آمارهای قابل توجه از مصرف بی رویه گاز در کشور

گروه اقتصادی الف،   4010726098

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با گلایه از روند و روش مصرف گاز در کشور می گوید: تراز منفی در بخش گاز بارها مورد توجه قرار گرفته، نمونه ی آشکار این موضوع مربوط به سال گذشته است که برای حدودا ۱۸ نیروگاه از سوخت جایگزین استفاده شد.

آمارهای قابل توجه از مصرف بی رویه گاز در کشور

پرویزمحمد نژاد نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با «الف» افزود: طبق بررسی های انجام شده، حدود 150تا200میلیون متر مکعب کمبود گاز در کشور وجود دارد، دولت در سال جاری اعلام کرد حدود 35 میلیون متر مکعب وارد چرخه ی تولید، شبکه ی انتقال و توزیع مصرف کننده شده، یعنی توفیق زیادی برای افزایش تولید نداشته ایم.

وی همچنین عنوان کرد: یکی از علل مشکلات ذکر شده، رشد مصرف سالانه است که مقدار آن حدود 5 درصد ارزیابی شده که رقمی معادل 40میلیون متر مکعب گاز می شود، که 35میلیون متر مکعب یاد شده جایگزین 40میلیون متر مکعب می شود اما همچنان تراز منفی گاز همچنان وجود دارد.

محمد نژاد در ادامه اشاره کرد: طبق صحبت های اخیری که با یکی از فعالان تولید گاز در کمیسیون انرژی داشتیم، متاسفانه کشور همچنان با کمبود مواجه است، منتها از وزارت های نیرو و نفت درخواست شده تا مخازن نیروگاهی را پر کنند تا بخشی از عقب افتادگی ها جبران شود.

وی همچنین افزود: رقم بزرگ تراز منفی گاز، به چند روش قابل جبران و ترمیم است، که یکی از آن ها تعرفه ی پلکانی است، بارها اعلام شده که مصرف انرژی در کشور دارای قاعده ی درستی نیست و هیچگاه مدیریت و طرح جامعه ای  برای آن وجود نداشته، به همین دلیل هدر رفت انرژی در کشور آمار بالایی دارد. از این جهت، امروزه نیازمند یک مدیریت جامع در این زمینه هستیم، که با این مدیریت قطعا مصرف انرژی به ویژه گاز کاهش می یابد، جلوگیری از این هدر رفت ها به معنای ایجاد یک منبع تولید جدید و جبران کمبود ها است.

وی در خصوص مشترکین پرمصرف نیز بیان کرد: تعدادی از مشترکین به دلیل برخورداری از منابع مالی مناسب، مقدار مصرف برایشان اهمیتی ندارد، این افراد حدود20درصد از مصرف کنندگان هستند که در دهک دهم قرار دارند و انرژی فوق العاده زیادی را مصرف می کنند.

محمد نژاد در ادامه اظهار داشت: انرژی در کشور به صورت یارانه ای است و بهای مصرف آن، بسته به نوع انرژی، به طور میانگین حدود یک پنجم یا یک ششم از مشترکین دریافت می شود در واقع چهار پنجم انرژی یارانه ای محاسبه می شود، این روند در هیچ قاعده ی اقتصادی ای تعریف نشده، این موارد سبب مصرف بی رویه از جانب مشترکین می شود.

وی در ادامه اشاره کرد: همانگونه که در بحث برق مشوق هایی گذاشته شد و حدود 12 میلیون نفر به عنوان مشترک مصرف کم تشویق شدند، باید در مسئله ی مصرف گاز نیز برای افرادی که الگوی مصرف را رعایت می کنند، منابع تشویقی برای اصلاح الگیو مصرف در نظر گرفته شود.

محمد نژاد همچنین متذکر شد: در طرح پلکانی اگر افراد در یک دوره 150 مگابایت برق مصرف کنند، بهای مصرفی آن ها رایگان و اگر مشترک 150 الی 300مگابایت در فصل تابستان مصرف کند، مشمول افزایش قیمت نمی شود، سپس الگوی مصرف  در چند مرحله از 5/0 تا 5/3 برابر تعریف شد، قیمت برای افرادی که از 5/2 برابر الگوی مصرف بیشتر مصرف می کنند، به صورت تمام شده است، در بحث گاز نیز باید این اتفاق صورت گیرد.

این نماینده در پایان عنوان کرد: گاهی با مسئله ی  انرژی دزدی  مواجه می شویم که معمولا افراد سوداگر در آن نقش دارند، یعنی بدون وصل شدن به کنتور و پرداخت هزینه از شبکه استفاده می کنند، اقداماتی مانند هوشمند سازی شبکه از شکل گیری چنین اتفاقاتی جلوگیری می کند، همچنین نظارت سازمان ها و تشکیلات در این زمینه بسیار ضعیف است و برابر انتظاری که از آن ها می رود حاضر نمی شوند.اگر موارد ذکر شده رعایت و به طور دقیق اجرا شود، امید است در بهینه سازی مصرف و تولید به درجات قابل توجهی دست یابیم.

 

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. می‌خواهیم در مخالفت با قانون حجاب تجمع برگزار کنیم؛ ما چنین حقی داریم؟

    2. چرا آمریکا ما را به توسعه نمی رساند

    3. خبر مهم مشاور سردار حاجی‌زاده از عملیات «وعده صادق ۳»/ دلیل محقق نشدن این عملیات مشخص شد

    4. طالبان همکاری نمی‌کند؛ باید فوری اتباع افغانستانی را اخراج کنید!

    5. قانون حجاب را قبول ندارند؟ امام گفته بود غلط کردی قانون را قبول نداری/ استفاده از استیضاح برای ابلاغ قانون حجاب

    6. رویابافی جدید ترامپ در مورد صادرات نفت ایران

    7. روایت نماینده‌ای که در جلسه با رهبری از قانون حجاب گفت/ یک وارونه‌نمایی آشکار

    8. حقه‌بازی ترامپ علیه ایران

    9. چرا نتوانسته ایم؟!

    10. فساد اقتصادی با ما چه می کند؟

    11. نامه لازم نیست؛ توافق آماده است!

    12. آقاتهرانی: ان‌شاالله این لحظات آخر برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب است

    13. پاسخی به خیالبافی های نظامی علیه ایران

    14. جولانی و متحدانش در شوک!

    15. غضنفری: پزشکیان اگر نمی‌تواند استعفا دهد/ ظریف، عضو شاخص انجمن حجتیه است!

    16. قانون عفاف و حجاب پس از گذشت مراحلش برای اجرا ابلاغ می‌شود

    17. حمله رسایی به اظهارات نماینده کاشمر درباره پول گرفتن متحصنین قانون حجاب: بیجا می‌کنی شنیده را بازگو می‌کنی!

    18. رهبر انقلاب: ایران قطعاً زیر بار توقعات تحکم‌آمیز دولت‌های قلدر نمی‌رود/ مسئله مهم کشور، معیشت مردم است؛‌ مسئولان به‌دنبال حل مشکلات معیشتی باشند

    19. بانوی آهنین، خانواده فرو ریخته!

    20. سفره هایی که روز به روز کوچک تر می شود...

    21. نامه مهم بسیج اساتید به پزشکیان در خصوص مذاکره ایران با آمریکا

    22. زید‌آبادی، فاتحه وفاق را خواند/ یک انتقاد تند از پسر پزشکیان/ به خاطر دیده‌شدن، هزینه نسازید!

    23. ترامپ: به رهبر ایران نامه نوشته ام

    24. مذاکره با دولت فعلی آمریکا، گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد/ اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد/ دست به اقدام غلطی بزنند، پاسخ ایران قاطع و حتمی است

    25. توضیحات دفتر «محسن رفیق دوست» درباره مصاحبه جنجالی او و حاشیه‌های ایجاد شده/ اشاره به جراحی مغز وی و عوارض آن

    آخرین عناوین