سید علی معتمدیپور در بازدید سخنگوی کمیسیون آب و کشاورزی مجلس از جنگلهای بلوط این استان، افزود: در این سفر آخرین تغییرات زندگی آفت و میزان خسارات با تیمی متخصص از سازمان جنگلهای کشور بررسی شد اما آنچه عیان است این بوده که با وجود تلاشهای همکاران منابعطبیعی اما جمعیت این آفت کمتر نشد و خسارتها در حال افزایش است.
وی اظهارکرد: اگرچه به ظاهر برخی درختان آسیبدیده مجددا سبز شدن اما از آنجا که جمعیت آفت کمتر نشده بنابراین این برگهای جدید مجدد خوراک لارو پروانه برگخوار سفید بلوط میشوند و جمعیت آفت بیشتر میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اقدامات منابع طبیعی در مبارزه با این آفت و همچنین بارندگیهای اخیر مونسونی خاطرنشان کرد: این عوامل در کاهش جمعیت آفت به صورت موقت موثر بودند اما در سرجمع خسارتها همچنان ادامه دارد و اگر فکری نشود با سرعت بالا گسترش پیدا میکند.
زور استان کهگیلویه و بویراحمد به این آفت نمی رسد
معتمدیپور تصریح کرد: تعارفی نداریم؛ زور استان به قدرت این آفت نمیرسد باید این مسئله هم از حیث عملیاتی و هم اعتباری به عنوان یک طرح ملی تعریف شود تا هزینهها و اعتبارات آن را دولت متقبل کند و بشود کار موثری کرد.
وی ادامه داد: بخش عمده اعتباراتی که برای مبارزه با این آفت تصویب شد هنوز تخصیص پیدا نکردند و از سوی دیگر چون هیچ راهکار قطعی برای مبارزه با این آفت وجود ندارد، عملا نگرانیها از خسارات ناشی از این آفت پابرجا و جدی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ضرورت برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت در مبارزه با آفت برگخوار بلوط، تاکید کرد: انتظار کارشناسان حذف کامل این آفت نیست و هدف اصلی فقط کنترل طغیان آن است اما با شرایط فعلی در سال آینده نیز خسارتها زیاد خواهد بود.
معتمدی پور با قدردانی از حساسیت کمیسیون آب و کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انتظار ما در سطح ملی اینست که از حوزه تئوری خارج شویم و وارد فاز اجرایی و عملیاتی بر اساس آخرین یافتهها و بررسیهای علمی شویم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، وی همچنین بر دایر شدن مرکز تحقیقات بلوط کشور برای مدیریت این آفت و همه تهدیدات پیشروی جنگلهای این استان و زاگرس تاکید کرد.