وزیر بهداشت:  نظام آموزشی مبتنی بر جزوه‌نویسی قابل قبول نیست  

گروه اجتماعی الف،   4010708086

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نظام آموزشی مبتنی بر جزوه‌نویسی در دانشگاه‌ها قابل قبول نیست، چرا که رسالت دانشگاه‌ها و دانشجویان تقویت جبهه تولید علم است.

به گزارش مهر، بهرام عین‌اللهی شامگاه پنجشنبه در آئین اختتامیه بیست و سومین کنگره ملی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور در اردبیل اظهار کرد: محقق باید در ابتدای کار خود بر تاریخ علوم و موضوع تحقیق مسلط بوده و بتواند ریشه مشکلات و نارسایی‌ها را به دقت مورد رصد قرار دهد.

وی افزود: در کشور ما نیز علوم مختلف فراز و نشیب‌های مختلفی را در طول تاریخ سپری کردند و امروز در حوزه‌های مختلف جریان علمی کشور در حال صعود به مراحل بالاتر است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حوزه پزشکی ما پیشرفت‌های خوبی را در ۴۵ سال اخیر شاهد بودیم، به طوری که اوایل انقلاب به رغم داشتن ۲۵ میلیون نفر جمعیت در رشته‌های تخصصی محدود و فوق تخصصی تک رشته‌ای در این کشور پزشک پرورش می‌یافت و عمده اطبا نیز از هند، پاکستان و بنگلادش به ایران سفر می‌کردند.

عین‌اللهی افزود: به برکت انقلاب اسلامی و با ادغامی که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رخ داد تحولات عظیمی را در کشور شاهد هستیم به طوری که هم اکنون ۲۶۰ هزار دانشجو در ۶۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور با تلاش و همت ۲۰ هزار هیئت علمی تحصیل می‌کند.

وی گفت: ما هم اکنون در همه رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی دانشجو داریم و رشد بی نظیری را در حوزه پزشکی شاهد هستیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در اجلاس اخیری که در ژنو برگزار شد پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه سلامت مورد توجه کشورهای مختلف به ویژه همسایه قرار گرفت، به طوری که ما در منطقه سرآمد رشته پزشکی هستیم و حتی با ترکیه توان رقابت بالایی را داریم.

عین‌اللهی گفت: بسیاری از کشورهای منطقه از ایران درخواست کمک در حوزه بهداشت و درمان کرده اند و ما به رغم تحریم‌های بسیار سخت و مخالفت‌های دشمنان توانسته ایم به رشد علمی متبوع دست پیدا کنیم.

وی ضرورت مرجعیت علمی را با محوریت جمهوری اسلامی ایران یادآور شد و گفت: این مرجعیت علمی ایران را در منطقه سرآمد کرده و توانسته است به یک کشور پیشرو در عرصه علم پزشکی تبدیل کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه به خودباوری جوانان و دانشجویان را در حوزه‌های مختلف یادآور شد و گفت: متوسط هوش ایرانیان از میانگین جهانی بالاتر است و جالب اینکه اولین تلفن همراه را ایرانیان اختراع کردند.

عین‌اللهی به بازگشایی دانشگاه‌ها در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: ما در سال تحصیلی جدید تلاش کردیم تا زیرساخت‌های مناسبی را برای علم آموزی دانشجویان فراهم کنیم و امیدواریم به سرعت کشور ما در مسیر رشد علمی قرار گیرد.

وی بیان کرد: دانشگاه باید محل تولید علم باشد و در این زمینه معتقدیم نظام آموزشی ما باید از تکیه بر جزوه نویسی خارج شده و به سطح بالاتری از تولید علم و شکوفایی و خلاقیت در این عرصه دست پیدا کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه جامعه علمی کشور، جامعه‌ی مصرفی نیست بلکه تولید کننده علم با تخصص و تبحر است، گفت: اگر بخواهند در این ۴۳ سال به ایران اسلامی ما در حوزه علمی نمره بدهند باید بالاترین نمره را در بخش دست یابی به فناوری‌های جدید دهند چرا که دانشجویان و اساتید ما سعی می‌کنند در این بخش رو به جلو حرکت کنند.

نیازمند علوم نافع و تحول‌آفرین هستیم

عین‌اللهی افزود: ما امروز به علم نافع و تحول آفرین نیاز داریم تا با پرهیز از حرکت تولید علم سفارشی به سمت تأمین نیازهای داخلی حرکت کنیم.

وی توجه به نوآوری را در سال دانش بنیان به دانشجویان یادآور شد و گفت: باید از ظرفیت مراکز علمی و تحقیقاتی دانشجویان و اساتید بیشتر استفاده کنند و بر همین اساس به دانشجویان و اساتید امتیاز و نمره دهی انجام شود.

این مسئول تأمین اعتبار در حوزه پژوهشی را از دیگر ضرورت‌ها اعلام کرد و گفت: در کنار برنامه ریزی در این حوزه و حمایت از دانشجویان باید به فن‌آوری‌های جدید نیز توجه جدی داشته باشیم.

وزیر دولت سیزدهم دیپلماسی سلامت را بسیار مهم اعلام کرد و گفت: باید با کشورهای همسایه تعامل بهتری را داشته باشیم و همین استان اردبیل می‌تواند با کشور جمهوری آذربایجان در حوزه دیپلماسی سلامت تعاملات و ارتباطات بهتری را برقرار کرده تا با تعامل شایسته بتوان در این حوزه نیز موفق عمل کرد.

عین‌اللهی افزود: تقویت دیپلماسی سلامت نه تنها ارزآور خواهد بود بلکه به توسعه تحقیقات جدید و مشترک با کشورهای همسایه نیز کمک خواهد کرد.