به گزارش بهداشت نیوز، ماده معدنی زینک برای رشد و ترمیم بافتها ضروری است و در بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف میکنیم، یافت میشود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذکر شده در ذیل میتواند سبب کاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا و تقویت سیستم ایمنی بدن شود:
_ گوشت گاو: هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۸.۶ روی است. برای همین هم میتوان گفت که گوشت گاو منبع طبیعی زینک محسوب میشود. در حالت کلی با داشتن یک برنامه غذایی سالم و متعادل مشکلی برای جذب نیاز روزانه به این ماده معدنی پیش نمیآید.
_ ماست: محصولات لبنی ضمن این که سرشار از کلسیم هستند، زینک فراوان دارند؛ به طوری که یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی یک میلیگرم زینک دارد و ۱۷ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین میکند. این در حالی است که یک فنجان ماست کم چرب یا بدون چربی ۲.۲ میلیگرم زینک دارد و ۲۰ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین میکند.
_ لوبیا: یک دوم فنجان لوبیای قرمز تیره حاوی ۰.۹ میلی گرم روی است و ۶ درصد میزان نیاز به این ماده معدنی را تامین میکند. لوبیا همچنین سرشار از آنتی اکسیدانها و آهن است.
_ غلات غنی شده صبحانه: به طور کلی یک وعده از آنها ۳.۸ میلیگرم زینک دارد و ۲۵ درصد نیاز روزانه به زینک را تامین میکند. برچسب پشت محصول را بررسی کنید تا متوجه شوید غلات محبوب صبحانه شما حاوی چه میزان مواد مغذی است. برای حصول نتیجه بهتر، غلات صبحانهای را انتخاب کنید که حداقل حاوی پنج گرم فیبر باشد.
_ بلغور جوی دو سر: یک دوم فنجان از بلغور جو حاوی ۱.۶ میلی گرم از روی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامینها و سایر مواد معدنی محسوب میشود.
_ شکلات تلخ: شکلات هر چه تلختر باشد، زینک بیشتری دارد. حدود ۶۰ تا ۶۹ درصد از انواع کاکائوها، حاوی ۰.۹ میلیگرم زینک است. ممکن است شکلات تلخ به محبوبترین منبع تامین زینک برای شما بدل شود، اما باید به خاطر داشته باشید که شکلات تلخ نمیتواند به تنهایی نیاز بدن را تامین کند، به علاوه اینکه باید میزان قند و کالری آن را دقیقا محاسبه کنید و روزانه فقط یک تکه شکلات میل کنید.
_ مرغ: گوشت مرغ فقط حاوی پروتئین نیست بلکه منبع مفید برای تامین زینک نیز به حساب میآید. برای جذب حداکثر مواد مغذی آن، از مرغ بدون پوست استفاده کنید. فقط ۹۰ گرم مرغ بدون پوست کباب پز شده میتواند زینک روزانه افراد را تامین کند.
_ آجیل و دانهها: مغزها و دانهها یکی دیگر از منابع بزرگ زینک هستند. به عنوان مثال، مصرف هر اونس دانه کدو تنبل، ۱۵ درصد نیاز روزانه شما به زینک را برطرف میکند. یک قاشق از دانههای چیا نیز حاوی ۰.۵ میلی گرم زینک است.