یکی از خوشمزه ترین و در عین حال محبوب ترین خورشت های ایرانی فسنجون می باشد. این غذا که اصالتی شمالی دارد و به روش های مختلفی با گوشت مرغ و گوشت قرمز آماده می شود. افرادی که بتوانند فسنجون جا افتاده بپزند به نوعی استاد آشپزی ایرانی لقب می گیرند زیرا فوت و فن ها و ترفند های بسیار زیادی برای تلخ نشدن یا بیش از حد شیرین شدن این خورشت وجود دارد که هر کسی به آن واقف نیست. در این مقاله قصد داریم به شما طرز تهیه این خورشت لذیذ برای ۴ نفر را آموزش دهیم.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه فسنجون برای 4 نفر
مواد اولیه زیر برای ۴ نفر کافی می باشد:
- ۳۰۰ گرم مغز گردو
- چهار تکه ران مرغ
- یک عدد پیاز
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- ۴ قاشق غذاخوری رب انار
- به مقدار کافی زردچوبه و فلفل سیاه
طرز تهیه فسنجون خانگی برای 4 نفر
- بعد از اینکه مرغ به خوبی شسته شد روی آن کمی نمک و فلفل بریزید سپس درون یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و بعد از داغ شدن آن، مرغ ها را درون آن تفت دهید.
- بعد از اینکه هر دو طرف مرغ تفت خورد آن را درون یک کاسه بگذارید. پیاز ها را به صورت نگینی خرد کرده و درون قابلمه به همراه روغن تفت دهید.
- به پیاز خود کمی زردچوبه بیفزایید و مجدد مواد را هم بزنید تا رنگ پیاز تغییر کند. گردو های خرد شده را درون قابلمه بریزید و به مدت ۵ دقیقه مواد خود را مجدداً هم بزنید.
- رب انار را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. مرغ های سرخ شده را درون قابلمه بچینید و اجازه دهید کمی تفت بخورد.
- سپس چند پیمانه آب را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی خورشت فسنجان شما پخته شود.
- بعد از سه ساعت ۲ قاشق غذاخوری شکر را به همراه زعفران دم کرده به خورشت خود بیافزایید و سپس آن را سرو کرده و از طعم آن لذت ببرید.
به شما پیشنهاد می کنیم مقاله لیست غذاهای ایرانی با برنج مجله اسنپ اکسپرس را در مدت پخت 3 ساعتی خورشت فسنجان خود مطالعه کنید تا با ترفند های پخت سایر خورشت های محبوب ایرانی نیز آشنا شوید تا هر ناهار، طعمی متفاوت را در منزل تجربه کنید.
نکاتی مهم در تهیه فسنجون که باید رعایت کنید
- نکته اولی که باید در پخت فسنجان دقت داشته باشید اضافه کردن شکر به آن است. اگر از طعم شیرین خورشت زیاد راضی نباشید، برای رنگ و لعاب حتما مقداری شکر هر چند کم داخل آن اضافه کنید.
- اگر به جای مرغ قصد دارید از گوشت قرمز در خورشت فسنجان استفاده کنید بهتر است گوشت ها به صورت قلقلی باشد تا طعم و ظاهر غذای شما بهتر شود.
- کمی آب سرد را اگر در هنگام اضافه کردن گردو به قابلمه بیافزاید باعث می شود چربی داخل گردو ها آزاد شود و فسنجان شما به اصطلاح روغن بیندازد.
- اضافه کردن کمی دارچین و برگ بو در هنگام تفت دادن مرغ می تواند طعم خورشت شما را بهتر کند.
- یک قاشق رب گوجه فرنگی نیز در کنار رب انار می تواند خورشت شما را خوش رنگ تر کند.
- اگر گردوی نا مرغوب در این غذا استفاده کنید باعث تلخ شدن آن می شود. همچنین بهتر است حتماً گردوی شما خشک باشد.
- تفت دادن بیش از حد رب انار باعث تلخ شدن خورشت فسنجان شما خواهد شد. همچنین اگر پیاز را بسوزانید یا بیش از حد زردچوبه در خورشت فسنجان بریزید نیز خورشت تلخ می شود.
- اضافه کردن کمی آبلیمو یا آبغوره می تواند تلخی خورشت شما را کم کند. همچنین اگر کمی جوش شیرین به غذای خود بیفزاید کمی از تلخی آن را می کاهد.
- اضافه کردن سیب زمینی و کدو به غذا نیز باعث گرفتن تلخی فسنجان می شود.
منبع : https://mag.snapp.express/