلی" و موارد دیگر است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۶۴۴۰۳۵۰۹:۳۵:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۱۶
دانشگاه ها بودجه پژوهشی ندارند. وزیر علوم رئیسی می گوید 90% از بودجه دانشگاه ها صرف دادن حقوق استادان و کارمندان می شود. اکثر دستگاه ها و تجهیزات دانشگاهها قدیمی و فاقد دقت و کارایی هستند.
ناشناس۲۶۴۴۵۲۴۱۶:۰۸:۵۸ ۱۴۰۱/۶/۱۶
کنکور را برای رشته های فنی بردارید آنهایی که حفضیات خوب ندارند عملا کار اجرایی بهتر می توانند بکنندعلت عقب ماندنی کشور همین است که سوسول ها را میبرید دانشگاه و بعد از یاد دادن مشتی تئوری عملا کاری در صنعت و بازار کار نمی توانند بکنند
آرش۲۶۴۴۸۱۱۲۲:۵۷:۴۳ ۱۴۰۱/۶/۱۶
کلا به غیر از دانشگاه های برتر بقیه دانشگاه ها واقعا اضافه هستن که پول اداره اونها بار سنگین و فشار مضاعفی بر بیت المال ملت میاره
ناشناس۲۶۴۶۱۴۴۱۲:۵۱:۲۱ ۱۴۰۱/۶/۱۸
بهتر است مشكلات بخش صنعت و بهداشت و خدمات و كشاورزي را در قالب پروژه تعريف و از بخش خصوصي بودجه را تامين كنند. يا تحصيلات رايگان دانشجويان در مقاطع ارشد و دكتري را ابطال و هزينه تحصيلي را دريافت كنند.
ناشناس۲۶۴۴۰۳۸۰۹:۳۸:۰۵ ۱۴۰۱/۶/۱۶
وقتی کاری برای فارغ التحصیلان وجود ندارد، طبیعی است که کسی مایل نباشد پول و وقتش را در دانشگاه صرف کند.
ناشناس۲۶۴۴۰۳۹۰۹:۴۲:۰۳ ۱۴۰۱/۶/۱۶
هفته پیش وزیر علوم گفت که به تعداد کل دانشجویان قبل از انقلاب، اکنون دانشجوی دوره دکترا داریم! آیا باید به این آمار افتخار کرد؟ دانشگاهی که تولیداتش یک مشت ورق پاره به نام مقاله و فارغ التحصیل بیکار است به چه دردی می خورد؟
ناشناس۲۶۴۴۶۷۵۱۸:۵۳:۵۷ ۱۴۰۱/۶/۱۶
شما به مقاله علمی میگی ورق پاره!!! والا آمریکا با همین ورق پاره ها شده آمریکا حالا شما دوست داری بگی دانشجوهای ما سواد ندارن بگو ولی همین دانشجوها وقتی اپلای میکنن روی هوا میبرنشون.
ناشناس۲۶۴۴۰۴۲۰۹:۴۴:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۱۶
وقتی در میدان انقلاب تهران سالها است که از پایان نامه و مقاله ISI گرفته تا مدارک دکترا و فوق لیسانس و لیسانس (با امکان راستی آزمایی) به فروش می رسند، باید برای نظام دانشگاهی مملکت متاثر شد.
علی۲۶۴۴۰۹۴۱۰:۳۲:۴۷ ۱۴۰۱/۶/۱۶
اقا دکترا را میفروشن 15 میلیون و فوق لیسانس 7 تا 10 میلیون، گرونتر نخرید که کلاه سرتون رفته
ناشناس۲۶۴۴۰۴۳۰۹:۴۹:۰۸ ۱۴۰۱/۶/۱۶
در حال حاضر، انگیزه ورود به دانشگاه برای خودی ها (البته با استفاده از سهمیه) اخذ لقب دکتر، مهندس و بالا کشیدن خود از نردبان ترقی است. برای اکثر غیر خودی ها هم اخذ مدرکی است که شانس آنها را برای مهاجرت افزایش می دهد.
ناشناس۲۶۴۴۰۴۵۰۹:۵۲:۵۵ ۱۴۰۱/۶/۱۶
رشته های تخصصی پزشکی هم بدون متقاضی هستند. انسان باید کند ذهن باشد و یا عاشق باشد تا با وجود این گرانی های وانفسا، سرمایه و جوانیش را با سختی درس خواندن در دانشگاه تلف کند.
ناشناس۲۶۴۴۰۴۹۰۹:۵۶:۲۴ ۱۴۰۱/۶/۱۶
واقعا از بیانات معاون وزیر شگفت زده ام. جایگاه ایشان، باید مطالبه گری از بخش صنعت باشد که بتواند همگام با خروجی دانشگاه، اشتغال ایجاد کند. اینکه بگوییم چون صنعت 1000 نفر نیرو می خواهد پس دانشگاه هم باید 1200 نفر خروجی داشته باشد منطقی نیست چون وظیفه دانشگاه تولید نیروهای متخصص است و صنعت باید تمام توان خود را در ایجاد اشتغال به کار ببندد. نگرش ایشان مانند این است که بگوید چون ما ورزشگاه و پارک کم داریم مردم از ورزش کردن خودداری کنند. این نوع نگرش که ایشان دارد همان نگرشی است که در مورد زاد و ولد هم وجود دارد و امروز جمعیت کشور رو به پیری است.
ناشناس۲۶۴۵۳۰۱۱۵:۰۶:۵۵ ۱۴۰۱/۶/۱۷
اصلا اینطور نیست. دانشگاه می بایست نیروی متخصص مورد نیاز جامعه را تربیت کند، نه هر تعدادی که دلش خواست.
ناشناس۲۶۴۴۰۵۲۰۹:۵۶:۳۵ ۱۴۰۱/۶/۱۶
در اوایل انقلاب گفته می شد که دانشگاه باید کارخانه «آدم سازی» باشد. این جمله بر روی کارت تحصیلی دانشجویان نقش بسته بود. اما بعد از چند دهه دانشگاه شده کارخانه تولید فله ای بیکارِ بی سواد.
ناشناس۲۶۴۴۰۷۰۱۰:۱۶:۲۸ ۱۴۰۱/۶/۱۶
اولین راهکار، گذاردن افراد مطلع و کارآمد در راس امور است.
ناشناس۲۶۴۴۰۹۹۱۰:۳۶:۱۹ ۱۴۰۱/۶/۱۶
دروس مهندسی و پایه خواندن در ایران حماقت است
ناشناس۲۶۴۴۱۹۸۱۱:۴۵:۵۵ ۱۴۰۱/۶/۱۶
متاسفانه آلودگی اقتصادی به مراکز علمی هم سرایت کرده
ناشناس۲۶۴۴۲۹۲۱۳:۰۱:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۱۶
این کشور به علم و دانش نیازی ندارد .
ناشناس۲۶۴۴۳۱۸۱۳:۲۳:۱۸ ۱۴۰۱/۶/۱۶
خوب اجازه بدهید از کشورهای منطقه و افریقا دانشجو با شهریه منطقی بگیرند تا مخارجشان تامین شود.
ناشناس۲۶۴۴۳۵۲۱۳:۵۰:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۱۶
درآمد مهندسان را افزایش دهید تا متقاضی ورود به رشته های فنی دوباره زیاد بشه. درآمد مکفی پیش کش، حتی کار هم به سختی گیر میاد.
ناشناس۲۶۴۴۳۵۸۱۳:۵۴:۱۷ ۱۴۰۱/۶/۱۶
به نظر من تحصیل در این جامعه ارزشی نداره بخصوص مهندسی با اون همه دروس سخت
ناشناس۲۶۴۴۳۸۴۱۴:۲۵:۲۳ ۱۴۰۱/۶/۱۶
یک کلام مملکت رو نابود کردید تمام !! خدائیش یه جایی هست که روش دست بذاریم و دچار مشکل و فرسودگی و عقب ماندگی و ناکارآمدی نشده باشه ؟!!
ناشناس۲۶۴۴۳۸۸۱۴:۲۸:۴۹ ۱۴۰۱/۶/۱۶
چی فکر می کردیم ! چی شد !
ناشناس۲۶۴۴۴۷۸۱۵:۳۷:۴۸ ۱۴۰۱/۶/۱۶
این باید گفتن ها به تنهایی دردی را دوا می‌کند ؟
ناشناس۲۶۴۴۵۸۵۱۶:۵۷:۱۰ ۱۴۰۱/۶/۱۶
من برنامه نویس سیستم در یک شرکت خصوصی که برای یکی از دستگاه های اجرایی کار میکند هستم با این همه کار سنگین و فشار و مسئولیت حقوقم با یک فروشنده و ظرف شور خدماتی یکی هست، کسانی که دانشگاه نرفتن، دارن بیرون کارمیکنند، درامدشان بیشتر هست، چه انگیره ای برای تحصیل هست در رشته فنی
ناشناس۲۶۴۴۶۱۵۱۷:۳۲:۰۵ ۱۴۰۱/۶/۱۶
ما باید تعداد دانشگاه ها را کم و ظرفیت را محدود کنیم و بقیه به کالج یا آموزشگاههای فنی حرفه آیی با دوره های یکساله و دو ساله تبدیل شوند.
احمد۲۶۴۴۶۷۰۱۸:۴۵:۲۰ ۱۴۰۱/۶/۱۶
کشوری که نه صنعت دارد نه کشاورزی پس تکلیف این دانشجوها چیست
ناشناس۲۶۴۴۶۹۲۱۹:۲۵:۵۷ ۱۴۰۱/۶/۱۶
تحصيلات تكميلي در دانشگاهها بايد فرد تحصيل كرده كار آفرين شود، اما بنظر مي رسد دانشگاههاي كشور قادر به چنين امري نيستند
ناشناس۲۶۴۴۷۶۰۲۱:۳۱:۲۶ ۱۴۰۱/۶/۱۶
دانشگاه های ما انطور که باید درصنعت نقش ایفا کنند. ندیده ایم. دانشگاه باید شغل هارو در ابداع. به جامعه. ریل گذاری کنند... مردم عادی که نمی توانند... کجاست.. نیست. نه. ما نباید فقر داشته باشیم نه قبول نیست... علت فقر چیست. نمی دانیم. نه..............؟؟؟؟
علی۲۶۴۴۸۴۶۲۳:۳۳:۱۱ ۱۴۰۱/۶/۱۶
وقتی در کشوری درآمد اسنپ بیشتر از مهندس برق و مکانیک.... هست! چرا درس بخونی و سختی بکشی که تهش بری اسنپ؟
ناشناس۲۶۴۵۰۰۹۰۸:۳۹:۴۸ ۱۴۰۱/۶/۱۷
خیانتی که به رشته های فنی شد در عملیات مرصاد به ایران نشد.
yektanetتریبون

آخرین عناوین