هم وطن! بیا با هم حرف بزنیم!

گروه سیاسی الف،   4010631010 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
هم وطن! بیا با هم حرف بزنیم!

مژده پورمحمدی در فارس نوشت؛ زن و شوهرها وقتی سر یک موضوعی با هم بحث شان می‌شود، فوری یک قطار طویل در ذهن شان جان می گیرد. قطاری که توی هر کوپه اش، یک خاطره تلخ سوار است، یک سو تفاهم، یک دل آزردگی، یک بغض فروخورده. یک جرقه کافی است تا کلی زخم قدیمی و جدید دهان باز کند، از روز خواستگاری تا همین لحظه که جر و بحث جدیدی پا گرفته.

در ذهن شان همه اینها سنجاق قفلی می‌شود به یکدیگر و چالش جدید هم عطف به ما سبق می شود و خیلی سریع تکلیف این پرونده هم معلوم می شود که حق با خودم است و تو از پایه و اساس اشتباهی هستی! حالا حکایت این روزهای ما مردم ایران است. یک واقعه دردناک و جگرسوز اتفاق افتاده. همه مان درگیر یک موقعیت بغرنج شده ایم و مثل زن و شوهرها پرونده های قدیمی در ذهن مان زنده شده و فوری قضاوت مان شکل گرفته.

 یکی زن بگوید و یکی مرد. روز خواستگاری که مادرت هی درباره جهاز مفصل دخترهای فامیل حرف زد و از عروسی های سبک و کم خرج عروس های فامیل تعریف کرد. اولین بار که خانواده تان برای شام آمدید خانه ما و آن قدر دیر کردید که برنج ها ته گرفت و بوی سوختگی می‌داد و مادرم کلی خجالت کشید. بعد از زایمان که مادرت هی در کار بچه داری نظر می داد و دخالت می‌کرد. وقت اثاث کشی که خانواده ات به جای کمک، پاشدند رفتند شمال. روزی که با فلان حرفت آبرویم را جلوی فامیل تان بردی. روزی که با فلان کارت دلم را شکستی و تا سه روز قهر بودیم. آن عادت چندش آورت که روی اعصابم است. آن اخلاق افتضاحت که حرصم می دهد. بی پولی ات که بدبخت مان کرده. آشپزی نابلدانه ات. 
شاید به زبان هم نیاورند اما در ذهن شان همه اینها سنجاق قفلی می‌شود به یکدیگر و چالش جدید هم عطف به ما سبق می شود و خلاصه بدون قاضی و مدعی العموم، خیلی سریع تکلیف این پرونده هم معلوم می شود که حق با خودم است و تو از پایه و اساس اشتباهی هستی!
حالا حکایت این روزهای ما مردم ایران است. یک واقعه دردناک و جگرسوز اتفاق افتاده. همه مان درگیر یک موقعیت بغرنج شده ایم و مثل زن و شوهرها پرونده های قدیمی در ذهن مان زنده شده.  «جون مردم که برای اینا مهم نیس. ندیدی اون دفعه مردم زیر آوار متروپل مونده بودن، اون وقت اینا گردهمایی سلام فرمانده برای خودشون برگزار می کردن؟»، «اصلا از کجا معلوم همه چی توطئه و برنامه ریزی شده نبوده؟ این جماعت معاند حاضرن برای خراب کردن حکومت، جون یه دختر بیچاره رو هم به کشتن بدن. نقشه خودشون بوده. قبلاً هم از این کارا کردن، ندا آقاسلطان یادته؟»، «فعلا دارن لاپوشونی می‌کنن، بعداً کم کم حقیقت رو میگن. سر قضیه هواپیما هم همین بود. سه روز گفتن ما نبودیم، بعد بیانیه صادر کردن»، «یادته سال ۸۸ الکی گفتن حکومت تو زندان به محکومین سیاسی تجاوز می‌کنه؟ نظام رو بدنام کردن، آخرش هم معلوم شد هیچ خبری نبوده.»، «تازه این یه موردشه که درز کرده بیرون. چقدر آدم کشته میشه زیر دست اینا. سال ۸۸ ماجرای زندان کهریزک یادت نیست؟ مجبور شدن اعتراف کنن که جوونای مردم رو کشتن.» این رشته بسته به سن و سال آدم ها همین طور عقب می رود تا برسد به سال ۷۸، به دهه شصت، به سال ۴۲، به صدر اسلام، به خلقت آدم!
بعد دیگر کسی لازم ندارد که هیچ فکری بکند. تحقیق و تفحص لازم نیست. شنیدن بی طرفانه حرف های طرف مقابل و بررسی شان، کار پوچ و بی ثمری محسوب می شود. هر کس از قبل تصمیمش را گرفته، اسم هرکس را که خواسته در ستون خوب ها و بدها نوشته و تمام.
کاش کمی عوض شویم. در زندگی شخصی و خانوادگی، در موضع گیری های سیاسی، در روابط کاری و اجتماعی و فامیلی، در هر جایگاه کوچک و بزرگی که قرار است درباره چیزی قضاوت کنیم و تصمیمی بگیریم، به طرف مقابلمان فرصت حرف زدن بدهیم. روی حرف هایش فکر کنیم. تلاش کنیم دغدغه اش را بفهمیم. خودمان را جای او بگذاریم. برای درد جدیدی که به آن مبتلا شده، نسخه قدیمی از قبل پیچیده شده تجویز نکنیم. برای روشن شدن حقیقت صبر کنیم. 
اگر مثل زمان قدیم بود، هر چالش و تنشی که پیش می آمد، با خیال راحت می گفتیم «زن و شوهر دعوا کنند، ابلهان باور کنند» اما چند سال است که آمار طلاق چیز دیگری می گویند. نکند آن قدر حرف های هم را نشنویم که کلا با هم غریبه شویم. نکند هر کدام مان ذهن و دلش را و حتی جسمش را بردارد ببرد یک گوشه دیگر و شکافی بین مان بیفتد که دیگر هیچ بندزنی نتواند بندش بزند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۶۶۲۰۶۷۰۷:۳۸:۴۲ ۱۴۰۱/۶/۳۱
آشوبگران حرفی جز خشونت ندارند که بزنند
ناشناس۲۶۶۲۲۴۹۰۸:۴۸:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۳۱
حرفی با اشوبگر و وطن فروش نداریم
ناشناس۲۶۶۲۲۹۴۰۹:۱۱:۲۳ ۱۴۰۱/۶/۳۱
قديم خانواده ها يك بزرگتر و ريش سفيد عاقل و هوشيار داشتند و همه فاميل او را بيطرف ميدانستند و منصف ، او توان آن را داشت كه آشتى و صلح و خير بوجود بياورد متاسفانه جامعه ايران فاقد ان بزرگ بيطرف و هوشيار سياسى است آن كه بايد اختلافات را با نرمى و بزرگى جمع و جور كند وجود ندارد آقاى رييسي رييس جمهور قدم برداشت و با خانواده مهسا صحبتى كرد … اما كشور نيازمند به بزرگى مصلح و بيطرف است كسى كه پدر همه مردم بوده و بيطرف باشد
م د۲۶۶۲۳۶۲۰۹:۴۹:۳۹ ۱۴۰۱/۶/۳۱
عزیز من حرفت متین ولی تمام اینها نشانه است و غرض و مرض پشتش هست قدرت برای رسیدن به قدرت جای ظالم و مظلوم رو عوض می کنند از هر اتفاقی تلخ عوض کمک و همدردی آشوب و بلوا درست می کنند چرا چون وطن فروش ها و خودفروخته های اون ور آبی و این وری آبی باید برای دلارهایی که میگیرند جواب پس بدن نمیشه که کشور ما آرام باشه کل دنیا در جنگ نابودی فقر .... غوطه وره بعد چرا اتفاقات ایران باید بلد بشه جوان ها آشوب و بلوا میکنند عکسش رو در فضای مجازی می ذارن برای چی ،،، برای جمله همیشگی من و آشوب یهوه ای نه عزیز این عکس گرین کارت شونه از سلبریتی و اصلاح طلب و برانداز و .... منافع خود رو در لگد زدن و توهین به دین و جمهوری اسلامی می دانند
ناشناس۲۶۶۲۴۰۷۱۰:۱۱:۱۵ ۱۴۰۱/۶/۳۱
مسولین باید پیش قدم شوند عذر خواهی کنند و برخی مسولان بی کفایت چاپلوس را عزل کنند ورسانه ملی را در اختیار مردم قرار دهند.
ناشناس۲۶۶۲۴۳۸۱۰:۲۹:۴۲ ۱۴۰۱/۶/۳۱
این جماعتی کا من میشناسم اهل گفتگو نیستن. اونا میگن این نظام نباشه. طبیعی است نظام هم نمیپذیره
ناشناس۲۶۶۲۴۴۴۱۰:۳۲:۳۷ ۱۴۰۱/۶/۳۱
طرف اگر اهل گفتگو بود که سال 88 به قانون تمکین میکرد و بازنده ها جنگ خیابانی راه نمی انداختن
ناشناس۲۶۶۲۴۴۵۱۰:۳۳:۱۸ ۱۴۰۱/۶/۳۱
اگر اینا حرفی برای گفتن داشتن سطل آشغال آتیش نمیزدن و خیابان را نمیبستن
یک فرزند شهید۲۶۶۲۹۰۷۱۳:۴۴:۳۸ ۱۴۰۱/۶/۳۱
آب به آتیش پاشیدن رسم خوب ما ایرانیان بوده...هست...و باید باشد...ایرادی داشت صدا و سیما یک برنامه دو سه دقیقه ایی جهت تسلیت بخانواده ان مرحومه و مردم ارائه میداد...!؟ وباصطلاح طلاق را به آشتی تبدیل میکرد؟
ناشناس۲۶۶۲۹۰۸۱۳:۴۴:۴۴ ۱۴۰۱/۶/۳۱
من یکی هیچ حرفی با جنایتکاران وحشی تخریب کننده اموال عمومی ندارم هیچ حرفی با آنها که با دین و مذهبم کینه و عقده دارند ندارم هیچ حرفی با همدستان منافقین خلق و کومله و دمکرات و مابقی گروهکها ندارم
علی اسدنیا؛جامعه شناس اقتصادوتوسعه۲۶۶۲۹۵۴۱۴:۰۲:۱۴ ۱۴۰۱/۶/۳۱
هوالخالق قادرمتعال والرئوف؛ ضمن ابرازغایت تأسف ازواقعهٔ غم انگیز، گفتمان مدام وتفاهم نظام مند قانون مدار توأم باعمل متقابل دولت وملت جهت تحقق حقوق معنوی ومادی مردم، ازبرترین معیارو روش حکمرانی حکمرانان وهمسویی جامعه وموجب پایداری وتعالی ابدی جامعه ونظام(هرسیستم) خواهدبود.
هاشمی۲۶۶۲۹۵۷۱۴:۰۴:۳۴ ۱۴۰۱/۶/۳۱
با کسانی که چادر از سر زنها میکشند چه حرفی
مجتبی۲۶۶۳۳۵۴۱۷:۰۳:۰۰ ۱۴۰۱/۶/۳۱
درسته باید به طرف مقابل مهلت حرف زدن داد. ولی وقتی رد صلاحیت ها و عملکرد کذایی شورای نگهبان اجازه حرف زدن واقعی نمیدهد دقیقا چطور باید حرف زد؟ ایا این هموطنهایی که مخالف جرم شدن بدحجابی هستند نماینده ای در مجلس داشتند که موقع بررسی این موضوع امکان حرف زدن داشته باشند؟ اینکه میفرمایید هموطن بیایید حرف بزنیم خیلی حرف قشنگی است اما حرف زدن یعنی دیالوگ برقرار کردن، یعنی همه مردم در مجلس خبرگان قانون اساسی سهم داشته باشند، همه مردم در مجلس شورا سهم داشته باشند. ایا دارند؟
ناشناس۲۶۶۳۳۷۴۱۷:۱۴:۵۳ ۱۴۰۱/۶/۳۱
کلا ما ایرانی ها اهل گفتگو نیستیم. خود مسئولین و مقامات بجای اینکه بشینن با هم صحبت کنند و به توافق برسند، میان از تریبون‌های مختلف نظراتشون رو به گوش طرف مقابل میرسونند و کوتاه هم نمیان. احساس مردم اینه که مسئولین اصلا نیازی نمی‌بینند که حرف مردم رو گوش کنند. بعد از ۸۸ چرا هیچ مجوز برای تجمع و اعتراضی به مردم داده نشده؟ تقریبا همه انتخابات ۳۰ سال اخیر حاوی پیام و صحبت مردم هست ولی کسی گوش نمیکنه.
ناشناس۲۶۶۳۴۸۹۱۸:۱۱:۳۹ ۱۴۰۱/۶/۳۱
ما حرفی با پلیس کش ها نداریم!
ناشناس۲۶۶۳۵۹۴۱۹:۱۲:۲۱ ۱۴۰۱/۶/۳۱
خانم پور محمدی، شما محبت کنید، تحقیق و تفحص بکنید و ما را هم، در جریان بگذارید.
yektanetتریبون

آخرین عناوین