شهاب حسینی درباره چه چیزی صحبت کرد؟

گروه فرهنگی الف،   4010811106

مطالبه اخیر شهاب حسینی و برخی سوال‌هایش درباره وضعیت سینما دغدغه جدی بسیاری از فعالان این حوزه است که نسبت به ادامه شرایط فعلی و آینده سینما نگران هستند.

شهاب حسینی درباره چه چیزی صحبت کرد؟

به گزارش ایسنا، «سینما» از ابتدای تابستان امسال و پس از آنکه دوران رکود شدید بعد از شیوع کرونا را پشت سر گذاشت، گیشه پررونق‌تری را تجربه کرد و پیش‌بینی می‌شد که در فصل پاییز اوضاع بهتر هم شود اما ناآرامی‌هایی که از اواخر شهریور ماه در کشور به وجود آمد، ورق را برگرداند و حالا آنچه در حوزه سینما دغدغه بسیاری از فعالان این حوزه شده، آینده سینما و سینماداری و معیشت سینماگران است و سینمایی که مخاطب دیروز آن را همانند گذشته نمی‌بیند.

در پاییز امسال قرار بود فیلم‌های جدیدی اکران شوند و حتی برنامه‌ریزی شده بود که بعضی فیلم‌ها همزمان با جام جهانی هم بتوانند به اکران خود ادامه دهند تا استقبال مخاطبان از سینما کم نشود اما فروش فیلم‌های روی پرده چنان افت کرده که طبق گفته برخی کارشناسان با کاهش حدود ۵۰ درصدی مواجه بوده است. همین موضوع سبب شده سازندگان فیلم‌هایی که برای پاییز امسال در نوبت اکران بودند، فعلا انصراف دهند؛ چراکه با توجه به هزینه‌های بالایی که برای ساخت صرف شده چشم‌اندازی جز شکست در گیشه نمی‌بینند. در این بین برخی از سینمادارها تاکید دارند که باید همانند دوران کرونا حمایت ویژه‌ای از سینما شود.

علاوه بر این موضوع، یک دغدغه برخی سینماگران این است که در فضای فعلی جامعه به لحاظ روحی آیا شرایط برای اکران مهیاست؟ در این بین برخی تصمیم گرفتند برای بهتر شدن حال مردم فیلم خود را اکران کنند اما عده‌ای شرایط را مبهم می‌دانند. در همین راستا سینمادارها تاکید می‌کنند که باید برای ترغیب کردن صاحبان فیلم‌ها به اکران، حمایت مالی خوبی از سوی سازمان سینمایی صورت گیرد ولی تاکنون در این مورد اظهارنظر رسمی از سوی سازمان سینمایی و همینطور خانه سینما که به عنوان یک نهاد صنفی باید مطالبه‌گری کند، منتشر نشده است. تنها تصمیمی که اخیرا درباره آن از سوی شورای صنفی نمایش اطلاع‌رسانی شده این است که هر دو هفته اکران فیلم‌هایی که همزمان با جام جهانی روی پرده باشند، یک هفته محاسبه شود و هر فیلم جدیدی هم که روی پرده رود، در صورت استقبال مخاطب می‌تواند اکران خود را تا پایان سال بدون محدودیت آیین‌نامه‌ای ادامه دهد. همچنین اعلام شده است که فیلم‌های جدید از حمایت مالی سازمان سینمایی بهره‌مند خواهند شد ولی این مسئله خیلی کلی مطرح شده و حتی سینماگران و تهیه‌کننده‌ها در پیگیری‌های ایسنا اظهار می‌کنند که اطلاع دقیقی از این ماجرا ندارند تا بخواهند برای اکران فیلم‌هایشان تصمیم‌گیری کنند. سوال آن‌ها این است که این حمایت مالی چقدر است و به چه شکل خواهد بود؟ آیا حمایت بلاعوض است یا به صورت وام پرداخت خواهد شد؟

وضعیت عمومی سینما و فعالان آن تاجایی سبب نگرانی شده که در سکوت مسؤولان صنف، شهاب حسینی روز گذشته در یادداشتی خطاب به خانه سینما نوشت: «در هفته‌های ملتهب اخیر بسیار منتظر شدیم تا نظر و تحلیل صنف محترم خود را درباره شرایط موجود بدانیم. شاید بیش از هر صنف دیگری، صنف سینماگران باید نگران باشد که در شرایط موجود آیا می‌تواند به حضور و استقبال دوباره مردم از آثار سینمایی امیدوار باشد؟ آیا روح جمعی جامعه دیگر مجال و اشتیاقی برای بذل توجه به دستاوردهای ما خواهد داشت؟ مگر نه اینکه حضور ما را گوش و چشم و جان و دل مردم حیات می‌بخشد؟ مگر نه اینکه جانمان به جانشان دسته است؟ مگر نه اینکه سرمایه حقیقی ما هستند؟ مگر نه اینکه ما خود، همین مردمیم؟ حال با روح آزرده جامعه و جان و دل خسته مردم چه کنیم؟ آیا باز ابر مهر و محبتشان بر دشت اندیشه ما خواهد بارید؟ به عنوان یکی از اعضای کوچک خانه سینما خواستار اعلام نظر رسمی آن صنف محترم درباره شرایط موجود جامعه هستم. خانواده سینما نیاز دارد تا طی بیانیه‌ای نظرات خود را به گوش جامعه که همواره پشت پناه ما بودند، برساند. لذا خواهشمندم در کوتاه ترین زمان ممکن طی اجماعی برای رسیدن به وحدت نظر سینماگران و اعلام آن به بستر جامعه، اقدامات لازم را مبذول بفرمایید.»

آنچه شهاب حسینی، بازیگر، کارگران و تهیه‌کننده سینما گفته، در گفت‌وگو با خیلی از اهالی سینما هم شنیده می‌شود که نسبت به مواجهه‌ی مردم با سینما دغدغه دارند و در سردرگمی به سر می‌برند. برخی هم معتقدند که در زمانه تغییرات تکنولوژی و بسترهای نمایشی، باید در شیوه مدیریت سینما و قوانین ساخت فیلم نیز تغییراتی ایجاد شود تا سینما پاسخی برای مطالبات مردم داشته باشد. 

yektanetتریبون

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

      پربحث‌های هفته

      1. چرا اسد رفت؟!

      2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

      3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

      4. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

      5. مزد خوش خدمتی جولانی به اسراییل

      6. نماینده مجلس : بی حجابی ، اعتراض به عملکرد ماست / مردم ناراضی هستند، ابتدا باید مشکلات اقتصادی آنها را حل کنیم

      7. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

      8. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

      9. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

      10. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

      11. رهبر انقلاب: وقایع سوریه محصول نقشه آمریکایی و صهیونیستی است/ یک دولت همسایه هم ایفای نقش می‌کند/ بدون شک مناطق تصرف‌شده‌ آزاد خواهد شد

      12. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

      13. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

      14. تحلیل "نیویورک تایمز" از سقوط بشار اسد

      15. عاقبت «با دشمنان مدارا»/ یک کنایه تند به شمخانی/ نگاه عبدی به ضعف شناختی‌ ایران پیرامون وقایع سوریه

      16. بزک کردن تروریست ها !

      17. بگومگوی رسانه‌ای پزشکیان با وزیر | پزشکیان: اتاق من از نمایشگاه شما سردتره/ وزیر: مثلا آمدیم نمایشگاه هی بهم چیز می‌گید!

      18. شغل جدید بشار اسد مشخص شد!

      19. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

      20. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

      21. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

      22. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

      23. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

      24. از آخر اول شدیم!؛ رکورد شکنی تهران در هوای آلوده

      25. نظام اداری در ایران؛ بی قواره و گردن کلفت!

      آخرین عناوین