آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۴ مهرماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۷۲ نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۴ هزار و ۵۱۹ نفر رسید.
همچنین در حال حاضر هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونا نیست. ۱۹ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی، ۲۰۳ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۲۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۶۵ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۴۲۷ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۰۸ هزار و ۸۱۴ نفر دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۵۵ نفر نیز دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۴ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۲۹۶ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۶ هزار و ۱۷۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
واکنش امامجمعه اردبیل به اتفاقات اخیر در این شهر
حجت الاسلام سیدحسن عاملی، امام جمعه اردبیل درباره درباره حوادث چند روز اخیر در این شهر با اشاره به تجمع سرود سلام فرمانده در میدان عالی قاپوی اردبیل به هم میهن گفت: «گاهی شایعاتی راه میافتد که مسئولان ما بهطور کامل اطلاعرسانی نمیکنند. یکی از اصلیترین عوامل شیوع شایعه، عدم اطلاعرسانی بهموقع است.
در این حادثه، چند مدرسه بهطور داواطلانه دانشآموزانشان را برای اجتماع برده بودند، بین خود دانشآموزان مشکلی پیش نیامده اما اولیای آنها اعتراض کردهاند که چرا بدون اجازه ما آنها را به اجتماع بردهاند، بنابراین تنشی بین اولیا و مسئولان مدرسه شاهد ایجاد شده است. نه دانشآموزی کشته شده، نه دستگیر و مجروح شده است. الان خانواده این کشته شده، کجاست؟...
به نظر من خطای بزرگی شده که بدون اجازه والدین، بچهها را بردهاند. چند مدرسه را برده بودند اما فقط اولیای مدرسه شاهد اعتراض کردند. باید به خانوادهها اطلاع میدادند ولی مشکل دیگری نبوده است...
الان از بین دانشآموزان ما، نه کسی کتک خورده، نه کسی مجروح یا دستگیر شده است. این کشتهسازی نشان میدهد که دشمن میخواهد انسجام ملی ما را بههم بریزد. شما الان بیایید اردبیل ما، ببینید کسی کشته شده یا نه. این کشته کجاست؟ اصلا ما جایزه میدهیم به کسی که فرد کشته شده را به ما نشان دهد. ما نباید به این اندازه حرفهای دشمن را به راحتی بپذیریم...
من با مسئولان اجرایی و مدیرهای ارشد صحبت کردم و گفتم نهایت دقت را در این امور داشته باشند و گفتم هیچکس نباید دستگیر شود، به هیچکس نباید دست بزنند و هیچکس نباید احضار شود. گفتم بچهها هیچ تقصیری ندارند و اگر خانوادهای اعتراض کرده، برای دلسوزی بوده است که آن هم ایراد ندارد. در مدرسه میتوانند اعتراض کنند و این برای ما فخر و شرف است که افراد بتوانند حرفشان را بزنند. اگر کسی بگوید من راضی نبودم بچهام به مراسم برود، ایرادی ندارد اما یک مساله کوچک را چرا آنقدر بزرگ کردهاند؟...
خیر من با مدیران ارشد گفتم که خانوادهها را بپذیرند و حرف آنها را گوش دهند و به مردم هم اعلام کردم که من آمادهام؛ هرکس حرفی داشته باشد، بیاید. در خطبه هم گفتم هرکس اعتراض دارد لازم نیست حتما به خیابان برود. نماز جمعه برای چیست؟ ما باید همیشه در اردوگاه مردم باشیم، از حق آنها دفاع کنیم و ایرادها را بشنویم.»
***
چهار فوتی و ۶۱ مجروح در آتش سوزی اوین
مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: در پی درگیری شب گذشته بین برخی از زندانیان بند ویژه سرقت و محکومیت های مالی زندان اوین و آتش سوزی پیش آمده در کارگاه خیاطی این زندان، که منجر به ورود سریع و به موقع نیروهای انتظامی و امدادی شد تعداد قابل توجهی از زندانیان نجات پیدا کرده و از صحنه آتش سوزی به نقطه امن منتقل گردیدند و متاسفانه ۴ زندانی نیز فوت شده و تعدادی مجروح شدند
بر اساس این گزارش طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، ۴ نفر از زندانیان بر اثر استنشاق دود ناشی از آتش سوزی ها درگذشتند و ۶۱ زندانی نیز مجروح شده اند.
هر ۴ زندانی فوت شده جزو محکومین ناشی از سرقت بودند که در زندان اوین دوران محکومیت خود را طی می کردند.
این گزارش می افزاید اکثر زندانیهای مجروح شده به صورت سرپایی مداوا شدند و تنها ۱۰ نفر از آنان در مراکز درمانی بستری هستند که حال ۴ نفر وخیم گزارش شده است.
در این گزارش تاکید شده پس از ورود به موقع دادستان تهران ، رییس سازمان زندانها در محل زندان اوین با همکاری مسئولین زندان، نیروهای انتظامی، آتش نشانی و اورژانس بیش از ۷۰ زندانی که در معرض خطر آسیب دیدگی بودند نجات پیدا کردند.
گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه خاطرنشان می کند، در جریان درگیری و آتش سوزی شب گذشته زندان اوین تعدادی از زندانیان جرایم خشن و خطرناک، قصد فرار از زندان را داشتند که با توجه به تمهیدات حفاظتی اتخاذ شده موفق به فرار نشدند.
در پایان گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه تاکید شده، شرایط زندان اوین از نیمه شب گذشته عادی است و امکان تماس زندانیان با خانواده از همان شب گذشته و ساعتی پس از اطفای حریق فراهم گردیده تا نگرانی های احتمالی رفع شود.
همچنین در خصوص اتفاقات دیشب در اوین یکی از خبرگزاریها اعلام کرد: در میانه آتش سوزی و درگیری با نیروهای حفاظت، تعدادی زندانی اقدام به فرار می کنند. آنها در ضلع شمالی زندان که کوه وجود دارد، وارد میدان مین می شوند. گفته می شود که صداهای انفجار شنیده شده مربوط به همین موضوع بوده است.
این در حالی است که یک منبع مطلع در سازمان زندانها ضمن تکذیب خبر انفجار مین در زندان اوین تاکید کرد: در جریان اتفاقات شب گذشته هیچ زندانی وارد محوطه نشده و خبر روی مین رفتن زندانیها کذب است. اصل ماجرا در بند سرقتیها رخ داده و مربوط به بخش زندانیان امنیتی نبوده است.
***
روایت مخبر از موفقیت دیپلماسی در دولت سیزدهم
به گزارش تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور در ششمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت با بیان اینکه امروز کشور به لحاظ شاخصها رو به بهبود قرار دارد، تصریح کرد: امروز شاهد اصلاح در تورم، پایه پولی، نقدینگی، سرمایهگذاری و ناترازی داراییهای دولت و بانکها هستیم و دیپلماسی کشور نیز به نقطه بسیار خوبی رسیده است به نحوی که در سفر اخیرم به روسیه که برای شرکت در مجمع اقتصادی خزر انجام شد، هر پیشنهادی که از سوی جمهوری اسلامی در خصوص قراردادها، پیمانهای پولی و سرمایهگذاری مطرح کردیم، از سوی مقامات کشورهای شرکتکننده مورد استقبال قرار گرفت.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به مشکلات بخش خصوصی در کشور گفت: در اصل 44 قانون اساسی دو موضوع اصلی نهفته است که یکی تأسیسی و ایجادی و دیگری درخصوص واگذاری بوده که مورد اول تقریباً مورد فراموشی قرار گرفته و در مورد دوم نیز بهدرستی عمل نشده است.
***
تاکید مجلس بر اصلاح قانون حجاب
به گزارش ایسنا، علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، گزارش این کمیسیون درباره حادثه فوت «مهسا امینی» را در جلسه علنی امروز قرائت کرد. در بخشهایی از این گزارش آمده است:
-هیچگونه ضرب و جرح و برخورد فیزیکی در مواجهه، انتقال و استقرار مرحومه خانم امینی در محل پلیس امنیت عمومی صورت نگرفته است. با توجه به گزارش پزشکی قانونی کشور (مبتنی بر سوابق بیمارستانی، انجام معاینه ظاهری، کالبد گشایی، نمونهبرداری، انجام آزمایشهای تخصصی) اعلام میدارد فوت نامبرده بر اثر برخورد فیزیکی، ضرب و شتم یا اصابت هر گونه ضربه به وی نبوده است.
- اطلاعرسانی بههنگام و دقیق فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) از جزئیات این حادثه باعث روشنگری و تنویر بهتر افکار عمومی میشد و زمینه شایعات و روایتسازی جعلی و نامعتبر رسانه های دشمن از این واقعه و فرصت سوءاستفاده از این حادثه را کاهش می داد. قطعاً اقناع افکار عمومی و به اقتضاء شرایط، عذرخواهی از قصور احتمالی از پیشگاه مردم که از جمله سنتهای حسنه اسلامی است، موجبات کاهش تبعات تلخ اجتماعی را فراهم می نمود.
-با هدف تسهیل و رعایت عفاف و حجاب، تعالی اجتماعی و تقویت سلامت و بنیان خانواده، تعریف و تعیین حدود حجاب شرعی موضوع تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی و نیز تبیین و تنویر مفاهیم مبهم مربوط به این مساله از اقدامات ضروری است و لازم است حسب روال قانونی و به منظور رعایت اصل «اجتناب از تداخل قوا» لایحه اصلاحی مربوط توسط قوه قضائیه تهیه و از طریق دولت به مجلس تقدیم گردد و مجلس با اولویت نسبت به تصویب آن اقدام کند.
-همچنین باید تاکید کرد که مهمترین راه ترویج معروفِ «حجاب و عفاف»، علاوه بر اجرای قوانین و ضوابط توسط ضابطین قوه قضائیه، راه های ایجابی است و مطالبه گری و سوال از دستگاه های مسئولی که مطابق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف روشنی را بر عهده و در این زمینه کمکاری های متعددی دارند، باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی در دستور کار قرار گیرد و نظارت کمیسیون های فرهنگی، آموزش، تحقیقات و فناوری و اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این زمینه پیشنهاد می شود.
***
ضرورت محاکمه مأموران متخلف
شرق نوشت: «متأسفانه در فضای مجازی ویدئوهای گستردهای از رفتارهای خلاف قانون برخی مأموران چه با لباس نظامی و چه با البسه شخصی دست به دست میشود. همانطور که دستگاه حاکمیتی و ذیصلاح با معترضانی که از حدود اصل ٢٧ قانون اساسی خارج شدهاند، برخورد قانونی و قضائی داشته و دارد، مطالبه مردم نیز برخورد با هر تخلف و تجاوز از قانونی است که از سوی مأموران اتفاق افتاده است. فرمانده محترم فراجا، عنوان کردند که عدهای پلیسنما در این زمینه دستگیر شدهاند.
لازم است نسبت به تکتک مستندات پخششده در فضای مجازی تحقیقات قضائی به عمل آید و متخلفان از هر حیث، چه مأموران و چه افراد پلیسنما دستگیر شوند. سرمایه کشور جوانان و مردم عزیز هستند که ضروری است ریاست قوه قضائیه همانطور که نسبت به افراد عادی دستگیرشده اهتمام به اعمال قانون دارند، نسبت به مأموران متخلف نیز برای رعایت شأن مردم و منزلت اجتماعی آنها و صیانت از حقالناس تمهیدات قضائی لازم را در دستور کار خود قرار دهند.»
***
وزیر آموزش و پرورش: دانشآموز زندانی به دلیل اغتشاشات نداریم
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که چه تعداد دانشآموز در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند، اظهار کرد: دانشآموز بازداشتی و زندانی در این خصوص نداریم؛ در کانون اصلاح و تربیت قبل از این اغتشاشات، نوجوانانی حضور داشتند که ترک تحصیل کرده بودند و به دلیل بزهی که انجام داده بودند در آن مکان تحت آموزش و تربیت بودند.
وی ادامه داد: دانشآموزان اگر موردی داشته باشند در مراکز مشاوره مدرسه راهنمایی میشوند لذا تعبیری که دانشآموزان به مراکز کانون اصلاح و تربیت منتقل میشوند، تعبیر مناسبی نبوده است.
نوری درباره اینکه رسانههای معاند از کشته شدن دانشآموزان در اغتشاشات خبر دادند، گفت: چنین چیزی نداریم. دیروز یک مورد را در اردبیل اعلام کردند که اصلا چنین چیزی، مبنا ندارد.
وی در واکنش به این جمله که «عنوان شده است برخی دانشآموزان در این جریانات در کشور مورد ضرب و جرح قرار گرفتهاند»، افزود: ما از گل نازکتر با دانشآموزان حرف نمیزنیم. مورد برخورد با دانشآموزان را هم ندیدهام؛ بر اساس آنچه از مسؤولان مربوطه کسب اطلاع کردم، دانشآموز بازداشتی و دستگیر شده نداریم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کلاسهای درس در مدارس دایر است، تصریح کرد: ممکن است در درون مدرسه، برخی دانشآموزان، ابهامات، سؤالات یا انتقاداتی داشته باشند که با عوامل مدرسه گفتوگو میکنند.
***
دولتها درباره حق اعتراض کمکاری کرده اند
ناصر ایمانی، تحلیلگر سیاسی در گفت وگو با ایسنا، درباره سازوکار برگزاری راهپیمایی اعتراضی مسالمت آمیز ، اظهار کرد: اصل ۲۷ قانون اساسی تاکنون اجرا نشده است و دلیلی آن عمدتا به هراس و راحت طلبی مسئولان دولتها برمیگردد. معمولا کسی خوشش نمیآید که اعتراض و انتقاد را بشنود و تلاش میشود صورت مساله پاک شده و اصلا مجوزی برای اعتراض صادر نشود.
وی ادامه داد: حق اعتراض مسالمت آمیز باید به رسمیت شناخته شود در حالیکه مسئولان مجوز نمیدهند تا راحت باشند؛ زیرا ترس دارند که چه خواهد شد؟ البته حرف یک دوره نیست، بلکه سالهاست که مجوز برگزاری تجمعات داده نشده است. هرچند در مورد اعتراضات صنفی چنین مجوزهایی تا حدودی داده شده اما درباره مسائل سیاسی چنین اجازهای داده نشده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در عین حال خاطرنشان کرد: درست است که من دولتهای گذشته را متهم اجرا نکردن اصل ۲۷ قانون اساسی میکنم، اما باید توجه داشته باشیم که اعتراضات قانونی در دنیا دارای قید و بندهای فراوانی است و کسی تصور نکند روزی اگر مجوز برگزاری تجمعات صادر شد، میتواند شعارهای آنچنانی داده، تخریب کرده و ناامنی بوجور بیاورد. این شرایط باید مورد مطالعه قرار گیرد.
ایمانی در پایان با تاکید بر اینکه دولتها باید وظیفه خود برای اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی را اجرا کنند، تصریح کرد: دولت باید به هر گروه و حزب شناسنامه دار که متقاضی برگزاری راهپیمایی در چارچوب قانون است، این اجازه را بدهد و موضوع را بدون دلیل و سندی، «امنیتی» نکنند.
***
شکایت نیروی انتظامی از 4 نماینده
به گزارش ایسنا، سید مرتضی حسینی نماینده میانه در جلسه علنی امروز در تذکری با اشاره به شکایت فرمانده نیروی انتظامی از چهار نماینده مجلس گفت: گویا نیروی انتظامی شکایتی از نمایندگانی داشته که از عملکرد گشت ارشاد انتقاد کرده بودند. این عمل یک بدعت و بر خلاف اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی است.
وی ادامه داد: البته ما از فراجا حمایت قاطع میکنیم که با صبر و ایثار در برابر اغتشاشگران، براندازان و آشوبگران ایستادگی کردند و این یک ضرورت و راهبرد امنیتی است اما منافی برخی انتقادات به برخی عملکردها و رفتارها نیست.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: گشت ارشاد جز اصول دین و اصول قانونی اساسی نیست که قابل نقد و بازنگری نباشد. الان به آن اندازهای که دشمنان نظام از وجود گشت ارشاد بهره برداری می کنند، دلسوزان ارزش ها و انقلاب سودی نمی برند.